Hangisini Alırdınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaan2002 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 149
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,587

HANGİ MARKA JİPİ ALIRDIN

• Kullanılan toplam oy
    158
Şimdi toyotanın internet sitesine baktım en ucuz jip 94.000 tl den başlıyor en pahalısı ise174.000 Euro sangyong jipin en ucuzu korando 59.000 tl en pahalısı 143.000 tl rekston modeli dacia nın en ucuz modeli 30.000 tl (boş olanı) dolu olanı ise 45.000 üzeri
kısaca Toyota nın daha kaliteli olması normaldir en düşük versiyonlu arabası bile 94.000 tl olduğuna göre sağlamlığı da iyi olacak tabii

Etiketler
olguncandan' Alıntı:
kaan2002, herkes buraya kendi aracını yazacağı için, kamuoyunun kanaat yoklaması olması zor bu anketin. ;D
Haklısnız bunu bende biliyorum burdaki amacım SSANGYONG topiğinde SSANGYONG araçlar ile diğer marka araçların özelliklerini kullanıcı gözü ile açıklamak artılarını ve eksilerini öğrenmek

Tipik otomobilden zerre anlamayan Türk insanı!!!
1950'li yıllardan beri otomobil üreten kaya gibi sağlam araçlar üreten bir firmaya
3-5 günlük daha yeni kurulmuş araba markası gözü ile bakanlar
Ah efendim neler gördük bir bilsen
1.5 dci 65 hp lik en baz Clio Symbol'ün 40 bin liraya satılıp,sırf 2.eli var diye alındığı bir ülkede oluyor bunlar!!!
Ondan sonrada bizim arabamız kötü,ikinci eli olmayan araba oluyor!!
Ne diyeyim bilmem ki!!
Tamam ben otomobilden anlamıyorum onlar anlıyor!!!
Hayırlı akşamlar...

C sınıfı araçlarda bile bulunmayan 5 noktadan bağlı arka dingil amortisor sistemi ...hiçbir pikap da yok...
Yine 4 lastik disk fren .... Yaz yaz bitmez ...
Toyo mitsu vsvs markaların yurt dısı rakamları tc deki gibi yuksek değil ....yerli ithalatçıların yuksek kar marjlarından dolayı .. Ssang in rakamı nin uygun olma sebebi ithalatçısının fazla Kar yapmaması ve pazara yeni girmesi ...

Aracın tek eksigi difransiyel kilidi onuda sonradan takmak mümkün ...arazide asfaltda tüm Japon pikaplariyla cok rahat güreşir ... Test etmek isteyen olursa ben buradayım ;) 8)

diğer ankette 1 ayda toplam 60 oy kullanılmışken bu ankette 3 günde 40 oyu geçti valla

rottweiler' Alıntı:
1950'li yıllardan beri otomobil üreten kaya gibi sağlam araçlar üreten bir firmaya
1.5 dci 65 hp lik en baz Clio Symbol'ün 40 bin liraya satılıp,sırf 2.eli var diye alındığı bir ülkede oluyor bunlar!!!
Ne diyeyim bilmem ki!!
Hayırlı akşamlar...

Seni çok kızgın gördüm muhterem. ;D ;D ;D

Relax olmak lazım. (Aslında "rahat" diyecektim de, eksantirik ifade olsun diye relax dedim, Türkçe'den özür)

olguncandan' Alıntı:
Seni çok kızgın gördüm muhterem. ;D ;D ;D

Relax olmak lazım. (Aslında "rahat" diyecektim de, eksantirik ifade olsun diye relax dedim, Türkçe'den özür)

Olgun bey hosgeldiniz sizi burda görmek ne güzel ... Sanırım Duster formunda yazismistik

rottweiler' Alıntı:
Ne diyeyim bilmem ki!!
Hayırlı akşamlar...

valla bir konuda sizle hem fikirim bir arkadaş daha yazmıştı ön yargıyı patçalamak atomu parçalamaktan daha zor diye yeni bir marka piyasaya girdiğinde araştırılmadan hemen kötülemek gerçekten bizim insanımızın en bariz özelliği yeri geldiğinde çin malı deyip geri durduğumuz mallarda bile çin malı olan cheriy gelly dfm gibi markalar da yok satıyor çin malı diye onları alan insanlar bilmiyormu garip bir durum

Bende katılıyorum size pazar meselesi tamamen bu konuyu çözmenin tek yolu insanlarımızın galericilerden değil malum sitelerden alışveriş yapmaları bunu yaratanlar galericiler başka kimse değil...
rottweiler' Alıntı:
Ne diyeyim bilmem ki!!
Hayırlı akşamlar...

Tüm arkadaşlara iyi haftalar;
Geçen hafta başımdan geçen ilginç bir olayı sizlerle paylaşmak istedim;
Tüm bakımları Doğuş Otoda yapılmış,2006 2.0TDI DSG VWpassat marka 192.000km de arabamı yeni bir arabayla takas etmek istedim,
İlk önce arabayı ve servis hizmetlerini aldığım Doğuş oto kartal'a gittim Amarokla takas istedim,Ticari satışlardaki yetkili arkadaş bana lütfen yardımcı oldu (arkadaş zannedersinki Holdingin patronu) mekanik bir tavırla arabamın çok km yaptığını boyalı olduğunu bu nedenle arabanın değer kaybettiğini çok düşük bir fiyat verdi (tüm kayıtları onlarda olmasına rağmen arabayı getirmemi ve inceleyip ona göre (daha düşük) fiyat önericeklerini söylediler)) sinirle ordan ayrıldım;direk Nataş satıcısına gittim aynı olayın dahada vahimin orda yaşadım onlar dahada düşük verdiler (taksa olmasına rağmen) birde utanmdan "sen bu arabayı daha yükseğe satamazsın" ukalalığında yorumda bulundular satış müdürüdenen zat alaycı bir ifadeyle bakıyordu (192000km boyalı bir araba satıyorum ya)
Bende İlk oklu arkadaşım olan Aşkın Jeep'e giderek 130000km'de 2004 model V6 prado aldım,Aşkın benim arabayı inceledi,servise yolladı exp için araba full çıktı hiç bir arızası hiç bir çalışmayan yeri yoktu;
Şimdi soruyorum 100000km den sonra arabaların değerinin bukadar vahim düşmesinin mantığı nedir,arabalar bu kadarmı kötü 100000km den sonra dağılıyormu (bir gün yetkisili servisteyken bir arkadaş "abi sen bu arabayla çok fazla km yapıyorsun "dedi anlamsız olarak başını iki yana sallayarak), istanbul gibi yerde bir sürtme kaza yapmadan dolaşabilen insan varmıdır?
0km araç satan yetkili satıcıların bu kadar ukala olmasının,sizi kaz gibi görmesinin mantığı ne olabilir?
0km araç alırken size halı paspası bile parayla aksesuar olarak satmanın mantığı nedir?
Yetkili servislerdeki elemanların bilgisizliği,bir kaç telefon ettikten bağırıp kaba konuştuktan sonra hakkınız olanı almanın mantığı nedir,hak herkezin değilmidir?
Amacım hiç bir firmayı yermek veya övmek değildir,amaç insanın insanca ilgi ve hizmet istemesidir,mal almaya gittiğinizde sizin çamurdaki (hele hele 2.el bir araba satıyorsanız sizin suçlu olarak) insan olarak görülmesinin rahatsızlığını dile getirmek istedim,
Her marka araç iyidir,kullanıcısına ve kullanım amacına göre,Ben hayalim olan biraz kötü bir macerayla Toyota Prado marka aracıma kavuştum mutluyum,önemli olan bence mutluluktur,
Bu güzel günde sizleri sıktıysam yeniden özür dilerim
Saygılarımla

yiğito' Alıntı:
bir pajero kullanıcısı olarak 2 seçenek var ya mitsu,ya da toyota derim her zaman her türlü kullan,atla zıpla(yapma) ;D asfaltda gez,modifiye yap araziye çık,piyasada en az sorun çıkartan araçlardır.ismi bende kalsın bir offroadcunun bir arkadaşa araç tavsiyesi şu olmuştu,ya toyota al,ya da mitsubishi başka hiç bir araca bulaşma demiştir kendisi başka bir marka kullanıcısıdır asla söylemem ısrar etmeyin.her ne söylerse söylesinler bu iki markadan şaşma derim tabi bu benim fikrim. ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley:
bir pajero kullanıcısı olarak katılıyorum hocam pajero yada toyota diğerlerini düşünmem ikisi arasında seçim yaparım

sabri yucel' Alıntı:
Olgun bey hosgeldiniz sizi burda görmek ne güzel ... Sanırım Duster formunda yazismistik

Merhaba sabri bey; hatırlamaz olur muyum azizim. Bir sürü abuk subuk adamın olduğu yerde düzgün arkadaşlar kolay hatırlanıyor.

Duster sahibi olmayanlar arasında en dengeli ve mantıklı yazan sendin. Hatta birkaç konuda bilgi de vermiştin.

Aslında çok uzun zamandır takipçiyim desem yalan olmaz. Sadece mesajlara şöyle bir bakıyorum, birkaç mesaj yazarsam yazıyorum, sonra çıkıyorum.

Bir arkadaşımız önyargıdan bahsetmiş... Doğrudur. Bunu en iyi Duster forumundakiler anlar.

Duster'a gösterilen tepkilerin Ssangyoung jiplerine de gösterildiğine birkaç yerde tanık oldum. Demek ki nasıl olduğunu tam bilemediklerinden pek bulaşmaya cesaret edemiyorlar.

Duster ise Dacia olduğundan, "Dacia mı, at arabası muamelesine layıktır" deyip ha babam laf edip duruyorlar.

Önyargı, başka bişey değil. En makul şahıslar bile gizli bir önyargı ile laf ediyorlar. Aklı evvel bir kardeşimiz "eee, ben 20 bin liraya bulursam bi Duster alırım..." demez mi? Ne dersiniz! (Olur, bulursan alırsın. Sanki bizler akılsızız da iki katı para veriyoruz.... ) Gülüp geçiyoruz.

Sizin arabaların jip olanlarını beğeniyorum. (Kamyonetleri hoşuma gitmiyor)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR