<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Gaziantep; Köklüce Kanyonu </b><br />
<br />
Herkese Selamlar<br />
Sırf bu konuya cevap yazmak üzere sitenize kaydoldugumu belirteyim. <br />
Köklüce kanyonuna Araclarla girmek girişimi beni cok üzdü. Eğer kanyona girmek ise amaç , yürüyerek te girilebilirsiniz ve o güzellikleri sizlerde görebilirsiniz. Ama ciplerle girmeniz oradaki o dogallıgın bozulmasına yol acacak ve orayı mahvedecek çok kötü ve büyük bir adım olacaktır. Girilmez diye birşey yok. İmkansız yoktur ama İnsan olarak ve sporcu olarak sorumluluklarımız Öncelikle doğayı korumakla başlar. O bölgede oynaması muhtemel her taş , ezilecek her çiçek , eğilecek her ağaç geleceğimizden çaldığımız birer emanet olacaktır. <br />
Köklüce köyü kendi köyümdür. Çocukluğumdan beri yüzlerce kez gidip geldim. 10-12 yaşımdan itibaren de orda tırmanmanın özlemini duydum hep. 1998 yılından beri de yüzlerce tırmanış kamp ve yürüyüş etkinliği yaptırdım oraya. Giden sayısı çoğaldıkca doğanın kirlenişine de şahit oldum. Bu beni yıllardır hep üzer. ve Bu gun sizlerin bu güzelim bölgeye ciplerinizle girme girişiminiz ise beni adeta ŞOK etti. Birtek aracın , Motorsikletin girmesi bile oranın mahvolması için cok büyük bir adım olacaktır. Çünkü bunun arkası gelecektir. Suvarlı belediyesinin Suyun kaynak bölgesine yol yaptırması ve piknikcilere açması bile Çok büyük çevre kirliliği etkisi yaptı. KAnyonun suları artık temiz akmıyor bunların sayesinde. Bizler bunu bile kaldıramazken kanyona araç sokma girişimi bu bölgenin güzelliklerinin yokolmasının en önemli adımı olabilir. Bu adımı atmayın arkadaşlar.<br />
<br />
Sizlere Çagrım: O bölgeyi iyi bilen birileri ile yaya olarak gezmeniz ve araclarınızı köyde bırakarak doğa güzelliklerini görmeniz. Zirve dağcılık kulübü olarak yıllardır oraya yürüyüşler organize ediyoruz ve o bölgeyi koruyoruz. Sizlerde Off road grupları olarak bizlerle birlikte doğayı korumak ve güzelleştirmek adına destek olun ve çevremizdeki güzellikleri birlikte koruyalım.<br />
<br />
Mahir Köroğlu<br />
Dağcılık Eğitmeni<br />
Zirve Dağcılık Kulübü Genel Yönetim Kurulu Üyesi<br />
533 376 06 59</div>