Hangi Motor OM605 mi OM602 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan NAZIM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,293

NAZIM

NOTHING RUNS LIKE A DEERE
Yer
ADANA
Herkese Selam,

230G'nin aşırı yakıt tüketimini çözmüş olmama rağmen (LPG ile 25-30 Ykr/100km) motor değiştirmeyi kafama koymuş bulunmaktayım.

G'ye takılacak motorlardan, yakıt tüketimini ve tavsiyeleri göz önüne alarak, 5 pistonlu alternatifler üzerinde düşünüyorum.

Acaba 602 mi yoksa 605 mi G'nin yürüyeni ile daha uyumlu olur?

Teşekkürler,
Nazım

Etiketler
Ynt: Hangi Motor OM605 mi OM602 mi?

benzinli olan makinezi dizel makine ile değiştirmeniz olanaksız kanunlar izin vermiyor kanunlar silindir sayısı ve yakıt türünü değiştirmeye olanak sağlamıyor

daha yeni teknoloji 4 silindirli sıralı sistem gaz takabileceğiniz benzinli makine ile değişim olabilir ki M111.940 kodlu W124 kasa E200 modellerinde kullanılan makine olabilir 16 subaptır ve güç ve tork olarakta şu anda kullandığınız makineden farkı yoktur besleme sisteminden dolayı daha az yakıt ihtiyacı duyacaktır...

yada daha güçlü makine isterseniz yine 4 silindirli M111.970 kodlu E230 W210 kasada kullanılan makineyi montelemeniz olası M111.970 kodlu makine 150 PS (110 kW; 148 hp) güce /220 N.m (162 lb·ft) torka sahiptir ki elde bulunan makineye göre teknolojik ve güçlü olduğundan daha az yakacaktır....

Selamlar,

Barb_alone arkadaşımıza yorumları için teşekkür ediyorum. Dizele dönmek isteyen arkadaşlara bilgi vermek amacı ile belirtmek isterim ki biraz önce trafikteki komiser arkadaşla görüştüm ve söylediğine göre gürültü raporu vs.işlemleri yaptırarak işletmenin mümkün olduğunu belirtti. Maliyet 1000TL civarı.

Teşekkürler,

nazım bey çok iyi gelişme diyeceğim

lütfen komiser arkadaşınızdan uygun kanun maddelerini tam öğrenebilir misiniz nedeni benimde bir projem vardı bu yüzden rafa kaldırdım eğerki dönüşümün tam maddesini öğrenirsek projeme bende başlayabilirim

o zaman size motor seçiminde daha detaylı yardımcı olabilirim de.... sorduğunuz motorları en geniş hali ile karşılaştırabilirim

Selamlar,

Salı günü görüşüp size bilgi vermeye çalışacağım.

Bu arada bugün Ankara'daydım ve OM602 aldım. 605 yoktu ve zaten de daha devirsiz olduğu için 602 mantıklı gibi gelmişti bana.
2 adet SLK koltuğu da cabası oldu ;D

Teşekkürler

Nazım Bey, yeni motorunuz ve koltuklarınız hayırlı olsun. Motor hakkında biraz bilgi verirmisiniz, kaç silindir, kaç beygir, normalde hangi araçlarda kullanılıyor ve fiyatı nedir?

Barboros bey bende GE 230 sahibiyimi motorumdan memnunum fakat daha güçlü ve sıralı lpg takabileceğim bir motor takmayı düşünürsem ne tavsiye edersiniz. 1992-1998 S320 veya 1998-2003 ML 320 motoru düşünüyorum. Bu motorlar aynımıdır, benim aracıma hangisi daha uygun olur. Bu motoru takarsam ve bu motorlara uygun otomatik şanzıman takarsam benim aracımda iyi verim alabilirmiyim ve 4x4 kilitli difrensiyel özelliklerim aynı şekilde çalışırmı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,

Cenk

ben 605 motor kullanıyorum,
pompasıda mecburen 602 motor pompası mekanik pompa olduğu için,
persormansından çok memnunum iyi bir pompa ayarı ile şu anda 140 150 km sürati rahat görebiliyorum.
düşük vites çekişleride harika

selamlar
cem çoban

Ynt: Hangi Motor OM605 mi OM602 mi? 602 düz pompa mı elektronik mi?

Selamlar,

Bayramdan sonra 602 motoru taktıracağım.
Motor 5 silindir, turbodizel, intercooler ve elektronik pompalı.
122hp güç ve 280nm tork.

Motoru beyni ve tüm tesisatı ile birlikte aldım. Ne olur ne olmaz diye mekanik pompayı da aldım.
Sprinterin elektrik şemasını da aldım ve John Deere bayiliği bünyesinde çalıştırdığımız iyi bir elektrikçimiz de var.
Benim gönlümden geçen elektronik pompa ile çalıştırmak.
Mekanik ile elektronik pompa arasında performans ve yakıt tüketimi açısından fark olur mu?
Beyinli sistemi chip tuning ile artı tork alabileceğim için, mekaniği ise daha güvenilir olduğu için düşünüyorum. Kararsızım, yardım bekliyorum.

Teşekkürler,
Nazım

benim pompam mekanik ve çok memnunum ben hiç elektronik pompayı tavsiye etmem ,
motor sonradan konacağı için illaki sorunlar çıkabilir, mekanik pompa ile daha az sorun yaşarsınız gibime geliyor.

arsamax' Alıntı:
Nazım Bey, yeni motorunuz ve koltuklarınız hayırlı olsun. Motor hakkında biraz bilgi verirmisiniz, kaç silindir, kaç beygir, normalde hangi araçlarda kullanılıyor ve fiyatı nedir?

Barboros bey bende GE 230 sahibiyimi motorumdan memnunum fakat daha güçlü ve sıralı lpg takabileceğim bir motor takmayı düşünürsem ne tavsiye edersiniz. 1992-1998 S320 veya 1998-2003 ML 320 motoru düşünüyorum. Bu motorlar aynımıdır, benim aracıma hangisi daha uygun olur. Bu motoru takarsam ve bu motorlara uygun otomatik şanzıman takarsam benim aracımda iyi verim alabilirmiyim ve 4x4 kilitli difrensiyel özelliklerim aynı şekilde çalışırmı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,

Cenk

aslında yukarıda verdiğim 4 silindirli makineler daha mantıklı olacaktır cenk bey nedeni hem 4 silindir işletme masrafı fark olmmayacaktır hemde yürür aksamınızı zorlamayacaktır nedeni yakın güç ve tork değerlerine ulaşmaktadır

asıl sorunuza gelince S-Classta olan motor ile ML-Class ta olan motor aynıdır ama işletim sistemleri farklıdır ML-Class ta olan motor yüksek tork için HP'den feragat etmiştir ki o motoru tavsiye ederim ama bulunamaz ise S-Class makine de olur...

4 silindirli G'ler için ben yine dört silindirli makinelerin daha sağlıklı olacağını düşünmekteyim... hangi motor uygulanırsa uygulansın orta diferansiyelden önce olacağından 4x4 sisteminde yürür değişiklik olmaz

Nazım bey kanun maddesini bende aratıyorum ama bulamadılar bekliyorum zahmet olmaz ise

Merhaba Barbaros Bey,

Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Bugun biraz araştırdım ama bu konuda çok fazla bilgisi olmayan bir usta S320 motorunun olmayacağını çünkü S320 şanzumanının arabanın uzunluğundan dolayı uzun olduğunu ve benim arabamın ölçülerine göre uzun olacağını söyledi. Bu motor benim çok hoşuma gidiyor, takdırdığım halde ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim. Birde S320 motor ve şanzumanın fiyatları hakkında hiç bilginiz varmı?

Çok teşekkürler...

Cenk

arsamax' Alıntı:
Merhaba Barbaros Bey,

Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Bugun biraz araştırdım ama bu konuda çok fazla bilgisi olmayan bir usta S320 motorunun olmayacağını çünkü S320 şanzumanının arabanın uzunluğundan dolayı uzun olduğunu ve benim arabamın ölçülerine göre uzun olacağını söyledi. Bu motor benim çok hoşuma gidiyor, takdırdığım halde ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim. Birde S320 motor ve şanzumanın fiyatları hakkında hiç bilginiz varmı?

Çok teşekkürler...

Cenk

o zaman ona G320 nin var olduğunu ve şanzumanın aynı olduğunu söyleyin hatta ona aşağıda verdiğim linki gösterin ustalık belgesine baktırsın bence yada araştırma yapsın biraz

http://www.autoevolution.com/engine/mercedes-benz-g-klasse-w463-1989-g-320.html

G320 olarak düz motor ile üretilmiş mercedes sığdırmışta bizmi sığdıramıyacağız bu motoru orada motor koduna kadar yazması lazım olmazsa onqa da yardımcı olurum bu arada fiyat değişken tam bilemeyeceğim

Çok teşekkür ederim Barbaros bey, o zaman daha iyi bi ustayla görüşüp motor bakmam lazım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Cenk

arsamax' Alıntı:
Çok teşekkür ederim Barbaros bey, o zaman daha iyi bi ustayla görüşüp motor bakmam lazım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Cenk

daha iyi bir usta özellikle motor değişiminde çok önemlidir nedeni çok zorlanacağınız yerler çıkacaktır kolay gelsin

nazım bey bende araştırdım ama bir kanun maddesine ulaşamadım sizden bekliyorum hala

Barbaros

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,985
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR