Gösterge Panelimi Kısmen Bozdum.. Fikirler Lütfen?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,949

KLL

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir.
Mesajlar
2,839
Tepkime Puanı
470
Yer
Ankara
arkadaşlar bu gün gösterge panelini söktüm 2 sene aradan sonra çünkü klima v cd çaların ışıkları gitmiş bende onları led ile değiştirmiştim. amacım benzer bir ayınlatma yapabilmekti.

göstergeleri söktüm, kasasından ayırdım 18 li ribbon kabloyu çıkarttım. ledleri döşedim malesef gösterge panelinin kendi yapısı mavi bir katmandan oluşuyor ki sarı normal ampullerden gelen ışık rakamları beyazımsı yeşilimsi aydınlatsın. benim beyaz ledlerde malesef acık mavi gibi göründüler. herneyse geri topladım ve taktım. hiç bir ibre çalışmadı. anladımki bir soket problemi var.tekrar dağıttım baktımki 18 li ince ribbon kabloyu takmamışım. deneyince takamadımda. çünkü salak gibi dikkat etmmiş ve kablonun girdiği yere japon yapıştırıcısı damlatmışım!

bistüri ile tek tek konektörün içini temizlemeye uğarştım. tekrar denedim ve yakıt ve hararet göstergesini çalıştıramadım . hız göstergesi ve takometre ise çalıştı doğru şekilde.yakıt boş gösteriyor hararet ise araba ısınana kadar soguk ısınınca en yukarıya çıkıyor. sanırım ribbon kablonun girdiği soketi tam olarak tamir etmem mümkün değil. gelişmeleri ileteceğim. ya tamir edeceğim yada hurdacı yolu görünecekki yeni hız göstergesi modülü alıp kazık yiyeyim. oooof of

hepsi ,bulunmaz hint ampulü 3 watt lar yüzünden... nissan ah nissan yaktın beni.

yarın gidip 18 li ribbon kablosoketi arayacağım...O olmaz ise pcb zerindeki nodlardan tek tek kablo çekeceğim nasılsa tamir olamayacaksa olamayacak.

fikri olan varmı?
 

Etiketler
Ynt: Gösterge Panelimi Kısmen Bozdum.. Fikirler Lütfen?

Geçmiş olsun , üzüldüm, inşallah çözersiniz.
 

Ynt: Gösterge Panelimi Kısmen Bozdum.. Fikirler Lütfen?

geçmiş olsun , servıse sorun dıcem de vazgectım demıyorum , belkı cıkmacılarda olabılır veya yan dıreklere takılan gostergelerden baglıyabılırsınız hararet ıcın
 

Ynt: Gösterge Panelimi Kısmen Bozdum.. Fikirler Lütfen?

hurdacıya gittim benimkini alırsa 250 ytl isteyeceğini söyledi. bende dedim battı balık yan gider. kanada ebay den 100 dlar kargo dahil ikinci elini getirebileceğimi buldum. işin güzeli oradaki ler ne hikmetse KM göstergeli. benim araç ise KAnada için üretilmiş ama mil gösteriyor.

Herneyse göstergeyi tekrar açtım, o dediğim soketi iyice temizledim göstergeyi araca takıp ribon kabloyu sokete taktım. hararet ve yakıt göstergesi çalıştı ama takometre ve hız göstergesi öldü. ankadımki kontak problemi var. her pini tek tek bistüri ile ittirip sıkıştırdım ve tüm göstergeler çalışır hale gelince sıcak silikonla birdaha çıkmamak üzere yapıştırdım :smiley: hiçbir sorun kalmadı.

şimdi olurda KM göstergeli beyaz zeminli bulursam ebay den satın alacağım ve olduğu gibi değiştireceğim. hurdacıyada çıkanı satarım :D
 




Ynt: Gösterge Panelimi Kısmen Bozdum.. Fikirler Lütfen?

99 nissan pathfinder.
eskisi gibi çalıştırdığım için artık beyaz zeminli gösterge yada reverse glow dedikleri mavi siyah kırmızı göstergeler keyfe keder. zaten 150 200 dolar ödemek lazım sadece rengini değiştirmek için.
 

Ynt: Gösterge Panelimi Kısmen Bozdum.. Fikirler Lütfen?

Sorunu halletmenize sevindim. Ev yapımı çözümler hep ilgimi çekmiştir. Fotoğraf çektinizmi hiç?
 

Ynt: Gösterge Panelimi Kısmen Bozdum.. Fikirler Lütfen?

çekecerim ilk fırsatta. orta konsol çok başarılı ancak panel çok iyi değil bence.
 

Ynt: Gösterge Panelimi Kısmen Bozdum.. Fikirler Lütfen?

işte iki resim. elimde çektiğim için çok net değil.

<img src="http://img516.imageshack.us/img516/1897/p1010134sp9.jpg" alt="Image Hosted by ImageShack.us"/>

<img src="http://img237.imageshack.us/img237/5960/p1010132pn3.jpg" alt="Image Hosted by ImageShack.us"/>

mavi renk olmasının nedeni göstergenin kendisinin mavi renkli olması. aslında ledler orta konsoldakilerden. ayrıca göstergenin ışıklarının homojen dağılımını sağlamak imkansız gibi çünkü ampule göre kimi yerleri gölgeli olacak şekilde boyamışlar içten. kilometre sayacını ise bilerek ampullü bıraktım çünkü içi açılabilir birşey değildi ve ledleri sabitlemek çok sorun yaratırdı.
 

Ynt: Gösterge Panelimi Kısmen Bozdum.. Fikirler Lütfen?

Çok teşekkürler. Fikir çok güzel aklımda bunu başka yerlere uygulamak var. Hiç aydınlatma olmayan bir lcd ekranı ledle aydınlatmak gibi...
Ama pekte nasıl yapılacağı konusunda fikrim yok .İnternette konuyla ilgli "ev yapımı" çözümler var ama bakalım nasıl olacak uygulamada...
 



Ynt: Gösterge Panelimi Kısmen Bozdum.. Fikirler Lütfen?

çok zor bir iş değli asıl zorluk ledleirn konacağı yerlerin olmaması yada aydınlatma için uygun olmamasından ileri geliyor. LED geleceğin ışık teknolojisi. sokak lambaları yolda ancak çok pahalılar henüz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Mesajlar
1,528,589
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst