Grand Vitara Yükseltme Kiti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sencene Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,377

sencene

Yeni Üye
Slm Arkadaşlar konu başlığını Grand vitara yükseltme kiti olarak yazdım umarım moderatör den fırça yemeyiz :smiley: 2006 ve sonrası grand vitara (5) kapı olanlara yükseltme kiti uygulaması yapılabiliyor mu

Ynt: Grand Vitara Yükseltme Kiti

Anladığım kadarı ile yeni kasa 2006 ve sonrası içindi sorunuz tabiki ironman ın şu anda piyasada sattığı ithal kit var maksimum 5'' sanırım malüm mono blok şasedir yeni kasalara lastik + kit takılır ama hard offroad için yazıkdır bence bu kasalar arazide biraz nazik suv olarak kullanın derim veya bir vitara, samurai, grand arazide isteklerinize cevap verecekdir çok masraf yapıp sonra pişman olan çok arkadaş var maalesef kolay gelsin

becce kit olarak arastirirsan daha uygun maliyetli turk yapimi kitleri bulabilirsin.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

aktolgalı' Alıntı:
Anladığım kadarı ile yeni kasa 2006 ve sonrası içindi sorunuz tabiki ironman ın şu anda piyasada sattığı ithal kit var maksimum 5'' sanırım malüm mono blok şasedir yeni kasalara lastik + kit takılır ama hard offroad için yazıkdır bence bu kasalar arazide biraz nazik suv olarak kullanın derim veya bir vitara, samurai, grand arazide isteklerinize cevap verecekdir çok masraf yapıp sonra pişman olan çok arkadaş var maalesef kolay gelsin

5'' mümkün değil !!!! :smiley:

1 - Yol Get 2'' amortisörlerin ayar yapılması kaydı ile

2 - İronMan kir 2'' amortisör ve yay değişimi

3 - Becce Kit 2''

başka alternatif ve ölçü yok

ben yanlış anlamadıysam 2006 araç yeni kasa ve üstü ironman kit 4 yay
4 Amortsör
45mm=4.5cm
daha ayrıntılı suzuki 4x4 türkiye formunda bulabilirsiniz becce kit yeni yapmaya çalışıyor bildiğim kadarı ile

tüm dünya bu işi inç le adlandırmış..ölçülendirmiş.. ingiliz olmayınça........

bizde karışıyor.. ???

5 inç 12.5 cm eder.. ;)

öz Türkçe 5 santimi gecen yok.. ;) didim..

arkadaşım öğretmeye çalıştığın insanlar sen gelirken geri dönüşe geçmiş insanlar.ellerinden en az iki suzuki geçmiş.suzikilerini yükseltmiş suzikilerle arazide 10 bin km yapmış insanlar.ikinci mesajında ordunaryuslere ayar vermeye çalışıyosun.bence 100 kere had yaz hem haddini bilirsin hem mesaj adedin yükselir

volkanacar' Alıntı:

3 - Becce Kit 2''

volkanacar' Alıntı:

3 - Becce Kit 2''

tyt.fan' Alıntı:
arkadaşım öğretmeye çalıştığın insanlar sen gelirken geri dönüşe geçmiş insanlar.ellerinden en az iki suzuki geçmiş.suzikilerini yükseltmiş suzikilerle arazide 10 bin km yapmış insanlar.ikinci mesajında ordunaryuslere ayar vermeye çalışıyosun.bence 100 kere had yaz hem haddini bilirsin hem mesaj adedin yükselir
Murat Hocam selamlar. Eski günlerdeki gibi adrenalin atraksiyon yok, görüşemiyoruz.

merhabalar üstad.yeni üyeler saolsun eski topiclerden kopyalayıp pişirip pişirip yeniden ortaya döküyolar.siz eskilerde yoksunuz.turbolinea nın açtığı başlıklarda görüşüyoruz ancak.yeni duster modeli filan çıksa yada bir metre filan karyağıp dusterlar yarıp geçse belki forum canlanacak.

tyt.fan' Alıntı:
merhabalar üstad.yeni üyeler saolsun eski topiclerden kopyalayıp pişirip pişirip yeniden ortaya döküyolar.siz eskilerde yoksunuz.turbolinea nın açtığı başlıklarda görüşüyoruz ancak.yeni duster modeli filan çıksa yada bir metre filan karyağıp dusterlar yarıp geçse belki forum canlanacak.
Hey gidi günler.
1 mt karı yarıp geçse ama çok da az yakacak onu unutmuşsunuz. Bak alınan olur, kavga çıkar, sonra atılırız. ;D

Selamlar,
Ironman 45 mm yükseltme kit'li yeni kasa (2006+) Grand Vitara (GVII) sahibi bir çaylak olarak bilgilerim dahilinde konuyu toparlarsam.

- Yeni kasa Grand Vitara'lar için Becce Kit henüz yok. Tasarım aşamasında olduğuna dair söylentiler duydum ama 4xfourart.com sitesine konu ile ilgili yaptığım başvuruya henüz yanıt alamadım.

- Ironman 45 mm yükseltme kiti dört adet yay değişikliiği ile 2" = 45 mm = 4,5 cm yükseltme sağlıyor. Yükseltme kiti uygulamasından sonra uygun ebatlarda lastikler kullanarak aracı daha da yükseltmek mümkün olabiliyor. Ben şahsen 225/65/R17 olan fabrikasyon ölçüler yerine dört adet yeni 235/75R16 lastik takmayı planlıyorum.

- Yeni kasa araçlarımız get ile de bir miktar yükseltilebiliyormuş ancak ben tercih etmedim. Get belki dikeyde bir kaç cm daha yükseltme sağlayacak ancak yatayda çamurluk mesafesi kısıtlı olduğu için lastik ebatlarını değiştirerek ek yükseltme sağlamayacak diye düşünüyorum naçizane.

Bir çaylak olarak sürç-i lisan ettiysem affola. ;)

Saygılar

Selamlar,
Ironman 45 mm yükseltme kit'li yeni kasa (2006+) Grand Vitara (GVII) sahibi bir çaylak olarak bilgilerim dahilinde konuyu toparlarsam.

- Yeni kasa Grand Vitara'lar için Becce Kit henüz yok. Tasarım aşamasında olduğuna dair söylentiler duydum ama 4xfourart.com sitesine konu ile ilgili yaptığım başvuruya henüz yanıt alamadım.

- Ironman 45 mm yükseltme kiti dört adet yay değişikliiği ile 2" = 45 mm = 4,5 cm yükseltme sağlıyor. Yükseltme kiti uygulamasından sonra uygun ebatlarda lastikler kullanarak aracı daha da yükseltmek mümkün olabiliyor. Ben şahsen 225/65/R17 olan fabrikasyon ölçüler yerine dört adet yeni 235/75R16 lastik takmayı planlıyorum.

- Yeni kasa araçlarımız get ile de bir miktar yükseltilebiliyormuş ancak ben tercih etmedim. Get belki dikeyde bir kaç cm daha yükseltme sağlayacak ancak yatayda çamurluk mesafesi kısıtlı olduğu için lastik ebatlarını değiştirerek ek yükseltme sağlamayacak diye düşünüyorum naçizane.

Bir çaylak olarak sürç-i lisan ettiysem affola. ;)

Saygılar
Muzaffer Bey,

Aynı modifikasyonu ben de 2007 GV'mde yapmayı planlıyorum. Peki genel olarak yorumlarınız nasıl? Aracın arazi konforu arttı mı? olumlu ve olumsuz etkileri neler oldu? Paylaşabilir misiniz?

Muzaffer Bey,

Aynı modifikasyonu ben de 2007 GV'mde yapmayı planlıyorum. Peki genel olarak yorumlarınız nasıl? Aracın arazi konforu arttı mı? olumlu ve olumsuz etkileri neler oldu? Paylaşabilir misiniz?

Arazi konforu artıyor ancak asfalt konforu azalıyor. Yakıt sarfiyatı olumsuz etkileniyor. En önemlisi de aracın güvenliği azalıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR