Gezmeci; Bir Karavanın Doğum Belgeseli...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prensesindedesi© Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,371

Süleyman bey;çok teşekkürler en kısa zamanda uygulayacağım planı paylaşacağım,eleştiri ve önerilerinizi bekliyorum...

Etiketler

Adnan Bey;ilginize çok teşekkür ederim,sizin aracınızın yapım aşamaları ile ilgili konuyu zaten sonuna kadar okudum,gerektiğinde bilginize başvuracağım,Mersinden selamlar...

Rıza bey değerli hemşehrim;iyi dilekleriniz için teşekkürler,"Kangal Kuzyaka(Karasüver köyü)"

Burak Bey;kafamdaki yerleşim planı sanırım belli,profesyonel yardımda alarak kendim yapmayı düşünüyorum,karavanı iki kişi(bazan denk gelirse "prensesim"le (ilk torunum) kullanmayı düşünüyorum iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum,Mersin'den selamlar...

Cuma Bey ,kolaylıklar dilerim. Karavanı yaptığınız mevki neresidir ? Ara sıra gelip, yakından , canlı canlı izleriz ;D

hayırlı olsun, yolun yarısı aşılmış araç alınmış, sıra ne istediğinizde o nada aile olarak karar verilirse, gezen eviniz saray olur,
benim tavsiyem yerleşim planınızı 20mm kalınlığındaki en ucuz straforlarla maketini aracın içinde oluşturun, sorasında eşinizle birlikte tamamı diye bakın, ölçülerde oynama yapmanız gerekirse burada ortaya çıkar aynı zamanda içine yerleştireceğiniz malzemeninde kablosu nereden gelecek,aydınlatma nerelerde olacak,su boruları nereden geçecek hepsinin yerleşimini süpriz çıkmayacak şekilde görebilirsiniz, aynı zamanda mobilya ölçülerinizde çıkmış olacak,
kolay gelsin,
selamlar

yucel59' Alıntı:
Cuma Bey ,kolaylıklar dilerim. Karavanı yaptığınız mevki neresidir ? Ara sıra gelip, yakından , canlı canlı izleriz ;D

Yücel Bey; çok teşekkür ederim, karavan yapılmaya başlandığında yerini size bildiririm, selamlar...

Levent Bey; çok teşekkürler önerilerinizi uygulamaya çalışacağım, selamlar...
Taşlıdere Demiryolu Köprüsü - Sivas
Yeniçubuk - Gemerek / Sivas
Fadlum Köprüsü-Sivas
Eğriköprü-Sivas

merhabalar cuma bey hayırlı uğurlu bol gezmeli bir karavanınız olsun.benimde aynı sizin gibi bir hayalim var önce bir wosvagın trasportır 3 veya4 yıl onunla gezmek sonra aynı sizingibi 15 metre küp fiat dukada alıp yaptırmak selamlar kolay gelsin..

Sayın Arikandalı; umarım sizinde hayalleriniz gerçekleşir, Mersin'den selamlar...

Kolay gelsin...

50 cm koltuk derinliği çok az, 10 cm sırt dayama süngeri olduğunu düşünürseniz, kalan 40 cm koltukda belki 1 saat oturabilirsiniz ama 3-4 saat oturmak sıkıntılıdır, hele 1000 km yol giderken yolcunuza yol eziyet olur..Koltuk derinliği en az 60 cm olmalı

Koltuk eni 80 cm dar gelir, 80 cm'de 2 kişi yanyana yemek yiyemez, çorba içerken sırayla kaşıklamaları gerekir, seyahat etmekde aynen eziyet olur..Koltuk eni en az 88-90 cm olmalı..

Mutfak tezgahını 50 cm'e bağladığınıza göre tezgah altı dolabını 50x50x85 cm'lik küçük seriden seçeceksiniz herhalde, soğutma kondenserleri yan duvarlın içinde gizlidir motorun soğutulabilmesi için aracın kaportasına açacağınız havalandırma deliğini düşünerek mutfak tezgahının sağ tarafına koyacağınızı düşünün, dolap alırken dikkat edin eni 55 cm olanların derinliği 60cm dir, soğutma kondenserleri arkadadır, 65cm yer gerektirir..

Karavanda santimlerin değeri çok büyüktür...

Atilla Bey; deneyimli bir karavancı olarak eleştiri ve önerileriniz için çok teşekkürler.Masa eni 60 cm'ye çekilerek koltuk derinliği 55 er cm'ye yükseltilebilir, buzdolabı ölçüleri yükseklik 81,8 genişlik 47,5 derinlik ise 53 cm.Dolabı kapı tarafına koymayı düşünüyorum, masa genişliğide 70 cm'ye düşürülerek dolap tarafına gelen koridor genişliği 57 cm olabilir,yine de ölçülendirmede farklı öneriniz varsa değerlendirilebilir, selamlar...

Buzdolabını kapı tarafına koymaya kararlı olduğunuzu görüyorum, buzdolapları tıpkı birer sobadır, buzdolabının motor havalandırmasında motor sıcaklığını bir şekilde araç dışına atamaz iseniz, hem buzdolabının verimi düşer hemde yazın soba gibi içeriyi ısıtır, tercih sizin...
Koltuk enindeki 80 cm'i de artırmayı düşünmediğinizi anlıyorum, aksine koltuk derinliğini masa eninden çalarak masayı biraz daha küçültüp 60x70 cm'e düşürerek çözüm bulmaya çalıştığınızı anlıyorum, önerim evdeki bir sehpayı bant ile ölçülendirerek 60x70 cm lik bir masa gibi düşünün ve boş tabaklar, bardaklar ve salata tabağı ile üzerine eksiksiz bir masa kurup deneyin, bakalım alışkanlıklarınıza göre sığabiliyormusunuz, bir test yapım sonra karar verin..