Grand Cherokee ZJ '96 için subwoofer?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eresgolfin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,999

eresgolfin

Ana Kamp
Yer
istanbul
Merhaba;

Bagajda çok yer kaplamayacak şekilde bir subwoofer eklemek isityorum Infiniti gold var araçta. Zaten normalde amfisi var fakat İzmirde 1001'e sordum subwoofer ile onu besleyecek harici bir amfiyi bu sisteme adapte edemeyeceklerini söylediler. Bu konularda bilgisi olan? HAlihazırda uygulama yapmış ve memnun olan varmıdır? Benim amacım zayıf kalan (bana göre) bassları tatlı bir derin bass ile keyifli bir hale getirmek. Yani öyle bam güm değil sadece dpyurucu tatlı bir bass almak istiyorum. Kapılardaki kolonlar çoğu parçada küt küt vuruyor ve ses kalitesi düşüyor gibi. Bilgilerinizi rica ederim..

Etiketler
subwoofer

Ynt: Grand Cherokee ZJ '96 için subwoofer?

eresgolfin' Alıntı:
Merhaba;

Bagajda çok yer kaplamayacak şekilde bir subwoofer eklemek isityorum Infiniti gold var araçta. Zaten normalde amfisi var fakat İzmirde 1001'e sordum subwoofer ile onu besleyecek harici bir amfiyi bu sisteme adapte edemeyeceklerini söylediler. Bu konularda bilgisi olan? HAlihazırda uygulama yapmış ve memnun olan varmıdır? Benim amacım zayıf kalan (bana göre) bassları tatlı bir derin bass ile keyifli bir hale getirmek. Yani öyle bam güm değil sadece dpyurucu tatlı bir bass almak istiyorum. Kapılardaki kolonlar çoğu parçada küt küt vuruyor ve ses kalitesi düşüyor gibi. Bilgilerinizi rica ederim..
Yazdığınızı tam anlayamadım aslında araçda ses üzerine ne varsa marka model belirterek yazarsanız daha iyi olur.

Araçta orjinal seti var. Infiniti gold kolonları ve amfisi. Ben buna ek olarak kendi setini bozmadan bir subwoofer eklemek istiyorum.

Grand Cherokee ZJ '96 için subwoofer?

Aracın kendi anfisi çok zayıf kalıyor.
Ben stepne yerine bass koydum.
Orjinal anfi araca giren su yüzünden bitme noktasına geldiğinden aynı yere başka bir anfi koyduk.
Şu an ses tatmin edici.
Tüm kapı hop. De aldığımda orjinal değildi, onlarıda değiştirdik. Bence orjinal teybe dokunma arızası varsa yapıyorlar. Orjinal kapı hop larıda tamir ediyorlar onlara da dokunma. Anfi ve bass ile çok iyi olacak kanaatindeyim

merhaba şimdi yapmanız gereken aracın her hangi bir hoperlör üne giden kabloya resimdeki aparatı (deck çevirici) bağlayıp oradanda anfinize düşük frekanslı kaliteli ses alabilirsiniz mono anfi ve portsuz kabin size istediğiniz kalitede tatmin edici bir bass sunacaktır kolay gelsin.

1234.jpg

Hocam,
Bendeki tüm ses tesisatı orjinaldi, ayrıca kabinli subwoofer (JBL) ve kabine çaktırdığım 4 kanal anfi (Jameson, sadece bası besleyecek şekilde bağlanmıştı, mono anfi değildi) ekledim. Basları iyi ayarlarsanız çok güzel uyum sağlıyor. Binek araçtan çok daha tatmin edici ses alırsınız.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. YAnıtların hepsi de tatmin edici ve düşündüğüm şey demekki oluyormuş. Setim tamamen orjinal. Sadece bass kolonu ve amfi eklemek istiyordum demekki böyle bir çözüm var. Bu haftasonu kaliteli sese merhaba derim inşallah:smiley:

Ynt: Grand Cherokee Zj '96 İçin Subwoofer?

Ben wj aracıma qadance 1200 watt lık woofer taktırdım.öncelikle bagaja 1 adet subwofer bir adette diğer hoperlörlere gelecek zararı engellemek için koruyucu amfi taktırmalısınız.arka hoperlöörlerden kaliteli kablo ile arka ya (woofer a) dönüştürücü aparatla uzatma yaptırıp kolaylıkla mükemmel bir ses alabilirsiniz.yalnız orjinal ön kapı hoperlörlerin patlamasından endişe ederseniz ön iki kapıya en az 200 watt lık kendinden tiz li hoperlör alın derim.ben orjinal ön hoperlörleri söküp pıoner taktırdım.ama araçta ses şu an harika.

aracın anfisinin rms değerleri nelerdir? aracında harici anfi yoksa 1200wat gibi büyük bir sub ve buna uygun anfi taktırmanın anlamı olmaz hop koruma amaçlıda anfi takılmaz. büyük bir sub ve anfiyi tam değerlerinde kullanırsan aracın hoplarındna gelen sesi duymazsınız. bu yüzden sana ufak aktif bir sub yeterli olacaktır aşağıda linkini veriyorum buna benzer bir sub olabilir

http://www.alpine-electronics.com.tr/p/Products/powered-subwoofer-boxes45/swe-815

daha portatif olsun diyorsanız koltuk altı pioneer in aktif subları mevcut onlardan da alabilirsiniz
örn;

http://www.aktepesound.com/?urun-2146-PIONEER-TS-WX11A-13X21-AKTiF-SUBWOOFER.html

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/pioneer-ts-wx210a-sifir-mini-aktif-subwoofer-17290639

http://www.aktepesound.com/?urun-2149-PIONEER-TS-WX610A-2X10-AKTiF-SUBWOOFER.html

eresgolfin' Alıntı:
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. YAnıtların hepsi de tatmin edici ve düşündüğüm şey demekki oluyormuş. Setim tamamen orjinal. Sadece bass kolonu ve amfi eklemek istiyordum demekki böyle bir çözüm var. Bu haftasonu kaliteli sese merhaba derim inşallah:smiley:

ayrıca tesisatçıların her dediğine kanmayın derim :smiley:
ve sub dışında bir şey alacaksanız iyice araştırın karar verin tesisatçı yerine internetten çok daha ucuza alabilirsiniz.

Ali beyin dediği gibi tesisatçı elindeki malı satma derdindedir.Mesela bana bir tesisatçı;senin orjinal teyp woofer kaldırmaz değişmen lazım dedii.İşi bilen bir arkadaş; ekstradan amfi takarsam (2 adet,biri woofer için diğerleri hoperlörleri korumak için) çok iyi sonuç alacağımı sööylemişti ve aldım:smiley:ses harika. 100 metreden dinle:smiley:Bu arada sıfır mal almana gerek yok.woofer için ve hoperlör için kaliteli ve marka (çin malı değil) 2 amfiyi piyasada 2. el 250 civarı rahat alabilirsin.woofer ı da 2. el tavsiye ederim 150-200 tl ye süper wooferlar var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR