Ynt: GC ZJ ile Boş Viteste (N) Gitmek
Ben aracımı giderken boşa alma olayını çok yapıyorum, zira kışın aracı ilk çalıştırmada yüksek devirde çalıştığı ve bu yüksek devirle dik bir yokuş indiğimden dolayı boşa almak zorunda kalıyorum.Boşa almadığım zaman yokuşun sonunda durmak için bayağı bir frene yüklenmem gerekiyor.100 120 ile giderkende ses dinlemek için boşa aldığım oldu d ye aldıktan sonra herhangi olumsuz bir durum olmuyor. Ama şunu söylemeliyim aracı boşa alarak kullanmayı alışkanlık haline getirmemek lazım sürüş güvenliği açısından tavsiye edilen bir durum değildir.Boşa almanın ZJ lerde bir yakıt tüketimini azaltmadığına inanıyorum.Yokuş aşağı giderken ayağımızı gazdan çektiğimizde yakıt tüketimi 1 veya 2 litreyi gösteriyor, boşa aldığımızda 8 litre civarı gösteriyor(tabi bunlar benim aracın verileri, teknik veriler değil)Yanlız cut off sisteminin yakıtı kesmesi için ayağınızı gazdan çektiğiniz anda kompresyona binmesi lazım bu da 4. viteste giderken belli bir süratin üzerinde oluyor, bunun dışında over drive off konumunda yaparsanız 3. vites ve daha düşük sürattede oluyor yada çok dik inişlerde 2 ve 1 ide kullandığınızda cut off yakıtı kesiyor.Normal kullanımda d konumunda giderken ayağınızı gazdan çektiğinizde araç boştaymış gibi rölanti devrine düşüp , kompresyona binmeden akıyor.Dur kalk trafikte bence boşa almak lazım, zira araç gitmeye çalışıyor biz frenle durdurmaya çalışıyoruz, boşa alınca araç rahatlıyor.