Grand Vitara XL-7 '.0 Td yakıt tüketim değerleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emircifci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,238

emircifci

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhabalar, bir süre önce aldığım aracımın yakıt değerleri tam rakamlar olmamakla beraber hiç tam depoyu bitirmedim, sadece yarım depo ölçümlerimde 320 km yol yaptı, daha sonra depoyu tekrar full yaptım, ve km/krş hesabı olarak 35krş gibi bi rakam çıktı, acaba forumda diğer XL-7 kullanıcısı arkadaşların bu konu hakkında yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Etiketler

Ynt: Grand Vitara XL-7 '.0 Td yakıt tüketim değerleri

bence normal ama en iyi bilgiyi aynı aracı kullananlar verecektir...

Evet bende aynı araçtan kullananların yorumlarını merak ediyorum, ona göre önlemlerimi alıcam mesela carbon clean yapsam ejentörler temizlense bir yararı olurmu.

aracın hayırlı olsun.kazasız belasız sürüşler dilerim.bu modeli kullanmadım ama benimde ilgim var bu araca.kasası bagajı fevkalade.üstündeki motorda araştırdığım kadarıyla iyi bir motor.yalnız araca motor hacminin ufak geldiğini söyleyen yorumlar okudum.genelde benzinli araçlar kullanıp sonradan dizel edinenlerde böyle bir kanı oluşmasıda bana normal geliyor.aracın ivlelenme hızları benzinli araçların 2 katı gibi.seri kullanım için pedala fazla basıldığında yakıt miktarını kötü etkiliycektir.yüksek devirlere ihtiyaç olmadan düşük devirlerde gerekli torku sağlar bu araç.2500-3000 deviri geçmeden yapabiliceğinin en iyisini yapar.bu aralıklarda sürüncede sanırım en iyi yakıt değerini vericektir.
yakıt sarfiyatı 6,7 lt şehirlerarası.8,0 tl karışık.10,3lt şehir içi(fab.ver.)bu değerlere yakınsanız bence hiç kurcalamayın.enjektör bakımlarınızı gerektiği zamanlarda yaptırmanız kafidir.saygılar..

Evet bende şehir içinde klima açık bir şekilde ortalama 11 lt yaktım.

arazide kilma acık yol almayı sevmiyor..haberiniz..olsun..

enjektörlerde bir şey yoksa bile bir söktürüp taktırın kaynama yapıp kaynak oluyor takıldgı yere..kapak+4 enjektör istiyor sonrasında.. ;)

agır kasaya motor yetmiyor..bence ..zor yollar..dizisindekiler ..zor yollardan emekli edildiler ..>>aşırı zorlamalarda turbo 'dan su koyvermiş diye kulağıma geldi.. :smiley:

şehiriçi paşa paşa kullanılacak güzel bir arac fazla bir şey bekleyip zorlamaya gelmiyor.. :smiley:

>>chiptunıng liside hoş oluyormuş..bu arada.. ;)

Ben arabamı şu ana kadar araziye sokmadım daha banada artık bu yakıt bu ağırlıkta bir araba için normal gibime geliyor, açıkcası 107 binde bir arabanın enjektörlerini söktürmeyi ve kaynama yapacağını düşünmüyorum. Turbo konusunda dikkat ediyorum.

Yaklaşık 3 hafta önce arabanın bakımını yaptırdığımda, Grandoto daki Battal usta bana ağır bakımları ile ilgili herhangi bir şey söylemedi, kendim bizzat sordum neler yaptırmam gerek dedim, herhangi bir bakım söylemedi sadece periyodik bakım yaptı, yağ, yağ filtresi, mazot, polen, hava filtreleri, hatta Bor Katkı bile koydum.

>>aracınızın yag no + kapasiteleri..

http://www.castrol.com/castrol/iframe.do?categoryId=9032363&contentId=7059388

>>tavsiye edilen motor yağı..

http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9022666&contentId=7041813

en alt satırdada şu yazar>>>>>>>>>Dikkat: Castrol Magnatec 5W-40 ile birlikte herhangi bir katkı malzemesi kullanılmaması önemle önerilir.

araclar yeni iken yetkili servisler sadece filitre ve yag degiştirip sahiplerinden para almışlardır..garantıden catlaynı patlayanı olmaz..dolayısı ile yetkili servis bu aracların ihtiyar olanları ile muatap olmaığından pekde çakmazlar diyorum..

motorla ilğili peuget partner 2.0 hdi motordan cok iyi anlayan bilğili+ tecrübeli biryer bulmanız gerekli..bu araclarda sayı olarak az..hdı 'ler.+ olarak ultrasonic sistem ttemizleme + common rail enjektör test makinası olan bir olmalı derim..+ yüksek basıncta işeme test 'i de yaptırmanız gerekli..
bu cihazların yerliside cıktı ..dayel marka..cihazları olan bir dizelci bulmanız bu yaptıgımız muhabbeti onunla yapmanız dileğiyle..derim. :smiley:

aracınızın bakımı nı yapan yer istanbulda en iyi 2-3 suzukiçi varsa onlardan biridir..onların pejo motorun dan ne kadar anladıgını sorgulamak ta benim haddim degil derim sadece tavsiye edebilirim..

Bende en kısa sürede bu dediğiniz tavsiyeleri değerlendiricem, bu carbon clean temizleme ve bu enjektör testlerini yapan yerleri nerede bulurum, artık araştırıcam.

>>carbon clean temizleme..

bu kelimeyi hafızanızdan kazıyın ..sizin araca yapıçaz ben kendi aracıma ona buna şuna herkese yapıyorum hiç bir şikayet yok geyiği başlaman hemen 2. vites uzaklaşın derim..

enjektörler dışarı alınıp ..>>>üstünde degil<<<<...ultrasonic ses dalgaları ile temizleyen makinada yaptıracaksınız..

sivrisinek sesleri cıkaran gıcık bi alettir.. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR