Uğraşıp yapan için eline sağlık demek gerekir.Ne var ki Bu memlekette hani olası olsa görünmez olmak evla olacağı için özellikle birtakım karanlık cemaat ve mafios örgüt vesair için de yardımcı bir veri alanı olabilir...
Ben almayayım.... :
Sedat iyi bir çalışma ve bence arz ile talebin böylesine çakışması çok bulunmaz.
Bir noktada da kullanabilirmiyiz diyorum.
Mesela renk kodları.
Örneğin ben bu hafta Longöz'e gideceğim gideceğim yeri Kırmızı ile işaretlesem - diğer katılımcılar da bilse - hatta rotayı koyup gelse ...
Ama en önemlisi şu... YA DÖNMEZSEM !
bu noktada eşim - dostlarım siteye girip "bu adam en son şuraya gitmiş" diye beni nerde arayacaklarını bilmeleri çok iyi bir şey .
Büyük filolara sahip şirketlere araç takip sistemleri kuruyoruz. Tabi her firmaya göre değişkenlik gösteriyor bu faaliyetler. GPS ve GSM teknonolilerinin sonu yok. Örneğin araçlara takılacak bir yakıt sensörü ile yakıt hareketini izleyebilirken motora takılan sensörler sayesinde uzaktan GSM komutları ile motoru kilitlemek bile mümkün. Aracınızın ne amaçlarla kullanıldığını takip edebilmenin yanında çalınma hallerinde aracın yerini tespit edebiliyor, motorunu kilitleyebiliyorsunuz...
Gezenbilir sitesinde böyle bir gelişme harikulade gerçekten. hani "cuk diye oturdu" tabirini bilirsiniz...