Gezenbilir; Geleneksel 3. Işık Dağı - Karagöl Bahar Kampı (27-28 Nisan 2013)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eozcelik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,663
geçmiş olsun levent bey

Etiketler
Teşekkür ederim.. Doğa yürüyüşlerinde her zaman olabilecek bir durum.. kene konusunda bilgisi olan kişiyi yakalamış olması kenenin beslenmesi açısından pek de uygun olmadı.. Beslenmeye başlayamadan laboratuvar ortamında bıçak altına yatarak mefta oldu diyebilirim.. Biz mefta olmayalım da varsın kene olsun.. Daha dikkatli olup çorapları eşofmanın üzerine geçirmeyen herkesin başına gelebilecek bir durum aslında.. 3 günlük kamp boyunca benden başka kimseyi kene tutmamış olması da oldukça iyi.. Yine de kamptan dönen herkesin vücut kontrollerini yapmalarını öneririm.. ne olur ne olmaz diye..
Kenelerin bula bula 5-6 saatliğine etkinliğe gelen kişi olarak beni seçmeleri de ayrı bir vaka aslında..

Bu arada etkinlik ile ilgili emeği geçen herkese teşekkür ederim..

Erdal gelip misafirimiz olman bize onur verdi, biz teşekkür ederiz. Her zaman bekleriz.

Levent bey sizede geçmiş olsun.

Erdal bey siz ve fikonun aramızda olmasından mutlu olduk herzaman bekleriz.

Levent bey büyük geçmiş olsun. Böyle bir olayda başıma Gökova/ Akyaka orman kampında gelmişti.
Benim taa kasığıma gelip yerleşmişti. Tabi şortla falan geziyoruz beslenme bölgesi olarak oraı seçmiş.
Uymak için gece kıyafetimi giyerken orada birşey fark ettim ortamda çok aydınlık değil, şüphelenip ışığı açtım sivilce gibi değil gibi kahverengi siyah arası küçücük birşey. Bastık Marmarise hastahane acile gittik gece gece. Tehlikeli tür değilmiş, çimde bulunan türmüş. Dr arkadaş Yozgat tarafında görev yapmış oldukça konuda deneyimli idi allahtan. Aslında böyle ortamlarda bulunduğumuzda devamlı vucut kontrollerini yapmak gerek ama unutuyor ihmal ediyoruz malesef.

Teşekkür ederim.. Doğada her zaman herkesin başına gelebilecek bir durum.. Tabii önlem almazsak
Daha önce bende 4-5 kene çıkarmışlığım vardır.. Tabii kendimde değil, elimde uygun aparatlar varken sağlık kuruluşunda görev yaparken çıkartmıştım.. Hazır bu konu bir hekim olarak benim başıma gelmişken bu konuda sitede bir sayfa hazırladım. Kene İle Bulaşan Hastalıklar (kırım Kongo Kanamalı Ateşi-KKKA,lyme,tularemi) hastalıkları için bazı bilgileri, ne yapılması gerektiğini buraya aktardım. Aktardığım bilgiler Sağlık Bakanlığının bu konuda çalışanlar için hazırlanan eğitim rehberinden alıntılar şeklindedir. Mümkün olduğunca tıbbi kısımlarını çıkarmaya gayret ettim..

Doğadaki aktivitelere katılımınız açısından göz atmanızı öneririm..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=96221.0

Değerli dostlar çok güzel bir etkinlik düzenlemiş siniz emeği geçen herkesi kutluyorum..Trilyeden şimdilik selam olsun hepinize...