Hafif Ama Dayanıklı Çadır Kazığı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan icmimarolgun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,817

icmimarolgun

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar.

Husky ile gelen standart kazıklarım rüzgarlı ve sert bir zeminin olduğu kamp alanımda çakma çabalarım sonucu aşağıdaki hale geldi ;D Şimdi kazık arıyorum ama 21 cm çelik olanların neredeyse tanesi 100 gram. Türkiye'de herkesin elinde olan geriye tek bir seçenek kalıyor o da Karrimor Alloy Y kazıklar.

http://www.dogaspor.net/KARRIMOR-ALLOY-Y-CADIR-KAZIGI,PR-19367.html

Bu kazıkların da ağırlık bilgisi verilmemiş. Ben bisiklet ile yol aldığım için ağırlık önemli. Bunun yanında kullanan arkadaşlar varsa sağlam mıdır, yamulup bükülme yaparlar mı ve kancalı üst kısmı çadırın 4 köşesindeki plastik halkaları kapsar mı? Ne fotoğraf ne de ağırlık bilgisi yok.

Ya da tavsiye edebileceğiniz kazık var mı? Teşekkürler...

1601601_10152109204264410_436003780_n.jpg

Etiketler
Ynt: Hafif Ama Dayanıklı Çadır Kazığı

Geçmiş olsun.

Fotoğraftaki kazıkların boyutlarını verebilir misiniz? Boyu ve çapı nedir acaba? Kaç gram bunlar? Bir de bunlar paslanmaz çelik midir diye sorayım.

Bu çubuklara görünüşe göre su verilmemiş ya da su verilemeyen bir çelikten. Isıl işlem ekonomik olduğundan böyle ürünlerde üreticiler kolayına kaçıyorlar. Doğru bir çelik ve ısıl işlem ile aynı boyutlarda ama daha sağlamını yapmak mümkün olabilir.

Merhaba benım de Husky çadırım var kazıları suan ıcın zor sartlarda denemedım. Ama çok saglam değiller kendi yaptırdığım paslanmaz çelik kazıkları yanımda yedek olarak goturuyorum. Akşam tartıp size ağırlık hakkında ve malzeme hakkında bilgi paylaşmaya çalışacağım.

deserteagle' Alıntı:
Geçmiş olsun.

Fotoğraftaki kazıkların boyutlarını verebilir misiniz? Boyu ve çapı nedir acaba? Kaç gram bunlar? Bir de bunlar paslanmaz çelik midir diye sorayım.

Bu çubuklara görünüşe göre su verilmemiş ya da su verilemeyen bir çelikten. Isıl işlem ekonomik olduğundan böyle ürünlerde üreticiler kolayına kaçıyorlar. Doğru bir çelik ve ısıl işlem ile aynı boyutlarda ama daha sağlamını yapmak mümkün olabilir.
Teşekkür ederim.

Sanırım yanlış anladınız. Fotoğrafta ki kazıklar Husky çadırın kendi kazıkları, aluminyum. Ben çelik ya da varsa bildiğiniz hafif ama dayanıklı kazık arıyorum. 21 cm boy sanırım ideal.

rabbit' Alıntı:
Merhaba benım de Husky çadırım var kazıları suan ıcın zor sartlarda denemedım. Ama çok saglam değiller kendi yaptırdığım paslanmaz çelik kazıkları yanımda yedek olarak goturuyorum. Akşam tartıp size ağırlık hakkında ve malzeme hakkında bilgi paylaşmaya çalışacağım.

Sert bir zemine çakmanız gerektiğinde bu hale geleceği kesin bence. Çünkü hafiflik önemli bi kriter olduğu için kazıklarla ağırlığı yukarı çekmek istemiyorlar. En adi aluminyumdan en hafif şekilde içine koymuşlar. Sağlam kazıklar edinmek şart.

Söylediğiniz gibi kendi kazıklarınızın uzunluk ve gram bilgilerini verirseniz sevinirim. Teşekkürler...

icmimarolgun' Alıntı:
Teşekkür ederim.

Sanırım yanlış anladınız. Fotoğrafta ki kazıklar Husky çadırın kendi kazıkları, aluminyum. Ben çelik ya da varsa bildiğiniz hafif ama dayanıklı kazık arıyorum. 21 cm boy sanırım ideal.

Ben sizin yamulttuğunuz kazıkları sormuştum. Aynı boyda olan kazıkları çelikten yapabilir miyim diye araştırmak için. Aluminyum olması meseleyi gayet güzel açıklıyor.

Adam gibi ama olabildiğince hafif çelikten yapıp su verirsem iş görür mü acaba diye düşünüyorum. Gerçi ekonomik olmayacaktır.

Kaziklari nihayet tarttim 1 tanesi 100 grama denk geliyor. 25 cm boyunda ve Paslanmaz çelik. kamplara genelde araçla gittigim için benim icin problem yok ama. Sirt cantasinda 12 kazık 1.200 gr ekstra agirlik pek kabul edilebilir gorunmuyor.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vaude v profil kazıklar da oldukça hafiftir. alpinist e sorun isterseniz

rabbit' Alıntı:
Kaziklari nihayet tarttim 1 tanesi 100 grama denk geliyor. 25 cm boyunda ve Paslanmaz çelik. kamplara genelde araçla gittigim için benim icin problem yok ama. Sirt cantasinda 12 kazık 1.200 gr ekstra agirlik pek kabul edilebilir gorunmuyor.

Sizin kazıklar bizlik (bisiklet için) değilmiş :smiley: Teşekkür ederim bilgi için.

Ohzman' Alıntı:
vaude v profil kazıklar da oldukça hafiftir. alpinist e sorun isterseniz

Evet, sanırım bahsettiğiniz kazıklar benim çadırım için en yaygın kullanılanlardan. Ayrıntılı bilgi yok ama çadırı tutacağı kanaatindeyim. En son yaptığım bir kampta deniz kenarı açık arazide çadırla birlikte uçup gideceğimi düşündüm neredeyse. Bayrak gibi dalgalanıyordum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,377
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR