Giresun'da gün batımı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kostakalpin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,331

kostakalpin

Ana Kamp
Mesajlar
69
Tepkime Puanı
0
Yer
GİRESUN
Giresun Limanından geçim kaynağı olan vede amatör anlamda balıkçılıkla uğraşan yurdum insanlarının gün batımında oluşturdukları silüet.
flu olması konusuna bi açıklık getireyim Kadrajıyaparken ISO-diyafram-enstantene üçlemesini dikkate almam gerekiyordu. Diapozitif film olduğu için ISO yükseltme şansım yok, netlik öndeki tekne üzerinde, net alan diyafram açıklığının kısık olması nedeni az ve arka plan flu, diyaframı açarsam süreyi uzatmam gerekecekti oda yatay hareket eden teknenin flulaşmasına neden olacaktı.Bu nedenden ötürü arka planın netliğinden ödün vermek zorunda kaldım. iyi seyirler..

 

Etiketler

Ynt: Giresun'da gün batımı

Ellerinize saglık cok güzel yakalamışsınız anı
 


Ynt: Giresun'da gün batımı

Bende çok beğendim. Paytlşatığınız için teşekkürler...
 




Ynt: Giresun'da gün batımı

güzel yorumlarınız için teşekkürler, en kısa zamanda bu seriden ve diğerlerinden de fotoğraflar yüklerim.
 

Ynt: Giresun'da gün batımı

fotoğraf konusundaki bilginize dayanarak, fotoğrafın tüm güzel yanlarını es geçiyorum...bence kadrajın altı fazla boş kalmış, imzanın biraz üstünden kesilse daha mı iyi olurmuş diye düşünüyorum. gözüm o boşluğa kayıyor çünkü. siz ne düşünüyorsunuz?

bu arada gökyüzünün rengi (belki bazı insanlar dijital müdahale olduğunu düşünebilir. ama nadir de olsa müdahale olmadan da bu renkler yakalanabiliyor.), sandalın yeri (kolay görünse de bu gerçekten zor bişey, sandalın soldaki kayalıkla, kadrajın sağ kenarına uzaklığı aynı. yani sandal orada kendi karesini yaratmış aslında......ve silüeti kesinlikle diğer silüetlerin içine girmiyor. usta işi bir kadraj!) çok başarılı. hatta bence sol üstteki karanlık bulut ve sandal, iki kara parçasıyla uyumlu bi simetri oluşturuyolar. çok başarılı bi kare...ben çekmiş olmayı isterdim. sadece alttaki boşluk konusundaki fikirlerinizi merak ediyorum.

sevgiler
 


Ynt: Giresun'da gün batımı


merhaba yorumunuz beni sevindirdi, bu tarz eleştirel yaklaşımların fotoğrafa bakış açısını geliştireceğini ve daha oturmuş kadrajların ortaya çıkaracağını düşünmekteyim.
yorumunuz sonrasında kadraja tekrar baktım, haklısınız oran 1/2 gibi yapılsa daha iyi olurmuş hemde biraz panoramik havası olurdu. fotoğrafı dia pozitifle çektiğim için oran konusuna müdahale aklıma gelmemiş açıkcası, dijital çalışmalarımda 1/2 oranını kullandığım güzel kadrajlar var, ilerleyen dönemde onlarıda paylaşırım ama önce bi iki tane daha gün batımı fotoğrafı ekleyeyim ondan sonra.

teknenin silüetinin arkadaki büyük menderek üzerine binmemesi için dua ettim aslında, tekneler limamının açık ağzından U çizerek tekne barınağına giriş yapıyorlar. dolayısıyla giriş yaparken izledikleri yol fotoğraf anlamında (özelliklede silüet) çok önemli, lekelerin üst üste binmemesi için. biraz şansım iyi gitti açıkcası, renkler ve tonlar sizin dediğiniz gibi bizim buralarda nadir de olsa yakalanıyor. fotoğraf dia pozitif olduğu için orjinalinde var

yorumunuz için teşekkürler.
 




Ynt: Giresun'da gün batımı

sükut içinde bi cevap yazmışsınız, öncellikle bunun için teşekkürler

silüetlerin üstüste binmemesi, dediğiniz biraz şans, ama büyük oranda da ustalıktır bence. önemli olan "binmemesi gerektiğini" bilmek sonuçta : ))

başka fotoğraflar da yüklerseniz, onlar hakkında da konuşalım. ben de yüklemeye çalışırım. sizin yorumlarınızı alırım
 

Ynt: Giresun'da gün batımı


tekrar teşekkürler, akşam yeni bir fotoğraf yüklemeye çalışırım, sizinkileride beklerim tabi ki, sonuçta bakış açısını geliştirmek için bu tarz yorumlar önemli.
daha önceden söylediğim gibi fotoğraf paylaşım sitelerinden kaçanlar için burası iyi bir platform olur umarım.
 

Ynt: Giresun'da gün batımı

Elimdeki resimlere bakıyorum...sadece stock fotoğrafa odaklanmaktan, kendi zevkim için fotoğraf çekmeyi bırakmışım resmen. Yakın zamanda ben de sadece kendim için bişeyler çekip yükleyeceğim....