mevsımınde ne varsa yenır ama mevsımı deılse barbun derım havuzda yetıstırlemeyen balıktır bulursanız kaya barbunları ınanılmaz guzledır.. ıskorpıt de guzeldır ( kıbrıslılar sokkan da derler)
bıde baby shark denemıstım yunanıstanda lokum gıbıydı..
ufak ıpucu : havuz çuprasıyla,denız cuprsını ayırmak cok kolaydır.. ( bımeyenlere )
havuz çuprası metal gıbı gumus rengıdır ve tezgahta etrafındakıler hemn hemn esıt boydadır
denız cuprası yuzgeclerı nden bıraz assagıya kadar sarımtırak renklerı vardır renk okadar keskın parlak deıldır ve farklı boyutu vardır ya cok buyuktur yada cok kucuktur
ıkısı arasındakı tat farkını gercektende annarsınız
bu balıklarla süt , peynir veya kırmızı et aynı anda zehirleme yapar diyorlar.başka bir yerde ise sadece birbirlerine uymadıklarını , zehirleme yapmayacaklarını duydum?hanqisi doğru ?
bunu ben de merak etmiştim.
eğer balık tazeyse sütlü ürünlerle birlikte tüketmekte bir sakınca yokmuş.
ama balık bayatsa...işte tehlike o zaman başlıyormuş.
sonuçta balık restorantları ana malzemesi süzme yoğurt olan haydari isimli bir mezeyi menüde sunuyorlar.
ben de çok yedim. ve hala yaşıyorum
bu balıklarla süt , peynir veya kırmızı et aynı anda zehirleme yapar diyorlar.başka bir yerde ise sadece birbirlerine uymadıklarını , zehirleme yapmayacaklarını duydum?hanqisi doğru ?