Hangi kaskı almalıyım bilmiyorum? Lütfen yardım .

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rocky Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,664

rocky

Yeni Üye
Yer
İZMİR
Arkadaşlar yeni bir motor aldım.(Suzuki DL 650 enduro) nasıl bir kask alacağımı bilmiyorum .Etrafımdaki motorcu arkadaşların değişik yorumları var.Her motorun yapısına göre kask tipleri olduğu yönünde.Yarım ,tam koruma gibi sizce en güvenli ve kullanışlı kask hangisidir?Teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Hangi kaskı almalıyım bilmiyorum? Lütfen yardım .

Bende Enduro Kullanıcısıyım. Birkaç model denedim şimdiye kadar ama Çeneden açılır modelde karar kıldım. Gayet kullanışlı.. ormanda arazide düşük hızla giderken çenesini kaldırabiliyorum hem etrafı iyi görebliyorum hemde rahat nefes alabiliyorum karkımı çıkarmadan fotoğraf çekebiliyorum. Birine birşey sormem gerektiğinde içerden bağırmak zorunda kalmıyorum daha bunun gibi birçok avantajı var. Nolan N103 güzel bir model. İçerde Güneş vizörü de var. Ben memnnum, çeneden açlır kaskları tavsiye ederim

Selamlar,

Bende Enduro motor kullanıyorum, genelde enduro kullanıcıları çeneden açılır kask kullanırlar ama ben full face Arai Corsair kask kullanıyorum ve çok memnunum.
Çok hızla işim olmasada full face tercih etmemde ki en büyük sebep ses..!!

Çeneden açılır kasklarda da gerçekten (Arai/Shoei) çok güzel marka ve modeller var, ama kullanım alanınıza göre bunu değerlendirmeli ve tercih etmelisiniz. Tabiki bir maddi durumunuzla alakalı.

Kask işi gerçekten çok önemli bir husus, aldığınız kask kafanızı korumalı cebinizi değil..! Bu yüzden biraz paraya kıymalısınız. Kullandığınız motor Touring bir motor, enduro olmadığı için pek dağ bayır veya taş toprak yol size göre değil. Bu motor o yollara girmez mi? Girer tabikide ama bence full face bir kask kullanmanızda yarar var.

Maddi olarak bütçenizden de biraz bahsederseniz size uygun marka ve model önerisinde bulunabiliriz.

Motorunuzda hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Değerli zamanlarınızı ayırıp bana bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.

Cüneyt merhaba,
Kahramanlardaki satış noktasından ortalama, 500 tl civarında 2 adet bir ürün seçeceğim.

bence nolandan sasma ben genelde motorla uzun yola cıkıyorum nolanın ıcıne ses alma oranı olsun camda gunes vızru olsun cok kalıtelı ve randumanlı

Ben motoru daha yeni aldığım için sadece kask değil ihtiyacım ,elbisede alacağım.aldığım ürünleri sizlerle paylaşırım.

shoei de çeneden açılır multitec modelinede bakın derim. mersin'de alanlar memnun.

gokhan5234' Alıntı:
bence nolandan sasma ben genelde motorla uzun yola cıkıyorum nolanın ıcıne ses alma oranı olsun camda gunes vızru olsun cok kalıtelı ve randumanlı

Hocam ne tür motor kullanıyorsun bilemiyorum ama piyasanın en sesli kaskıdır Nolan..!

Yani bunu başka ortamlarda konuşursan bir tarafı ile güler insanlar sana. Ses olayıda Shoei-Suomy bak ben bilr Arai kullanıyorum ama bu saydığım iki kaskın ses oranı neredeyse 0..!

Arkadaşın kafasını karıştırmayalım lütfen.

Kask :Shoei-Suomy / Arai-Schubert
Mont :Dainesse- Spyke / Frank Thomas- Clover- Richa
Eldiven:Richa-Clover
Pantolon: Spyke- Revit

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR