<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 147800" data-quote="suleymancirit" data-source="post: 1471686"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1471686"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1471686">suleymancirit' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
2008 ducato 11.5 M3 kamper karavanımla , bu yaz 4100 km yol yaptım . Şehir içi + şehir dışı olmak üzere ortalama 9 Lt yaktı . Ducato hesabınız yanlış mı acaba ?<br />
<br />
Not : şehir içi 600 km yaklaşık kalan 3500 km şehir dışı<br />
<br />
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Rakamlarla kesin bir çıkarımım yok ama genel olarak gerek kullanıcılar ile yapmış olduğum konuşmalardan gerekse forumlarda konu aralarında bölük pörçük yazılardan edindiğim izlenim Jumper ve Boxer'ın Ducato'ya göre daha az yaktığı idi. Kendimce bunun sebebi (15/17 m3 araçlar üzerinden konuşuyorum), Ducato'larda 2,2/2,3 HDİ 120 ve 130 bg motorlarının Iveco motor olması, Jumper ve Boxer'larda ise Ford Puma motor bulunması. Ve yine çıkardığım diğer izlenim Iveco motorlarının, Ford Puma motoruna göre bir miktar fazla yakmasına rağmen biraz daha uzun ömürlü olması. <br />
Sizin aracınız özeline gelecek olursa, 2,2 Multijet aracınız 100bg lik motora sahip ise Ford Puma motorlu, 120bg lik motora sahşip ise Iveco motorlu diye biliyorum. <br />
<br />
yukarıda yazdıklarım hep benim çıkarımlarım ama yakıt konusunda motorlar/Ducato-Boxer ayrımları kadar önemli olan diğer konular,<br />
- Yolun durumu (yokuş,iniş, dur kalk)<br />
- Hava durumu/sıcaklığı<br />
-Sürücünün kullanım alışkanlıları vs <br />
<br />
9 lt ortlama aracının için Ş.İ /Ş.D güzel bir ortalama bence, karavanınızla keyifli geziler.</div>