Grand Cherokee & LC

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yelbuga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,087

yelbuga

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhaba,
1 yıldır 2004 model Grand Cherokee 2.7 crd araca sahibim. memnunum aslında.
ancak geçenlerde aracıma bir takas önerisi geldi.

2001 model bir vx100 ile.

zaten çok hoşuma giden bu araçla takas etmek mantıklı mı sizlere sormak istedim.

Jeep:
2004 Grand Cherokee Overland dizel 2.7 200 bin km

Toyota:
2001 Vx 100 benzinli 100 bin km

LC için lpg taktırmayı düşünüyorum.

sizce mantıklı bir takas olur mu?
gerçi bu soruyu Jeep başlığına da sormak lazım ;D

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee & LC

2001 model bir araç için 100 bin çok az. Genelde bu tarz tekliflerde aracın geçmişinin iyi incelenmesi gerek diye düşünüyorum.

Bence iki araçta çok güzel, WJ'den hevesinizi aldıysanız VX100 denenebilir...

merhaba vx 100 benimde şu aralar hayalimi süslüyor o yüzden baya araştırıyorum deneme amaçlı çok az kullanma şansım oldu müthiş bir araç kullanıpta memnun olmayanı hatta başka araç kullanmasına rağmen olumsuz yorum yapanı görmedim lpg ile 40-50 krş km de yaktığı söyleniyor birde yıllık 2100 tl civarı vergisi var bunlar sorun değilse araç temiz ve km orijinalse bence mantıklı sizin aracın değeri ne kadar vx 100 ne kadar arada fark olacakmı?

jeep i verip bir miktar para alacağım.onunla da lpg taktırmayı düşünüyorum zaten.
vergide fark var evet. ama o çok sorun değil

drercagan' Alıntı:
merhaba vx 100 benimde şu aralar hayalimi süslüyor o yüzden baya araştırıyorum deneme amaçlı çok az kullanma şansım oldu müthiş bir araç kullanıpta memnun olmayanı hatta başka araç kullanmasına rağmen olumsuz yorum yapanı görmedim lpg ile 40-50 krş km de yaktığı söyleniyor birde yıllık 2100 tl civarı vergisi var bunlar sorun değilse araç temiz ve km orijinalse bence mantıklı sizin aracın değeri ne kadar vx 100 ne kadar arada fark olacakmı?

km konusuna ben de takıldım. tabi almadan önce sitede önerilen ustalardan birine göstermeyi düşünüyorum.
aracı görünce zaten belli olur az çok 100 mü 300 mü :smiley:

bu arada farklı yorumlar okudum yakıt tüketimi ile ilgili.
genelde jeep ile şehir içi 450, şehirlerarası 600 yapıyor 70 lt ile.

lpg ile vx100 de tüketimim ne olur tahminen?

ict3055' Alıntı:
2001 model bir araç için 100 bin çok az. Genelde bu tarz tekliflerde aracın geçmişinin iyi incelenmesi gerek diye düşünüyorum.

Bence iki araçta çok güzel, WJ'den hevesinizi aldıysanız VX100 denenebilir...

yelbuga' Alıntı:
km konusuna ben de takıldım. tabi almadan önce sitede önerilen ustalardan birine göstermeyi düşünüyorum.
aracı görünce zaten belli olur az çok 100 mü 300 mü :smiley:

bu arada farklı yorumlar okudum yakıt tüketimi ile ilgili.
genelde jeep ile şehir içi 450, şehirlerarası 600 yapıyor 70 lt ile.

lpg ile vx100 de tüketimim ne olur tahminen?

öyle bir hesap olmaz olamaz , şehirler arası 600 km yapaıyor demişsinzi 70 litre gaz ile buda yaklaşık 8,7 litreye denk gelir ben daha 8-9 litre gaz yakan granda cherookee görmedim uzun yolda 100km / 16-18 litre gaz yakar

ayrıca standart VX 100 şehir içinde yaklaşık 17-20 litre arası benzin tüketir , şehir dışında çok sakin kullanımda otobanda 14-15 litreye düşer , lpg ile kullanımda yukarıda yazmış olduğum litre rakamlarının üstüne yakşalık % 20 eklerseniz litre bazında lpg tüketimini bulursunuz hesap aşağı yukarı bu şekildedir

merhaba,
jeep dizel.
evet 70 lt mazot ile şehiriçi 450 şehirlerarası 600 lm yapıyor
nasıl olmaz,olamaz anlamadım?

ben dizel ile bu km leri yaparken, LPG ile ne yakarım diye soruyorum.

cihanülker' Alıntı:
öyle bir hesap olmaz olamaz , şehirler arası 600 km yapaıyor demişsinzi 70 litre gaz ile buda yaklaşık 8,7 litreye denk gelir ben daha 8-9 litre gaz yakan granda cherookee görmedim uzun yolda 100km / 16-18 litre gaz yakar

merhaba,
jeep dizel.

cihanülker' Alıntı:

yelbuga' Alıntı:
merhaba,
jeep dizel.

pardon ben görmemişim dizelde doğrudur ama lpg tüketimleri yukarıda yazdığım gibidir

yakıt yönünden baktıgınız zaman sizin aracınız benzinli lc göre oldukca avantajlı hatta tüplü lc görede avantajlı sayılabilir ancak diger yönlerden baktıgımız zaman lc daha agır basar dayanıklık bakımından sizin aracınızdan çok çok iyidir konfor konusuda iyidir tercih ederseniz kesilikle yanlış yapmamış olursunuz ama dizel bir lc bulursanız çok daha mükemmel olur

Dizel lc ler cok pahali
Anlasildi arabada sorun yoksa takas mantikli :smiley:
Araniza katilirsam haber veririm

bilgi icin tesekkurler

dumrul' Alıntı:
yakıt yönünden baktıgınız zaman sizin aracınız benzinli lc göre oldukca avantajlı hatta tüplü lc görede avantajlı sayılabilir ancak diger yönlerden baktıgımız zaman lc daha agır basar dayanıklık bakımından sizin aracınızdan çok çok iyidir konfor konusuda iyidir tercih ederseniz kesilikle yanlış yapmamış olursunuz ama dizel bir lc bulursanız çok daha mükemmel olur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri