Ynt: Hangi Köpek Irkını Neden Tercih Edersiniz?
Hiç köpeğim olsun diye düşünmedim. Ben 13 sene Rottweiler istedim
Allah'ın yarattığı tüm canlıları severim, hepsinin iyi şartlarda yaşamasını umut eder elimden geleni yapmaya çalışırım.
Ama iş evimde benimle hayatı paylaşmaya geldiğinde bu istisnasız Rottweiler.
16 yıl evvel erkek arkadaşımın Rottweiler'ı vardı. Ben bir köpeğin bu kadar zeki, bu kadar vakur, bu kadar sevgi dolu olabileceğini bilmezdim. Adı Face'di.. Bana aşıktı
Bende ona.. Biz ayrılıp onlar Amerika'ya döndükten sonra yıllar içinde hep bir gün sahip olacağım Face'in hayalini kurdum.
Kolay değil evin içinde 50 kg luk bir köpekle yaşamak. Ona hakettiği yaşamsal şartları sağlamak.Sorumluluğunu almak.
Allah 3 yıl önce nasip etti. Tüm şartlar uygundu. Ve Face ailemize katıldı.
Zeka sıralamasında ilk 100 de 9. sırada geçer ama bana göre çok da doğru bir sıralama değil bu.
Bahçede bakılan ilk 5 sıradaki köpekten çok daha zeki olabiliyor evin içinde sahip ile sürekli birlikte kalan köpek.
Bizde kısa komutlar yok. otur yat kalk gibi.. Oturmasını istersem "annecim lütfen.." der gözüne bakarım o annecimin otur demek olduğunu anlar. gideceksek yine "annecim.." der kafamı gider gibi işaret ederim. o gitmektir anlar.
Velhasıl herkesin evladı kendine iyi kendine güzel. Tüm köpekler güzel. Ama benim için Rottweiler ayrı özel...
Bu arada Face'e sahip olduktan sonra önce Rottweiler Irk derneğini kurdum. Sonra dernek olarak Köpek ırkları ve köpek bilimleri federasyonu kurucu üyesi olduk
Face vatana millete ve hemcinslerine de hayırlı bir köpek oldu böylece