KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Gezginlik, yolda olmak, atalarımızdan bize kalan en büyük miraslardan biri. Tabii beraberinde de bir çok özlü sözü de miras olarak bırakmışlar. Bu başlık altına bildiğimiz yerli veya yabancı kaynaklı özdeyişleri yazalım.
Hergün bir yerden bir yere göçmek ne iyi,
hergün biryere konmak ne güzel,
bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.
Dünle beraber gitti cancağızım,
ne kadar söz varsa düne ait
şimdi yeni şeyler söylemek lazım.
annem bana en cok "cok gezen ayagiyla b*k getirir" der ;D ama elhamdulillah basima bisey gelmedi, bir de ustune ustluk annemi de ayarttim, gezmecelere kiz basimiza beraber gittik son 4 senedir.. heheh
edebii olarak da gittigim yerlerdeki amcalarla, teyzelerle muhabbete eriyorum yani onlarin edebiyatina mazhar olabilmek! en en en cok sevdigim yoldaki cobanin cayindan icmek, yayladaki yogurttan yemek arada da muhabbet..
eriyo icim o halklara iste anlatmasi zor bir cosku ve ask
Gezmeninde felsefesi olmalı.Yok yav o kadarda değil diye bakmamak gerekir,bence.Daha açarsam gezmek en yüksek
zirveye çıkmak yada en derine inmek olmamalı.Gittiğimiz yerlerde insan unsuru var.İnsanın olduğu yerde tarih,
sosyal yaşam,kültür ve folklor var,şüphesiz coğrafyada var ama insan yoksa ne anlamı var.