Gri Plastiklerde Boya Atması!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,128
Ynt: Gri Plastiklerde Boya Atması!

Tempus' Alıntı:
Bu arada geçen hafta 2006 Suzuki XL 2.0 TD kullandım. piyasası 35 000 civarında. 2 tane Duster'a değişmem çok beğendim :smiley: hem iç konforu, malzeme kalitesi, ciddi bir arazi aracı oluşu, yakıtı herşeyini beğendim. Düşündüğüm araçlar içerisine girdi günlük kullanım ve piknik kamp amaçlı. İlla ki sıfır araç alıcam derdi olmayanlara tavsiye ederim.
güzel araçta çok uzun ve alçak vitaradan sonra arazide iş açar başımıza

Etiketler

8TORnADO9' Alıntı:
Dediğiniz gibi 2. el alacaklar için iyi araçlar vardır tabi ama ben de 2. el araç almadım hiç.Almayı da düşünmüyorum. Çünkü aracı alıp en az 6-7 yıl binerim.Şimdi 4-5 yaşında bir araç alsam o kadar binemem.Yıllandıkça masrafı da artıyor bir de temizini bulmak pek de kolay değil. Ben titiz ve temiz kullanırım aracımı ama başkası nasıl kullanır bilemem...

Allah gönlünüze göre versin :smiley:

sahin05' Alıntı:
güzel araçta çok uzun ve alçak vitaradan sonra arazide iş açar başımıza

off road amaçlı düşünmem zaten ama günlük aile aracı, kamp ve piknik aracı olarak çok beğendim

Arkadaşlar benim araçım stepway ben taksiciyim bendeki orjinal marşipeldede boya atma sorunu oldu gittim servise arabayı yıkadılar tanzikli suyla ordaki gri boya gitti.sonra garantiden boyadılar ilk rengi birebir tutmuyormuş bende stepwayların jant rengine boyattım.Fabrikanın boyadığı boyanın altında ilaç gibi hiç birşey yok muş şuan hiç bir atma çizilme vs. yok ayak gelmesine rağmen.

Tempus' Alıntı:
bakın geçmişte benim hatırladıklarım, 6000 km de bir duster'in rot çubuğu asfaltta giderken kırıldı araç yoldan çıkmadan güçlükle durdu. Hiç araziye girip zorlanmamış bir araçmış

sonra alınalı 3-5 ay olan birkaç araçda bagaj kısmında küflenme , çürüme başladı

bir aracın motorundan titreme gibi sesler geldi

şimdi bu boya mevzusu

bilmediklerimde vardır mutlaka ve hepsine her markada olabilir dendi.

Örneğin toyota da böyle birşeyler milyon arabada 1 tane olur , bunlardan daha ufak şeyler için binlerce aracı geri çağırdılar.

http://www.sikayetvar.com/arama/

alanına toyota yazmayı denediniz mi ?

Ayrıaca

http://www.arabam.com/Haber/Yorumlar?t=kisi&ref=94616

:D :D :D :D :D :D

Amarok konusunda haklı toyota ların çoğu inandırıcı gelmedi :smiley:

bu tür mevzuların en az yarısında kullanıcı hataları olduğunu ama kullanıcıların kabul etmediğini gördüm :smiley:

kürşat beyin dediğine katılıyorum , şikayetlerin birçoğu aslında kabullenilmek istenmeyen kullanıcı hataları...

bir de şu var , dacia şikayetleri 5 sayfa , toyota 24 sayfa , hadi 25 sayfa diyelim.

yani dacianın 5 katı şikayet var..

peki türkiye'deki toyota sayısı dacia sayısının sadece 5 katı mıdır ?
hiç sanmam herhalde bi 10 katı vardır...

demek ki daciadan daha çok şikayet var sevgili serkanefe.

s.forester' Alıntı:
kürşat beyin dediğine katılıyorum , şikayetlerin birçoğu aslında kabullenilmek istenmeyen kullanıcı hataları...

bir de şu var , dacia şikayetleri 5 sayfa , toyota 24 sayfa , hadi 25 sayfa diyelim.

yani dacianın 5 katı şikayet var..

peki türkiye'deki toyota sayısı dacia sayısının sadece 5 katı mıdır ?
hiç sanmam herhalde bi 10 katı vardır...

demek ki daciadan daha çok şikayet var sevgili serkanefe.

Ya boşverin boyasını toyotasını dacia'sını alın kırlara gelin kamp yapalım, o iyiymiş bu iyiymiş bize ne arkadaş, satılan araç başı paramı alıyoruz :smiley: araba bu kırılırda dökülürde ne önemi var, 2 kampa gittim bundan sonra her ay gidicemde, inanın araba arıza verse hakkıdır derim, o kadar yere girdik çıktık umrumda bile olmaz, alın kullanın arkadaş, ötesi berisi yalan.

SERKANEFE' Alıntı:
Ya boşverin boyasını toyotasını dacia'sını alın kırlara gelin kamp yapalım, o iyiymiş bu iyiymiş bize ne arkadaş, satılan araç başı paramı alıyoruz :smiley: araba bu kırılırda dökülürde ne önemi var, 2 kampa gittim bundan sonra her ay gidicemde, inanın araba arıza verse hakkıdır derim, o kadar yere girdik çıktık umrumda bile olmaz, alın kullanın arkadaş, ötesi berisi yalan.

+ 2012
Çok güzel yazmışsın Serkan kardeşim.

"Kimse yoğurdum ekşi demez." diye bir atasözü vardır.Kimine Subaru en iyidir,kimine Toyota,kimine Wv,kimine Dacia... iyidir. Başkasının sahip olduğu aracı sürekli kötülemeye çalışmak sadece ayıptır. Her aracın birbirine üstün ve birbirinden eksik yanları vardır. Marka bazen bir işe yaramaz,aracın kullanışlılığıdır esas olan. İyi marka her yerde ve her şartta iyi olacak diye bir şey de sözkonusu olamaz.

SERKANEFE' Alıntı:

tamamen aynı fikirdeyim :smiley:

ama bu mevzu benim için artık sizlerle şakalaştığım tatlı bir geyik haline geldi ara sıra size sataşıyorum o kadar yoksa hemfikiriz :smiley:

sevgili serkanefe , söylediklerine canı gönülden katılıyorum , bu arada karar verdim , arka diz mesafesi olayı maalesf hiçbir binek - suv - jeep ya da station wagonda benim arakaya 2 çocuk koltuğu meselesine yardım edemeyecek.

Hatta 7 kişilik picasso , peugeot 5008 inceledim aslında o araçlar 7 kişilk ama sadece mecburi zamanlarda arkada 1 saat yolculuk edilmesi için müsait , ki o zaman da bagaj neredeyse sıfır hacimli oluyor... Üstelik en arka sıraya geçişte koltuklar yine sorun oluyor , direk bagajdan binmek lazım son 2 küçük koltuğa , e kayınvalide nasıl binsin oradan.

Sonunda kararımı verdim ve 7 kişilik bir otomatik-dizel , bir eski kasa vito almaya karar verdim.

nasıl ki serkanefe haklı olarak alın dusteri piknik-kamp,hafif arazi çıkın dolaşın kardeşim keyfini sürün demiş , ben de sesleniyorum , vito-transporter herneyse binin ailecek , şarkılar söyleyerek arabada şakalaşarak , hep beraber olmanın keyfini çıkararak sürün aracınızı , 2 araca bölünme gerekliliği olmadan ama dikkatlice sürün, aklınıza esince de piknik yapın :smiley:

Bir zaman transporter'ın 4x4 modelleri vardı, sanırım artık üretilmiyor. Bu araçla ilgili bilsisi olan varmı? Tutulmadımı?

s.forester' Alıntı:
bu tip bir aracın bilemiyorum 4x4 olması mantıklı mıdır , hangi ihtiyaca hitap eder ?

Bence mantıklıydı. 4x4 olması illaki arazide kullanıp altınında çok yüksek olması ve her yere gideyim değil bence. 4x4 normal yolda da bir çok artılar getiriyor.

Mesela düşünsenize 4x4 minübüs kışın 4x2' ye göre çok avantajlı olurdu. Zaten bildiğim kadarı ile transporte'ın 4x4'de birçok suv araçlardaki gibi normalde önden çeker ihtiyaç duyulduğunda arka tekerlerde devreye giriyor. Yani elinizin altında olsunda fazla mal göz çıkarmaz tartından kullanılabilir. Tabii bu artı bakım maliyetlerini ve arıza oranını artırırmı yada transporter'da böyle bir durumdan dolayımı tutulmadı merak ediyorum. Birde güzel ülkemde haksızlığa ugrayıp sebepsiz yeremi tutulmadı acaba bilemiyorum. :-\

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR