Gezenbilir Süphan - Ağrı Ekspedisyon Planı (Temmuz 2012)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,658

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
2012 Sezonu için hem Süphan - Hem Ağrı dağına ekspedisyon tarzında bir etkinlik düzenleyelim arkadaşlar.

Van'da toplanıp önce Bitlis Adilcevaz'a sonrasında Süphan Dağı çıkışı. İlerleyen günlerde de Doğubeyazıt'a geçiş ve büyük Ağrı Dağı tırmanışı.

Bu plan ile ilgili daha önce yapılmış etkinlik raporlarına bir göz atayım internette.

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Süphan - Ağrı Ekspedisyon Planı (Temmuz 2012)

TezzMertek' Alıntı:
2012 Sezonu için hem Süphan - Hem Ağrı dağına ekspedisyon tarzında bir etkinlik düzenleyelim arkadaşlar.

Van'da toplanıp önce Bitlis Adilcevaz'a sonrasında Süphan Dağı çıkışı. İlerleyen günlerde de Doğubeyazıt'a geçiş ve büyük Ağrı Dağı tırmanışı.

Bu plan ile ilgili daha önce yapılmış etkinlik raporlarına bir göz atayım internette.

Zorlayıcı ama güzel bir etkinlik olur. Ancak herkesin o kadar uzun izin alması biraz zor olabilir. Nerden baksan 2 hafta hadi biraz sıkıştırsan 1,5 hafta sürecek bir faaliyet olur.

Gozak' Alıntı:
Zorlayıcı ama güzel bir etkinlik olur. Ancak herkesin o kadar uzun izin alması biraz zor olabilir. Nerden baksan 2 hafta hadi biraz sıkıştırsan 1,5 hafta sürecek bir faaliyet olur.

valla eğer bu program yapıkır ise ve 10 gün gibi bi süreyede sığdırabilirsek 3-4 gün evde yatağa yapışıp deliksiz uyku çekmek ve dinlenip işe başlamak için zaman kalırsa ben varım murat

Zirve Dağcılık'ın 6 - 14 Ağustos 2011 Programı

06-14 Ağustos ta, Süphan dağı ve Ağrı dağı etkinliği yapılacaktır.

06 Ağustos Van da buluşma,
07 Ağustos Süphan dağı kampı,
08 Ağustos Süphan zirve ve Doğu Bayazıt a ulaşım
09 Ağustos Ağrı dağı 3200 m. kampı,
10 Ağustos 4200 m. kampı,
11 Ağustos Zirve denemesi,
12 Ağustos Çevre gezisi (İshak Paşa sarayı, Kale...)
13 Ağustos Çevre gezisi ( Akdamar adası..)
14 Ağustos İzmir e dönüş.

Bilgi ve başvuru. Murat Akay Tel: 0.507.9209689 Son başvuru tarihi, 20.07.2011 dir.

Çok fazla pembe gözlük ile bakılmış ama çevre gezisi gününü yedek gün sayabiliriz.
Ulaşım tamamı ile Uçak ile olmalı. Tabii Van'dan pazar günü her kente dönüş var mı oda bir sorun olarak önümüzde duruyor.

Gozak' Alıntı:

Güncel, rahat rahat 8 günde tamamlanacak bir etkinlik ve bence Ağrı öncesi Süphan çıkılması gereken bir dağ uyum sağlamak açısından.
şeyle bir program yapılabilir,
iki gün, süphana ulaşım,çıkış ve oradan Doğubayazıt'a transfer bir gece Doğubayazıt'ta kalıp,
3.gün araçla köye(ELİ) transfer oradan 3200 kamp gece konaklama
4.gün 4200 kampa transfer gecesi zirve denenir,
5.gün dönüş bir gece grubun durumuna göre 4200 yada 3200 de kamp
6.gün Doğubayazıt
7.gün dönüş(Van,Ağrı yada Kars nereden dönüş bileti alındı ise)
bak Güncel bir gün artırdım bile :D :D

legolas' Alıntı:

Güncel, rahat rahat 8 günde tamamlanacak bir etkinlik ve bence Ağrı öncesi Süphan çıkılması gereken bir dağ uyum sağlamak açısından.
iki gün, süphana ulaşım,çıkış ve oradan Doğubayazıt'a transfer bir gece Doğubayazıt'ta kalıp,
6.gün Doğubayazıt

hadi yapalım ;D ;D ;D ;D ;D

TezzMertek' Alıntı:
Zirve Dağcılık'ın 6 - 14 Ağustos 2011 Programı

06-14 Ağustos ta, Süphan dağı ve Ağrı dağı etkinliği yapılacaktır.

06 Ağustos Van da buluşma,
07 Ağustos Süphan dağı kampı,
08 Ağustos Süphan zirve ve Doğu Bayazıt a ulaşım
09 Ağustos Ağrı dağı 3200 m. kampı,
10 Ağustos 4200 m. kampı,
11 Ağustos Zirve denemesi,
12 Ağustos Çevre gezisi (İshak Paşa sarayı, Kale...)
13 Ağustos Çevre gezisi ( Akdamar adası..)
14 Ağustos İzmir e dönüş.

Bilgi ve başvuru. Murat Akay Tel: 0.507.9209689 Son başvuru tarihi, 20.07.2011 dir.

Çok fazla pembe gözlük ile bakılmış ama çevre gezisi gününü yedek gün sayabiliriz.
Ulaşım tamamı ile Uçak ile olmalı. Tabii Van'dan pazar günü her kente dönüş var mı oda bir sorun olarak önümüzde duruyor.

Son başvuru tarihini kaçırmasaydık iyiymiş birde çevre gezisi yerine Van gölünde dalış etkinliği olabilirse daha güzel 4x4 bir etkinlik olurdu. :D ;D

legolas' Alıntı:
6.gün Doğubayazıt

Afferim Adaşım.

İyi plan.

Dün akşam Çiğdem'e yazdığım gibi Cuma akşam ya da Cumartesi Sabahtan uçak ile Van'a.

Cumartesi öğleden sonra Adilcevaz'a geçiş kamp kurma. Dinlenme. Ertesi gün sabah 05.de yürüyüşe başlama.
(Doğuda olduğumuz güneş daha erken doğuyor.)

Aynı gün kampa dönüş kampı toplama ve Doğubeyazıta hareket.
Sonrası Legolasın planı ile devam ediyor. Taş çatlasa 8 gün.

Cumadan diğer Pazara 9,5 gün var.

adaş, süphan için sabah çıkmaya başlarsak gece yarısı döneriz :D
programda sapar :(
süphan zor bir dağ olmasada yolu uzundur.birde hava ısısını düşünmek gerekir,gece yola çıkmak en mantıklısı
grubun durumuna göre 11 ila 15 saat düşünmek gerekir toplam zamanı.

2012 Süphan - Ağrı Ekspedisyon mesajlaşmalarımızı öğlen döndükten sonra ayıklayacağım.
:smiley:

Konuyu dağıtıyor. :(

Gezi Planlarımız bölümüne aktaracağım sonra bölünen mesajları.

SENEYEKİ BU planla ilgili tarihi belirlerken ayrınılar vs. konuşulduktan sonra rehber ve diğer ayarlamalara geçmeden önce tarih belirlenmesi için katılımcı herkesin ortak bi tarihte mutabık olması sağlanır umarım bizim kurum kapalıyken ben bulunmak zorundayım.

cidowsky' Alıntı:
SENEYEKİ BU planla ilgili tarihi belirlerken ayrınılar vs. konuşulduktan sonra rehber ve diğer ayarlamalara geçmeden önce tarih belirlenmesi için katılımcı herkesin ortak bi tarihte mutabık olması sağlanır umarım bizim kurum kapalıyken ben bulunmak zorundayım.

ciğdem, kurum kapalıyken neden bulunmalısın anlamadım :D

Herkese Selamlar,

ilk sorum bir etkinlik için bir tur firmasından destek alacak mıyız? yani keisn mi? Alırsak şahane olur :smiley: bu yıl tur aracılığı ile kaçkar trans yapmış biri olarak bıraksalardı bir tırmanış daha yapardım :smiley: süper kondüsyon yapıyorsunuz, son gün baber geçidinden geçmek bize çok kolay geldi "bu kadar mı dedik" inişi saymıyorum :smiley:
tur un avantajı çantaları kendilerinin taşımaları ve rotayı biliyor olmaları diye düşünüyorum.Eğer bu kadar uzun bir etkinlikte malzemelerimizi de taşırsak bence başlamadan yorulmuş oluruz, onun yerine uzun soluklu yürüyüşler yaparak zaten öncesinde ciğerlerimizde açmış olacağız diye düşüyorum nacizane :smiley:

legolas' Alıntı:
ciğdem, kurum kapalıyken neden bulunmalısın anlamadım :D

murat biz eğtim kurumuyuz l herhangi bir müfettiş olayında yada işlerin normal yürümesi anlamında ben olmak duurmundayım işi yapacak adam benim çünkü

cidowsky' Alıntı:
murat biz eğtim kurumuyuz l herhangi bir müfettiş olayında yada işlerin normal yürümesi anlamında ben olmak duurmundayım işi yapacak adam benim çünkü

herkes tatilde iken sen çalışıyorsun :( kolay gelsin nediyelim :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler