Hangi Cherokee ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Runonegzo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,891

Runonegzo

Yeni Üye
Yer
ORDU/fatsa
iyi günler arkadaşlar ben aranıza yenı katıldım öncelikle bu siteyi kuran arkadaşlara tşk ediyorum ben offroada çok meraklıyım çoçukluktan beridir hayal ettiğim arabayı almaya çok az zaman kaldı ve araştırmaya başladım sizlere şu şekilde bir sorum olacak almak istediğim araç jeep cherokee xj bu araçla ilgili çok araştırma yaptım ancak kafamda sürekli bir soru şekilleniyo bunu sebebide autodata sitesindeki araçların teknık verileri xj nin 1996 model öncesinde 184 beygirlik olamn motorları nın ortalama yakıtını 13 lt derken 1996 dan sonrası için bu yakar 17-18lt ye çıkıyor motor gücüde 178 beygir oluyor ancak tork güçünde artış gözlenıyor ve araçın ağırlığı 100kg çivarıda artıyor bu araçda bu modeller arasın bu denlı fark varmı yoksa araçlar aşağı yukarı aynı ölcüdemi yakıyor bilğisi olanlardan cevap beklıyorum saygılar :smiley:

Ynt: Hangi Cherokee ?

Ayni yakar ortalamada.oncelikle butceniz ile 96 model ustunu alabiliceksiniz onu bi dusunun.eger alabiliyorsaniz motor arasindaki farklari inceleyin.agir offroad yapicaksaniz eski motorlari tercih ediyolar sensoz muhabbetindrn dolayi.ama 96 sonrasi da offroad yapmaz diye bisey yok tabiki tercih butce secim meselesi bu.yakiti arasinda oyle ucurum yoktur

Rica ederim burasi bilgi paylasma yeri herkes bildigini yazar yeterki uslup guzel olsun.takildiginiz yer olursa yine yazin araba alirken link i burda paylasin yine yorum yapariz belki bildigimiz arac olur tavsiye ederiz belki uzak dur deriz.saygilar sevgiler

1996 ve daha yeni modeller için sensörlü diyorlar bu hangi parçalarla alkalı ne gibi bir sorun çıkarır yada eskı modeline göre daha mı avantajlı sensörün görevi nedir neden bozulmasından korkuyorlar sebebi nedir ?

Su icinde geziyorsan surekli camurdaysan sensor zaman zaman ariza cikartabiliyo diyorlar.bende 97 model var tek sikinti colland bad sensoru.

Örneğin tek yerine çift oksijen sensörü, daha gelişmiş ama pahalı bir beyin, şaft başları bildiğim kadarı ile bilyalı mafsal eskilerdeki U-Joint mafsallar yerine (Yükseltme sonrası araçta titreşim, sürüş bozukluğu riski 97 sonralarında daha yüksek) vb.. Ama elbette artı yönleri de var bence, örneğin kapılarda ek koruma demiri var içeride 97 sonrasında. 97 öncesi XJ'lerin kapıları içe göçmeye biraz meyilli olabiliyor hem sert hem de düz yapısından dolayı. Arka bagaj kapağı 97 öncesinde fiber, sonrasında sacdan yapılma. Haliyle tamirat olanakları vs daha iyi, ama araç daha ağırlaşıyor.

Ayrıca verilen beygir değerleri her sitede her araç için değişiyor, ZJ 5.2 için 214 bg diyen de oluyor, XJ 4.0 için 195 beygir de. Ama kısaca özet geçecek olursa 91-95 arası H.O. 4.0 motorlar performans olarak en iyileri olarak kabul edilir XJ serisinin. 96'da gelen teknolojik ve egsoz sistemindeki değişimlerle araç daha az titreşimli, daha sessiz motorlu ama güçten biraz kaybetmiş hale geldi. 97-99 ve 00-01 yıllarında da XJ motorlarına değişimler geldi, 00-01 olanı en az favori olabilir bu kısımda ama hepsi önerilir. Yakıt olarak da fark olacaksa bile o kadar fark olacağını sanmam, ışıklı şehir içinde 17-18 litre, şehirlerarası 10-11 litre civarı yakar otomatiği, basarsan 30'u da rahat görürsün. Ama yakıta bakıp model seçmek biraz abes kaçabilir bu araçlarda, 3 inç yükseltseniz bile değişecek zaten o değerler.

Birçok defa yazılıp çizildiği üzere XJ piyasadaki yürütme maliyetleri açısından en ucuz araçtır, tüketim olarakta bütün kasaları aynı gibi birşey.Autodata fikir verebilir ama XJ,ZJ gibi araçları kullananların pratik tecrübeleri yazıyor sitede. Araziye çıkan araç yakar, Kartal ile gidin yine yakarsınız. LPGde ortalama 10-20lt arası yakıyorsunuz gittiğiniz araziye göre bundan daha az 1.6 lt araç alsanız yine yakamazsınız. Şu var saplandınız çamura veya karı yara yara gidiyorsunuz elbette yukarıda ki değeride geçebilir 30-40 lt lere dayanır yani kmde 1 TL ama arazi böyle birşey.

Model olarak en ideali Sport kasa olanlarıdır ben 96 model olanını tercih ederim örneğin.

bende çok araştırma yaptım 95-96 modeli en uygun modeli olarak gözüküyor. ama 97 model ve üstünün hem iç döşeme hemde dış görünümümdeki farklılıkar gercekden çok hoş yapılmış ön panjur farkı sınyallerin çamurlukta olması ufak şeyler ama gercekten araç üzerinde bu farklar daha hoş bir hava katıyor araça yakıt ise bu gücde bir araç için bence çok uygun şu anda dizel bir jeepde kullansan km de 60krş yakıyor zaten jeep cherokede autodata verilerine göre bu civarda bir yakıt sarfiyatı var birde bu araçdan alacağınız zevk ve güçü asla bir dizel araçdan alamassınız sadece çalışması bile yetiyor insana sensörde okadar kafaya takılcak bir durum gibi durmuyor herhalde. Veridiğiniz bilgiler için çok tşk ederim :smiley:

Selam arkadaşlar.
Cherokee ve Grand Cherokee gerçekten güzel araçlar.Çok uzun zamandır forumu takip ediyorum.Ford Explorer ile Jeep arasında bayağı bir kararsızım.İkisininde artı ve eksileri mevcut görünüyor.Kısa bir süre Explorer kullandım fakar Jeep için bir yorum yapamıycam
.Zor durumlarda bu araç bana sorun çıkarmasın,doğa gezisi yapayım derken araç seçimi yüzünden bir yere gömülüp kalmayayım.Asfalttada işimi görsün gerekirse 120 km/h rahar geçsin.
Bu aracı genelde kullanmayacağım sadece ihtiyaç halinde kullanmayı düşünüyorum.Lpg olmasına gerek yok.Çünkü bagaj hacmi bana lazım.Zaten çok kullanılmayacak sadece ihtiyaç halinde binileceği için Lpg takılmamış araç bakıyorum.Bir taraftan LPG'nin motorlarımıza yaptığı zarar malum.Yıllar önce eşimin doğum yapacağı gün hastane bahçesinde aracımın üst kapak ve piston arızası yüzünden beni yarı yolda bırakmasını hatırlıyorumda en ihtiyaç duyulan anda böyle bir şeyle karşılaşmak istemeyiz.
Maddi olarak alabileceklerim 1993-1996 arası modeller,maalesef üstüne çıkamam.O yüzden Transalp motorumu verip bu araçlardan birini almaya karar verdim.
Ne dersiniz Grand Cherokee ya da Cherokee doğru seçim mi? Model düşüklüğü yüzünden çok sorun yaşarmıyım.Yoksa Explorer daha mı avantajlı sizce...
Bu arada Onur Bey kusura bakmayın sizin açtığınız başlığa yazdım yeni konu açılmaması için.

Grand cherokee her zaman avantajli yedek parca fiyatlari ve temin edilmesi acisindan.duzgun kullanilmis bir motoru varsa standart arac ile 140-160 rahat yapabilirsiniz.standart aracla da cok sert olmayan kuru arazide rahatlikla gezebilirsiniz.kemikli kuvvetli arabadir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ynt: Hangi Cherokee ? 1991 Cherokee Xj 4.0 Highout Kare Kasa

EKLENEN SON EKİPMAN VE REVİZYONLA İLGİLİ SON RESİMLERLE EKLENDİ..
SAHİBİNDEN EMSALSİZ KARE KASA CHEROKEE 4,0 HİGHOUT XJ JEEP 192 BEYGİR.
YAMAN JEEP BOSTANCI DAN TÜM PARÇALARI ORGİNAL ALINARAK MADE İN U.S.A
MOTOR YAPILDI.SEGMAN PİSTON KRANK EKSANTRİK DEVİRDAİM KOMPLE YENİ.
BRC TÜP YENİ VE RUHSATA İŞLİ.2015 ARALIK AYINA KADAR MUAYENESİ VAR.
HEAVY DUTY MOTOR YAĞ POMPASI ESKTRA PERFORMANS İÇİN NE GEREKİYORSA PARADAN KAÇINILMADI.
ŞANZUMAN VE YAVRU ARAZİ ŞANZUMANI SIFIR
SELENOİDLER VE TÜM BALATALARI KEÇELERİ TÜRBÜN VS.SIFIR YAPILDI.
EKSOZ MAKASLAR ŞAFTLAR VE ÖN TAKIM SIFIR
FREN BALATALARI DİSKLER VE AKSLAR YENİ DEĞİŞTİ.
HEAVY DUTY SIFIR DİSTİRİBİTÖR
USA BUJİ VE TAKIM KABLO
YAN KORUYUCU 2" BASAMAK
U.S.A ÖN ÜST TAVANDA IŞIKLI ŞAPKA KEP YENİ TAKILDI.
4 OFSET JANT ve LASTİK COOPER DİSCOVER 31X10.5X15 YENİ
4 AMORTİSÖR YENİ
OFFROAD SEPET VE DELİCİ 21 CM SİS
TAMPON ÜSTÜ 2 AD HELLA SİS
AKÜ YENİ
MARŞ MOTORU YENİ
RADYATÖR PETEĞİ SÖKÜLEREK MOTOR SÖKÜLDÜĞÜ ZAMAN YENİLENDİ.
KLİMA PETEĞİ SIFIR TAKILDI.
KLİMA GAZI VE KOMPRESÖR MOTORUNUN BAKIMI YAPILDI.
ARAÇ RESİMLERDEN DE ANLAYACAĞINIZ GİBİ ÖZENLE İTİNA İLE TOPLANDI.
İÇ DÖŞEMELERİ ASKERİ ÖZEL KUMAŞTAN YENİ YAPILDI.
ÇİFT ANAHTAR KONTAK YENİ.
ARKA PARK SENSÖRÜ
ÖN FARLAR YENİ
RUDGED RİDGE GÜNEŞLİKLER SIFIR
ARAÇTA KAZA DEĞİŞEN VS YOKTUR.
tel 5345128834 CİDDİ ALICILARIN ARAMASI RİCA OLUNUR.
http://www.gezenbilir.com/index.php?action=classifieds;sa=view;id=1532

1 805.jpg

kendi fikrim ama fordda parça sorunu yaşaya bilirsin ama jeepin türkiyede her türlü parçasını istediğin zaman bulabilrsin birde yakıt konusunda cherokee yi terch et derim çünki en az yakıt sarfiyatı yapan ama konfor olarak yorum yamam çünkü diyer araçlarla arasında 300-350 kg fark var :smiley:

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
Yorumlarınız doğrultusunda bu hafta sonu iki araç için görüşme yaptım.İlki 1993 model 5.2 İzmir'den bir araç malum sitede ilanı var zaten.Araç sahibi Uğur Bey'e dürüstlüğü ve efendiliği için ayrıca teşekkür ederim.Aracın ne eksiği varsa hepsini bir bir gösterdi ve çok güzel tavsiyelerde bulundu.Araç ile ilgilenirken kendisinden bir kaç gün zaman istedim zira başka bir araçla ilgilendiğimi belirttim.Kendisi rica ederek gerekirse o aracıda mevcut olan kendi servisini yaptığı özel servise getirebileceğimi söyleyerek bir incelik daha yaptı.Ben kendimi buldum bu konuda Uğur Bey'de.Bende araç satarken ne var ne yok mutlaka anlatırım.Kim kimi kandıracakki üç kuruşluk mal için aslında kendimizi kandırırız.
Gelelim öbür araca. 1996 model 5.2 lpg takılı ama çalışmıyor.Kasa ve şasi güzel çürük vs yok.Ancak.Satıcı arkadaş (maalaesf malum sitede ilanı yok olsa buradan ifşa edeceğim)sağolsun tamamen kandırmak üzerine kurduğu sistemde bakın başıma gelenleri anlatayım:
Bir kaç gün önceden kendisiyle sözleşip araç yanında buluştuk.Bir önceki buluşmamızda aracı çalıştıramadık çünkü akü bitmişti.Kendisi yeni akü almış tekrar buluştuk.
Aracı kumandadan açtı içeri girip gaz pedalını pompaladı ve aracı çalıştırdı.(burada zaten bende negatif etkiler bırakmaya başlamıştı)Bir kaç kez gaz verip sonra motoru stop edip araçtan aşağıya indi ve fiyatta anlaşalım önce dedi.(19.500 isteniyor bu arada.Biz pazarlıklara başladık 17.500'de mutabık kaldık)Bende kendisine aracı denemeden bu fiyatta kalmanın mantıksız olduğunu çünkü farklı bir arıza çıkarsa ne yapacağını sordum.Ve hiç bir arıza yok aracımızın arkasındayız cevabını aldım.Aracın hiç bir kazası olmadığını söyleyerek kendisi direksiyona oturdu ve sürmeye başladı aracı.Bir süre sonra 5 km kadar gittiken sonra direksiyona geçmek istediğimi söyleyerek izin istedim.Kendisi buna pek yanaşmadı.Sonra isteksizce aracı verdi.
İşte tespitlerim:
-Araç lpgde çalışmıyor,bu hacimdeki bir araç gaza dokunduktan bir-iki saniye sonra bizi koltuğa yapıştırmalıydı deyim yerindeyse ancak öyle bir şey olmadı.
-Overdrive arızalıydı,sunroof arızalıydı,ayna kumandaları arızalıydı,merkezi kilitte sorun vardı.
-Araç sağa ve sola inanılmaz bir gezinme yapıyordu.Aslında buna dalma yapması tabiride kullanılabilir.
-Cruise control çalışmıyordu.
-Aracın ses sistemi çalışmıyordu,sol arka koltuk altında tahmin edeceğiniz gibi amfi yoktu hunharca sökülmüştü.Otomatik anten çalışmıyordu.
-Orta konsoldaki yol bilgisayarı çalışmıyordu.
Aracı bir arsaya sokmak istedim izin vermedi.Bu hareketinden hemen sonra aracı lifte aldırmak istediğimi söyledim.
Tam servisin önüne geldik araç radyatörden su buharı kaçırmaya başladı.Bu arada aracı ne zorladım ne sıkıştırdım.Serviste kontrol ettik radyatör delik çıktı.Neyse aracı lifte kaldırdık.Tahmin edeceğiniz gibi ön şaft yoktu.Söylediğine göre az yaksın diye sökülmüş.Peki o halde taktırın o şekilde kontrol edelim dedim kabul etmeye pek yanaşmadı.En son olarak artık güzen diye bir şey kalmadığından araç plakasını sorgulattım.Kazasız dediği araç kazalı çıktı daha da iyisi kilometrede 110.000 km kadar düşürtülmüş.Gelen mesajı kendisine gösterdim.Ağzını açamadı.En son olarak arabayı almak istemediğimi sordu.Bu şartlarda almayacağımı söyledim.Fiyattı tekrar konuyşabileceğini belirtti.Arazi şaftı takılıp gerekli kontrol yapıldıktan sonra bir sorun yoksa 15.000TL vereceğimi söyledim.Tabii ki beyfendi buna yanaşmadı.Bir de o radyatörü benimde üstlenmem gerektiğini söyledi.
Kendisine şu soruyu sordum aracı aldıktan sonra araziye çıksaydım ve patlayan radyatör yüzünden motor yatak sarsaydı
sen masrafa ortak olurmuydun?Cevap yok.
Sonra araçla ilgilenen başka bir arkadaşıma verdim telefonunu durumuda anlattım.Bu satıcı adam arkadaşlada aramızı bozdu.Bu iş canımı çok sıktı aslında yaptığı dolandırıcılıktır araç kilometresini düşürmek artık dolandırıcılık kapsamında inceleniyor bu iş uzarsa hakkında suç duyurusunda bulunacağım.Bu arada şahı araç sahibi değil muhtemelen komisyoncu.
İzmir de bulunan bu aracı almak isteyen arkadaşları uyarmak istedim.Araç 1996 model yeşil renkli bir 5.2 plakası 09 L xxxx
Kusura bakmayın uzun bir yazı oldu...

Hep soylerim iyi mal ucuz olmaz arkadasim 15-20 ye guzel bi jeep alamazsin bunu unutma.suziki sj lere bak lada niva bak defender bak bence

oguzhan3434' Alıntı:
Hep soylerim iyi mal ucuz olmaz arkadasim 15-20 ye guzel bi jeep alamazsin bunu unutma.suziki sj lere bak lada niva bak defender bak bence

+1
Piyasa fiyatının altında satılan araçta bir sorun vardır. Ya bütçeyi yükseltin ya da başka araç bakın. Yoksa aldığınıza alacağınıza pişman olursunuz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,929
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Yoldaki Adam

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR