Ynt: Grand Cherokee 5.2 Ve Cherokee 4.0 Kıyaslaması
ZJ asfalt kullanımına daha yatkın ancak şaft ve aks ları XJ gibi mafsallıya çevirirseniz arazide XJ nin performansına yakın olacaktır, tabi buda iyi bir maliyettir. Gerçekten iki araç içinde hangisinin iyi olduğu konusunda net bir çözüme gidilememiş olsada işin erbabı abilerimiz ve servislerin yorumu XJ nin yapısı gereği safkan arazi aracı sınıfında olduğu yönündedir. ZJ modifikasyonlar sonrası arazide oldukça başarılıdır.
Xj yakıt olarak zj den ekonomiktir, elektronik azdır, donanımları yeterlidir. Zj nin kükremesi fazla yakıtı görmezden gelmenizi saglar, şimdiki bir çok sıfır araçta olmayan donanım vardır.
91 xj, 98 xj (şuanki aracım), 96 zj amerikan versiyon, 97 zj avrupa versiyon ile tecrübelerimiz oldu.
91 xj mercedes yay ve get ile yükseltilmişti yaklaşık 6" e yakın yüksekliği vardı, mt lastikler vardı, konfor sıfırdı.
98 xj skyjaker kit ve get ile yükseltme var, 5" üzerinde şuan, 33 mt lastik kullanıyorum, konfordan yana pek şikayetim yok, beni fazlası ile tatmin ediyor.
96 zj rough country kit 4", kit takıldıktan sonra araziyi görmeden ön şaft istedi araç aynayı bozmadan götürdük ön şaftı mafsallıya çevirdik, 265-75-16 mt lastik kullanıyoruz, araç gayet heybetli oldu ancak kitin sertliğinden dolayı ciddi konfor kaybo yaşadık, iron rock kullanan arkadaş var aracını test ettik gayet konforlu.
97 zj de fabrikanında önerdiği gibi 2" get kullandık, 31" lastikle hiç bir sıkıntısı yok, orijinal konforu devam ediyor. Şuan için bir tadilat isteği yok gibi.
Hangi aracı tercih ederseniz edin çok ciddi ekspertiz yaptırın, bu araçlarda en ufak arıza belirtisi size üç sıfırlı rakam olarak geri dönemekte, eğer ustanızda iyi değil ise boşa yapılmış masraflara hazır olun. ;D