Hangi Kitabı Okuyorum?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VforVendetta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,340
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

'Kaos'un Kutsal Kitabı' ideal bir saldırı malzemesi, bir dinamit, bir tahrip kalıbıdır: Yoğun, esinli, terörist, kehanet dolu, provokatif ve yeterli...

Bedduası ve laneti 'nesnel'dir: Ürememize, üretmemize ve tüketmemize itiraz eder; dünyanın sonunu hazırlayan şehirlerimize, üst üste koyduğunuz beton yığınlarına, budala politikacılara ve yok olmaya mahkûm kitlelere, sürüleredir onun laneti, böcekleşmiş yığınlara, gökten firar etmiş tanrılara bu yüzden de 'doğru'dur.

Kendini anarşistlere ve nihilistlere yakın hissetse de, geleceğe dair mutlak umutsuzluğu, felaket beklentisi onu geçmişe, 'reaksiyoner' ikili anlamda: Tepkici ve gerici- tavra da yöneltir; kimi ibarelerini monarşi yanlısı, hatta ırkçı olarak görebiliriz, ama şimdiki zamana dair yaşadığımız "acı gerçeği" burada ayırt etmemek imkânsızdır. Dünyada en çok sevdiği şeyin, uygarlığın ihanetine uğramış birinin öfkesidir onunki.

Kaosun kutsal kitabi 2007 9 3
 

Etiketler


Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

Dün gece okudukça okurken aklıma yazma tutkusuna ait birşeyler geldi. Dayanamadım ve kitabın son sayfasında ki son paragrafın son tümcesinide tükettikten sonra masamın başına uçtum. Daima var olan ve defterimin arasındaki dolma kalemimielime aldığımda, kağıda dokunan ucunun keyifsiliğini, mürekkep deposunu fullayarak giderdim. Ve sonra şu satırlar karalandı parmaklarımın arasındaki dolmakalemimce, biraz da parmaklarıma sızarak:...

Okumak; yazarın yazdıklarına değil, yazıların dünyasında kendi renklerini yaratmak. Sen olmak sayfalarda, hüzünle süzülmek, hırsla, merakla, telaşla bir sonraki sayfayı çeviren parmaklarının korkudan titrediğine şaşmak. Oysa ki; bitecek olduğunu bilmek her sayfanın ardında,sona bir adım daha uzanmış olduğunu bilmek her sayfanın dönüşü esnasınsa çıkardığı hışırtıda, işte bu korkmak... Yanlızlığı silip süpüren, o sayfaların tükenişinin ürküntüsü parmakları titreten.

Sayfaların arasında yazarın kahramanı yatar belki kitaplar da, amma, esas sır okuyucunun ruhunda gizlidir ve her okuyucu kendi kahramanıyla sayfalarda gezintiye çıkar. Hiç görmediğiniz bir yeri anlatıyorsa okunanlar, gözlerin önünde canlanan yazarın anlattığı değil, okuyanın hayal ettiğidir. Tıpkı ufka bakmak gibi seher vaktinde.

Dün gecemi paylaşan sayfaların içerisinden bir alıntıyla vedalaşalım:

" Beni bu zamanlarda en çok korkutanın ne olduğunu bilmek ister misin?"
" Yayılmakta olan sınırsız, mutlak kudret duygusudur. İnsanoğlu her şeyş yapabileceğine inamıştır çünkü yapay bir dünyada yaşamaktadır, kendi elleriyle oluşturduğu bu dünyaya bütünüyle egemen olabileceğini zanneder. Amabenim gibi ağaç yetiştiren, bitkilerle ilgilenen biri böyle olmadığını bilir. Elbette, suyun düzenli dağıtılmasını garantilemek için, son derece karmaşık sulama sistemi kurabililirim, ama günler, aylar, yıllar boyunca yağmur yağmazsa, toprak bir noktada kuruluktan çatlayacak, bitkiler ölecektir; birkilerle beraberhayvanlar da hayatlarını kaybedecektir. Oksijeni imal edemediğimizgibi, suyu da üretemeyiz. Elimizde olmayan brşeylere beğımıyız:Deniz kabarırsa, bizi içine alıverir; çekirge istilası olursa, aynen firavun zamanında olduğu gibi ekinleri ve ağaçların filizlerini kemirirler. Sadece yapay ışıklar arasında yaşayan bizler bunları artık unuttuk."

Susanna Tamaro
Yüreğimin Sesini Dinle
 














Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

nordic1903' Alıntı:
Filmini seyretmeden kitabını okumayı daha uygun buldum..Okurken hafif bir İsveç turu yapmış gibi oluyorsunuz..İlginçi bir polisiye..

Merhaba,
Ben filmini izlemiştim. Çok beğenmiştim. Film o kadar güzelse kitabını hayal bile edemiyorum.
Ama ben kitap serisini okumaya üşendiğim için filmi izledim.
Hatta Ateşle Oynayan Kız filmini de izledim.
Şimdi 3. filmin CD' sini aldım fakat henüz izlemek kısmet olmadı.
Diğer kitapları da okudunuz mu ?
 

Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

Zohar
Gershom G. Scholem

[attachment=1]

Arka Kapak

"Kabala'nın en önemli edebi eseri olan ZOHAR, gizli bir bilgelik eserine uygun olarak, bir bakıma sessiz ve ulaşılması güç bir şekilde önümüzde duruyor. Ya bu nedenle, ya da buna rağmen, Ortaçağ yazıları arasındaki büyük edebi eserlerin bir çoğu bize ZOHAR'dan daha açık ve daha aşina oldukları halde hiçbiri yaklaşık olarak buna benzer bir etkiyi veya başarıyı elde edememiştir."-Giriş Bölümünden-"İhtişamın Kitabı" (ZOHAR), Yahudi mistisizminin temel çalışması ve Kabala'nın en derin eseridir.Elinizdeki kitap, Yahudi mistisizminin temel çalışması ve Kabala'nın en büyük otorite olarak kabul edilen Profesör Gershom Scholem tarafından, ZOHAR'ı oluşturan zengin yazılardan yapılmış bir derlemedir. Profesör Scholem, yaradılış, ruhun yaşamı inancın derinliği, sevgi, ölüm ve Torah'ın (Tevrat'ın) gizli anlamı ile ilgili bölümleri bu klasikte bir araya toplamıştır."Zohar'ın kapağını açtığımda, kendimi evrenin karşısında buluyorum"Beal Shew Tov(Arka Kapka)

Yazar:Gershom G. Scholem
Çevirmen:Ebru Yetiş

Sayfa Sayısı: 118
Baskı Yılı: 2008
Dili: Türkçe
Yayınevi: Dharma Yayınları

1
 



Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

Çürümenin Kitabı
E. M. Cioran

[attachment=1]

Arka Kapak

NEREDE tükettin ömrünü? Bir hareketin hatırası, bir tutkunun işareti, bir maceranın parıltısı, güzel ve firari bir cinnet-geçmişinde bunların hiçbiri yok;hiçbir sayıklama senin ismini taşımıyor, seni hiçbir zaaf onurlandırmıyor. İz bırakmadan kayıp gittin; senin rüyan neydi peki?Kökeninde aldatıcı ve yıkıma mahkum olmayan hiçbir "yeni" hayat görmedim şimdiye kadar. Her insanın zaman içinde ilerleyip bunaltılı bir geviş getirmeyle kendini tecrit ettiğini, yenilenme niyetine de ümitlerinin beklenmedik yüz buruşturmasıyla karşılaşıp kendi içine düştüğünü gördüm...

Yazar:E. M. Cioran
Çevirmen:Haldun Bayrı

Sayfa Sayısı: 168
Dili: Türkçe
Yayınevi: Metis Yayıncılık

2
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,461
Mesajlar
1,518,224
Kayıtlı Üye Sayımız
172,117
Kaydolan Son Üyemiz
fmt35

SON KONULAR



Geri
Üst