Ynt: Gezenbilir Suriye Gezisi; Şam, Malula, Humus, Palmira, Halep, Hama
Bütün gün boyunca katettiğimiz yol ,Bağdat Cafe 66 da geçirdiğimiz zaman,çöl kraliçesi Zenobia'nın terkedilmiş şehri Palmira’daki gezintimiz bizi çok yordu ama değmişti.Artık otelimize geçme vaktidir
Bütün gün gördüklerimizden sonra açıkçası otel ile ilgili endişelerim vardı.Yıllarca kimsenin uğramadığı bu terkedilmiş çöl şehrinde nasıl bir otel oabilirdiki ? Ama endişelerim yersizmiş.
koza' Alıntı:
Furkancım senin durumuna en uygun düşen ifade algıda seçicilik olsa gerek ;D ;D ;D
o kadar cami-türbe fotoğrafı arasında sadece yemek fotoğraflarını görüyorsan ben ne yapim ;D ;D ;D
Sorunun çözümü yine buralarda deneyimli olan Seyfettin Dayımızdan geldi
Bir dönem geçirdiği kötü günlerin ardından kendini Ortadoğu’nun yollarına vuran ve bu yolculukta hayatının aşkı 14 yıl evli kaldığı arkeolog Max Mallowan ile tanışan Agatha Christie’nin kaldığı otelde yemek yemeyi teklif etti…Bu arada hemen belirtim, Agahta Christie bu Ortadoğu serüveni sırasında yaptığı gözlemlere dayanarak benim bildiğim 2 cinayet romanı yazmıştır. Nil'de Ölüm bunlardan bir tanesidir ve hatta filmide yapılmıştır…
Çölde,üstelik Agahta Christie’nin kaldığına göre çok eski olabileceğine inandığımız otelin restaurantı…
Ne kadar temiz olduğuna birde yakından bakın
Suriye gezisi boyunca bence yediğimiz en lezzetli yemekler
Bu yemekleri görünce makinalarına saldıran Gezenbilir ekibi
Tüm gezi süresince içtiğim tek alkollü içki Palmira'ya özgü şarap
Mola verdiğimiz anlardan bir tanesi... ;D
Palmyra sokaklarında bir dükkan... Bu abinin ne sattığını ben çıkartamadım... Ne ararsanız var, ayakkabı, okul için malzemeler, şort ( şortlar değil, şort ) kemerler...
Şam'da, gece nargile içtiğimiz mekanın manzarası gerçekten çok güzeldi... Tripotsuz çekilmez gece, dedik ve çekmedik... Bir iki kare almaya çalıştım... Keşke dursaydık orda ve çekseydik, diyorum şimdi