KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Bu etkinliğimize ait görsellere ve anekdotlara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.
İyi Seyirler.
İzmir'den Selam ve Sevgilerle,
Murat ÖZ
TezzMertek' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar ,
Gezenbilir İzmir olarak her hafta sonu düzenlediğimiz " Kentkart ile 3 - 30 Paraya Doğa Yürüyüşü " etkinliklerine devam ediyoruz.
Mayıs 2012 tarihine kadar sürekli olarak yapacağımız Doğa Yürüyüş etkinliklerimizin 27 Kasım 2011 Pazar gününe ait programın detaylarını ilginize sunuyorum.
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ ;
GEZENBİLİR İZMİR GRUBU
PARKUR; İzmir Bornova Evka – 4 (Son Durak) – Yamanlar Dağı Zirvesi ( Karatepe 1.071 m) - Doğançay Köyü
Ynt: Gezenbilir İzmir; Evka-4 Yamanlar Zirve Doğançay Köyü Doğa Yürüyüşü (27 Kasım 2011)
Bu etkinliğimizde katılımcı arkadaşları iki farkıl gruba böldük.
Yamanlar Dağı Zirvesi olan Karatepe (1.071 metre)'ye gelecek arkadaşlar (B)asıp Gaza Gidenler grubu olarak benim rehberliğimde yürüdüler. (A)heste grubumuz ise arkadaşımız Ömer Adil KUTLU'nun rehberliğinde sessiz - sakin ve güneşli bir hava da güzel bir yürüyüş yapmışlardır.
Buyrun görsellerimize;
Bornova Eğridere köyünden çıkıyoruz. Yamacı aşarak bir üst yola daha sonra 2. bir yamaç çıkışı bizi bekliyor.
Çamiçi Köyünü kuş bakışı seyrederek Karatepe'ye doğru yol alacağız az sonra.
[attachment=1]
Ynt: Gezenbilir İzmir; Evka-4 Yamanlar Zirve Doğançay Köyü Doğa Yürüyüşü (27 Kasım 2011)
Yamaç çıkışında ileride görünen kayayı gözüme kestirdim taş baba için.
[attachment=1]
Hızlıca yanına ulaştım. Arkadaşlar bana yetişinceye kadar güzel bir şahaser meydana çıkardım ve arkadaşların toplu fotoğrafını çekiverdim hemen.
[attachment=2]
Hedefimiz yüksek gerilim hattı direğinin altından görünmekte. Buradan kürdan kadar görünüyor TV Verici kulesi.
[attachment=3]
İş başa düştü diyerek aldım makinayı elime. Zirve yapan arkadaşlar ile Vericiyi komple aynı kareye yerleştiriverdim hemen.
[attachment=1]
Vericinin kapısına kadar geldikten (12:05) sonra öğlen yemek molası için arkadaşlar ile görüş alışverişinde bulunduk. Aheste grubuna olan mesafemiz kuş uçuşu 1,5 km görünüyordu GPS kayıtlarına göre. Telsiz haberleşmesi kopuktu. 1,5 Kmlik mesafe gerçek ortamda 3-4 km'ye mukabil edeceği için alt irtifada kalan tarlalarda yemek molası vermeye karar verdik. Sık orman dokusu içinden hızlıca aşağıya inerek uygun bir noktaya ocağımızı kurduk.
Ateşimizi yaktık. Soframızı kurarken de odunlarımız kor haline geldi.
Mini çanta ızgaramıza sucuklarımızı zar zor yerleştirdik. ;D ( Emre kulakların çınlıyor mu.? )
[attachment=2]
Üst satırlarda bahsettiğim çanta ızgaramız. Sucukları yerleştirmek ile uğraşan Emre Hanım.
[attachment=3]
Alçak irtifadan kuş bakışı soframız.
[attachment=4]
Yemek molası sonlarında ateş başında son dakika muhabbetleri.
Az kişi öz kişi.
[attachment=5]
Aheste grubuna ulaşmak için orman içinden geçiyorken.
[attachment=1]
Vadi tabanına inmek için yamacı yan kesiyoruz. İniş zorluğunu azaltmak için sürekli traversler (S'ler) çizerek alçalıyoruz. Zaten parkurda doğal patikalar da vardı. Patikaları kaçırmamak şart tabii.
[attachment=2]
Sonbaharın doğa da görünüşü.
[attachment=3]
Düşen kaya patikayı kapatınca bozuk bir zeminden yan geçiş yapmak zorunda kaldık.
[attachment=4]