Hangi Vitara ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barb_alone Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,974

barb_alone

SQ_for all
Yer
EdİrNe
vitara ile herhangi bir tecrübem olmadı

20000 lira bütçem var ve zj kasa bir cherokee almayı düşünmekteyim .....

1- 1.92 boyumla ufak adam sayılmam sığma konusunda zorluk çekermiyim
2- dizel veya benzinli mi tavsiye edilir yakıt olarak benzinlide lpg olduğunu varsayarsak
3- 1.6lt lik mi yoksa 2.0lt lik modelmi tercih etmeli 2.5V6 düşünmüyorum
4- hangi model aralığı iyidir ne kadar yüksek model alınsa omu iyidir birde 1998 yuvarlak bir kasa buldum birde jlx diye bir modeli var genelde jlx yazan model tercih ediliyor galiba
5- 2002-2003 5 kapı 2.0 hdi modeli tavsiye edilir mi (aile kullanımı için 5 kapı almam lazım)
6- otomatik olması off-road olayında beni ne kadar kısıtlar

bu cevaplar arayış içinde olduğumdan önemli cevaplar olacak şimdiden teşekkür ederim

hakan beye bu mesajı pm olarak attım ama bakınca pm olarak cevaplanması zor olsa gerek size hak verdim şimdi hakan bey kaptırmışım kendimi :D

böyle ortamdan paylaşalım suzuki seçeceklere de ön ayak olsun

Etiketler
Ynt: Hangi Vitara ?

1- 1.92 boyumla ufak adam sayılmam sığma konusunda zorluk çekermiyim
-Maşalah boy olarak baya iyisiniz, hangi araçta rahat edersiniz gerçekten muallak
Zj =Tavan çok alçak basıktır,ancak koltuk geriye dogru gidebilir.
Vitara=Tavan yüksek çok ferah ancak koltuk geriye çok gitmiyor,ben 180 en geride kullanıyorum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2- dizel veya benzinli mi tavsiye edilir yakıt olarak benzinlide lpg olduğunu varsayarsak
-Benzinli araç alırsanız LPG gibi ucuz ve güzel bir çözüm var.
Vitaranın dizeli pek iyi degil (eski kasalar için)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3- 1.6lt lik mi yoksa 2.0lt lik modelmi tercih etmeli 2.5V6 düşünmüyorum
-Elinizdeki bütçe ile 2.0 Vitara alamassınız,25-27 civarıdır. Zj alabilirsiniz bukez 4.0 Motor ve ciddi vergi kapınız çalar.
1.6 Vitara az yakar az kaçar ama herzmank sorunsuz kaçar. Sadece Benzin/LPG alırsınız.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4- hangi model aralığı iyidir ne kadar yüksek model alınsa omu iyidir birde 1998 yuvarlak bir kasa buldum birde jlx diye bir modeli var genelde jlx yazan model tercih ediliyor galiba
-Model olarak mümkün olan en üst derim. Her 1 yıl önemlidir. Her ikiside iyidir.yuvarlak olan Grand diye geçer JLX olan köşeli kutu gibidir.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5- 2002-2003 5 kapı 2.0 hdi modeli tavsiye edilir mi (aile kullanımı için 5 kapı almam lazım)
-Vitara JLX için dizelini almayın. Grand olursa yeni grand dizeller 58000YTL ikinci eller 35-40000YTL
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6- otomatik olması off-road olayında beni ne kadar kısıtlar
-Otomatik olması Offroadda kısıtlamaz bazen güzelde oluyor..

Kısa kısa cevap verdim umarım bir fikir olmuştur.

Saygılarımla
Hakan Irıklı

http://www.sahibinden.com/2000_motor_v6_cok_temiz-23WQQaXQQ10464920WQQpXQQdisplayitem

temizliğinden değilde örnek olarak vermek istedim bu 2.0lt benzinli model olarak yazmış 98 model

http://www.sahibinden.com/emsalsiz_suziki_grand_vitara_40WQQaXQQ11408051WQQpXQQdisplayitem

grand vitara dediğiniz bu galiba

sahibinden.com da 2.0V6 diye bu fiyatta 96-98 model aralığında gözüküyor acaba kişilermi aracını bilmiyor yada bu model tavsiye mi edilmez ..

zaten boydan kaybediyorum aslında :D ama bir içine oturmayı planlıyorum zj bakmak için istanbula geldiğimde

Vitaranın V6 olanında parça sorunu yaşandıgını servis söylüyor..Ofrroadda bir kaç tane var. 1.6 için sıkıntı yok..

"Vitara JLX için dizelini almayın" diyorsunuz. Ben almayı düşünüyordum, nedenini açıklar mısınız?

yasarergun' Alıntı:
hocam aslında forumda araçlar ve oradan da suzuki başlığında 2-3 gün ciddi vakit ayırarak konuları okursanız bunların hepsi defalarca yazıldı kafanızda bir fikir oluşur.

Hangi 2 - 3 gün, ben 2- 3 yıldır okuyorum hala karar veremedim. Handi marka model diye araştıra araştıra cheroke xj veya zj 4.0 hayal araç; Suzuki vitara 5 kapı ideal araç ama bu araçları değil kullanmak yanına bile yaklaşmamışken almaya cesaret etmek, Zor zor... Okuma ile olmuyor kullanıp hissetmek gerek :smiley:
Sonra vitaranın motor ve model kavgasına bakarız, bütçeye göre.
O yüzden ben ve benim gibi kafanızı şişiren bir sürü arkadaşın kusuruna bakmayın diyorum kendi adıma. Biz burdan resim ve yazılara bakarak bu araçları ve gittiğiniz doğayı hissetmeye çalışıyoruz ama nereye kadar karın doyurur camın arkasındaki ciğer. :'( :'( :'(

ben doğaya araçla gidilmesine razı olmayan birisiyim baştan söyleyeyim. vaktimin daha bol olduğu dönemlerde de asla araçla dağa gitmedim 100 küsur kilometrelik yolları da sırtımla çantayla yürüyerek geçtim. hatta grupla gidilen yerlerde millet yükünü katır kiralayıp ona taşıtırken sırtımda taşıyamayacağım şeyin konforuna da razı olmadım ne zaman ki çoluk çocuk olunca vakit darlığında "nefes alabilmek için" ancak vakit bulabilir hale geldim o zaman arazi aracı aldım arazi aracı almadan önceki araçlarımı da fahri arazi aracı statüsünde kullandım :D o nedenle eğer vakit varsa en harikası tabanvaydır daha konforlusu yoktur. camın arkasından doğayi hissetmek biraz zordur insan kendini okyanusa dalıp aşağıyı seyretmek varken gidip okyanus akvaryumunda gezer gibi hisseder ya da ben öyle hissediyorum. o nedenle arazi aracı falan hikaye vakit olan adama heryer harika her gün aktivite :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,001
Kayıtlı Üye Sayımız
166,746
Kaydolan Son Üyemiz
bilicello

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR