Grand Cherokee; Yükseltme Kiti Montajı Sonrası Oluşabilecek Sorunlar?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,731

duman

Kamp III
Yer
gölcük
araçlarımızı yükseltmek için aldığımız kitlerin montajı sonrası karşılaşabileceğimiz sorunlar nelerdir.hangi organlara ince ayarlar yapılmalıdır.bilgisi ve tecrübesi olanların paylaşmasını umuyorum.

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee; Yükseltme Kiti Montajı Sonrası Oluşabilecek Sorunlar?

Bu noktada aracınız ve montajı yapılacak yukseltme kiti hakkında bilgi vermeniz lazım... Mesela CJ'ye Rancho makas ve amortisörleri attıktan sonra pitmanı kontrol ettik, fren hortumlarına baktık, diferansiyel açılarını kamalarla ayarladık sonra hemen yol testi yaptık... ama süspansiyon sistemi daha karışık, yeni araçlardaa full bir kit alınmadıysa daha detaylı kontrol yapılmalı..

Bodylift ise: pedallar (özellikle debriyaj), radyatör, direksiyon mili,vites kolları, firewalla bağlı herşey (kablolar, bazen klima boruları...vs..), benzin deposu giriş hortumu vs..vs...vss...

araç gc 5,2
kit 3"skayjacker sj-gc301k modeli
dün montajı yaptık kayışdağından erenköye sıkışık bi trafikte geldim.direksiyon pozzisyonu yarım tur kaymış durumda.şimdi test ve rotil için çıkıcam evden.ben en çok şanzımana bir zararı olurmu diye korkuyorum.225/70/16 yerine 245/70/16 lastikleride takmıştım bir süre önce

3"'de çok buyuk problem olacağını zannetmiyorum, normalde o kitle 31" lastik takabilirsiniz ki sizin 245/70/16 29.5"' e denk geliyor. 225 ile 245 arasında 2cm genişlik farkı var eğer çamurluk içlerine sürtmüyorsa hiç problem olmaz.... viraj demir çubuklarının kilit bağlantılarına dikkat edin, onlar düşmeyi ve ses yapmayı pek severler... Aracı mutlaka rot ayarına sokun, orada Pitman' a baksınlar ama sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bence 5.2 asfalt performansıda çok artacak :D

orkun bey bilgiler için teşekkür ederim hemen rota gidiyorum...

aracınız Rot ayarında iken sizde mutlaka altına girip bir bakın, fren borularını inceleyin, şaft açılarına bakın... bağlantı kollarını kontrol edin.....

Cüneyt hayırlı olsun kitin..Çok sevindim..Arka saft değilde ön saft açısına dikkat etmek lazım.Kasma olmazsa problem yoktur..
3'' ten sonra taktığın lastikler küçük gelebilir..Orkun'nun dediği gibi 31'' lastik daha iyi olabilirdi..
Şanzıman ve differansiyele bir zararı asla olmaz..Zaten aynı boy lastik takmış sayılırsın..

Neden gezilere gelmiyorsun?

uğur abi çok teşekkür ederim.power mekanikte nihat usta taktı kiti.bostancıda rota gittikten sonra beraber kayışdağında denedik.testi geçti.sonra nihat usta kendi yarış aracıyla beni bir teste soktu kalpten gidicem zannetim bi an.lastiklerin ufak kaldığını söyleyebilirim ilerde çamur için alınacak lastikler 31"olacak sanırım.gezilerinizi imrenerek izliyor ve gelmeyi çok istiyorum.en kısa zamanda görüşebilmek dileği ile...
not:sizin araçta çok güzel görünüyor nazar değmesin

Nihat'ın testleri meşhurdur..Faruk iyi bilir :smiley:
Görüşmek üzere

Valla komple adam gibi bi kit alıyorsanız mesela benimkinde nasıl takılacağını vidalarına kadar resimlerle göstermişler içlerinden vidalara sürülen sıvılara kadar çıktı !!! fazla uğraşmassınız Yada bu işten çok iyi anlayan bir usta bulmalısınız sonradan uraşmak iğstemiyorsanız...

on shaftta kasma oluyomus.tecrubeyle sabit.su anda sinirden uyuyamiyorum cunku oradan bi yerden ses geliyor diye rotcuya da,yukseltme kitini takan abimizede soylemistim.gecen hafta silede bugun kartepede biraz yuklendik shaft elimizde.isin kotusu ndoganci ve fahri arkadaslar senin arac kitli mi diye soruyo hala uyanamiyoruz egilip altina bakmaya.yani bu ustalar yok mu bu ustalar

Geçmiş olsun, yukarıda bahsettiğim diferansiyel açısı bununla ilgili, diferansiyelin arazi şanzımanına  bakması gerekiyor ki şaft kasmasın veya vibrasyon yapmasın, fabrika çıkışındaki açıdan aşağıya ve yukarı doğru min max değerleri var... aracınız makaslı olsa kama ile diferansiyeli çevirmeniz kolay, helezonlu arabalarda ne yapılıyor bilmiyorum ama şanzıman alçaltma kiti ve arazi şanzımanı clocking kit (aşağıya doğru çevirme) tarzı kitler kullanabilirsiniz...

Esasında bu tür (acı-tatlı) tecrübeleri bir yerlerde toplamamız lazım... ilerde benzer kitleri kullanacak arkadaşlarımızın işine yarayacaktır..

Yükseltme için bu bahsettiğiniz diferansiyel açısı bozulduğu vakit, aradaki kardan şaftın boyuyla oynamak bu kasıntıyı gidermiyor mu?

Cüneyt ben yazmıştım. :( ..halledilir bir sorun...ama başta usta anlaması gerekir di :(

sadece şaftın boyu değil istavroz çalışma açılarıda önemli...istavroz çalışma açısını aştığı zaman muhtemelen kilitlenecektir...kilitlendiğindede o torkta kırılacak yada sıyrılacaktır... kontroller yapılırken arac max esneme durumuna getirilmeli ve açılar ona göre hesaplanmalı yada araç lifte kaldırırken lastikler yerden kesilme esnasında şaft durumu gözlemlenmeli...selamlar...

cüneyt yine bir öneri: aracın lastiklerini büyütmek diferansiyel / şanzıman açılarını iyileştirecektir...böylelikle aracınıda bir miktar daha yükseltmiş olursun...selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,970
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR