arkadaşlar bu gün gösterge panelini söktüm 2 sene aradan sonra çünkü klima v cd çaların ışıkları gitmiş bende onları led ile değiştirmiştim. amacım benzer bir ayınlatma yapabilmekti.
göstergeleri söktüm, kasasından ayırdım 18 li ribbon kabloyu çıkarttım. ledleri döşedim malesef gösterge panelinin kendi yapısı mavi bir katmandan oluşuyor ki sarı normal ampullerden gelen ışık rakamları beyazımsı yeşilimsi aydınlatsın. benim beyaz ledlerde malesef acık mavi gibi göründüler. herneyse geri topladım ve taktım. hiç bir ibre çalışmadı. anladımki bir soket problemi var.tekrar dağıttım baktımki 18 li ince ribbon kabloyu takmamışım. deneyince takamadımda. çünkü salak gibi dikkat etmmiş ve kablonun girdiği yere japon yapıştırıcısı damlatmışım!
bistüri ile tek tek konektörün içini temizlemeye uğarştım. tekrar denedim ve yakıt ve hararet göstergesini çalıştıramadım . hız göstergesi ve takometre ise çalıştı doğru şekilde.yakıt boş gösteriyor hararet ise araba ısınana kadar soguk ısınınca en yukarıya çıkıyor. sanırım ribbon kablonun girdiği soketi tam olarak tamir etmem mümkün değil. gelişmeleri ileteceğim. ya tamir edeceğim yada hurdacı yolu görünecekki yeni hız göstergesi modülü alıp kazık yiyeyim. oooof of
hepsi ,bulunmaz hint ampulü 3 watt lar yüzünden... nissan ah nissan yaktın beni.
yarın gidip 18 li ribbon kablosoketi arayacağım...O olmaz ise pcb zerindeki nodlardan tek tek kablo çekeceğim nasılsa tamir olamayacaksa olamayacak.
fikri olan varmı?