KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: Gezenbilir Ankara Işık Dağı Kamplı Off-Road Gezisi (20-21 Aralık 2008)
yavuz abi aralıklı yazımı begenmene sevindim sana özeldi,bu arada az önce eve geldim heryer buz 1-2arkadaşın aracıma çarpmasından son anda zor kurtardım ve eve attım
kendimi. frene basınca araç konturolden çıkar dahada hızlanır çarpar araçlarımızla buzda ani firen yapmak yerine motor freni yaptırmayı ögretemedik arkadaşlara ha bide bi püf
nokta sölim eger araba patenaj yapıyosa kalkarken buzda 2.vitesle kalkmayı deneyin işe yaradını görüceksiniz
ilyasfb' Alıntı:
yavuz abi aralıklı yazımı begenmene sevindim sana özeldi,bu arada az önce eve geldim heryer buz 1-2arkadaşın aracıma çarpmasından son anda zor kurtardım ve eve attım
kendimi. frene basınca araç konturolden çıkar dahada hızlanır çarpar araçlarımızla buzda ani firen yapmak yerine motor freni yaptırmayı ögretemedik arkadaşlara ha bide bi püf
nokta sölim eger araba patenaj yapıyosa kalkarken buzda 2.vitesle kalkmayı deneyin işe yaradını görüceksiniz
saol onur ya her yıl şu anıtkabirin ordaki anıttepe yokuşnu bilirsiniz kamerlar özelikle gider çekmeye çünkü arkadaş firene bi basıyo taa karşıdaki havuza vurana kadar yav tak şu aracı 1.veya 2. vitese bırak fireni arkadaşım kurtarbildigin yere kadar kurtarırısın en azından dreksiyon hakimiyetin olur kaldırıma yanaşırsın en saga tekeri hafifi hafifi sürtürerek kaldırım taşına durdurusun ama o havuza çarpmıcandan eminim yani bi ögretemedik bunu nedim
Bizim meşhur kepekli yokuşu var , birde yeni açılan incek - ümitköy bağlantı yolu 6 km %10 -15 meyil , pazargünü yağmurda bile altı tane kaza gördüm, birinde nissan navara tam ters dönmüştü ;D
Şimdi tam curcuna olmuştur orası, frene bastınmı yuvarlana yuvarlana ver elini ümitköy ;D
discovery-V8' Alıntı:
Bizim meşhur kepekli yokuşu var , birde yeni açılan incek - ümitköy bağlantı yolu 6 km %10 -15 meyil , pazargünü yağmurda bile altı tane kaza gördüm, birinde nissan navara tam ters dönmüştü ;D
Şimdi tam curcuna olmuştur orası, frene bastınmı yuvarlana yuvarlana ver elini ümitköy ;D
Bu önemli püfleri sık sık tekrar etmek gerekiyor İlyas...
ilyasfb' Alıntı:
..... frene basınca araç konturolden çıkar dahada hızlanır çarpar araçlarımızla buzda ani firen yapmak yerine motor freni yaptırmayı ögretemedik arkadaşlara ha bide bi püf
selam herkeze zerrin senin aracın poloydu sanırım 1-2yazıda öle okudum oda önden çekişil benimki gibi özelikle 2.vitesle kalkma işi seninde işine yarıcaktır , bu araçlara yani önden çekişili araçlar arkadan çekişlilere göre daha fazla kayar patenaj yapar çünkü yük genelde arkaya biner ve ön havaya kalkar yere tutunma teması daha az olur ama normaldede çok seridir görüşmek üzere