Ynt: Gd300 yardım
iyi akşamlar!!!!!
bu gün nadir beyinde yardımcı olmaya calıştığı güç konusunda araştırma yapmak için sanayiye gittim,öğrendiklerimi sizinle paylaşmak isterim
önce ticari gaygı olmadan görüşebilmek için benim ustamım iyi arkadaşı bir turbocuya gittim.dg 300 eturbo takıp takamayacağımı öğrenmek için.ustanın söylediklerini aynen aktarıyorum...
atmosferik bir motora turbo uygulaması yapılabiliyor lakin şartları var.pistonlar ve gömleği turbo şarja uygun hale getirmek gerekiyor,dahadayanıklı olan çelikleri ile değiştirerek daha sonra iyi sonuç alabilmek için kesinlikle intercooling uygulanmalı.tabiki bir turbocuya gidip sorduğunuzda sorun yok orjinal motora takarız diyebilir ama bu işin tek çaresi bu imiş.uymadığınız taktirde hevesle çıktığınız bir pazar gezisi hüsran ve rezillikle sona erebilir.maddiyatı söylemiyorum bile.
daha sonra yine ustamın arkadaşı bir pompacıya gittim.pompayı değiştirerek güç artışı sağlayabilirmiyim diye.oradan daha olumlu cevalar aldım ama aracı ve üzerindeki pompayı görmesi gerekiyor,hatta belki pompayı değiştirmeden bile ayar ile düzelme sağlayabilirim dedi.tabi ben henür karar aşamasında olduğum için aracı götüremiyorum.
anlaşıldığı üzere güç artışı biraz zorlayacak ama hala gd den vazgeçmiş değilim.araştırmalarım kilit ve güç artışı üzerinde devam edecek.
aksesuar konusunda da ts otomotiv diye bir yer keşfettim(belki çoğunuz biliyosunuzdur)işime yarayacak aksesuarlar var.ama yeterli değil bu konudada araştırmalarım devam edecek ve paylaşmaya devam edecem......