Tüm arkadaşlara iyi haftalar;
Geçen hafta başımdan geçen ilginç bir olayı sizlerle paylaşmak istedim;
Tüm bakımları Doğuş Otoda yapılmış,2006 2.0TDI DSG VWpassat marka 192.000km de arabamı yeni bir arabayla takas etmek istedim,
İlk önce arabayı ve servis hizmetlerini aldığım Doğuş oto kartal'a gittim Amarokla takas istedim,Ticari satışlardaki yetkili arkadaş bana lütfen yardımcı oldu (arkadaş zannedersinki Holdingin patronu) mekanik bir tavırla arabamın çok km yaptığını boyalı olduğunu bu nedenle arabanın değer kaybettiğini çok düşük bir fiyat verdi (tüm kayıtları onlarda olmasına rağmen arabayı getirmemi ve inceleyip ona göre (daha düşük) fiyat önericeklerini söylediler)) sinirle ordan ayrıldım;direk Nataş satıcısına gittim aynı olayın dahada vahimin orda yaşadım onlar dahada düşük verdiler (taksa olmasına rağmen) birde utanmdan "sen bu arabayı daha yükseğe satamazsın" ukalalığında yorumda bulundular satış müdürüdenen zat alaycı bir ifadeyle bakıyordu (192000km boyalı bir araba satıyorum ya)
Bende İlk oklu arkadaşım olan Aşkın Jeep'e giderek 130000km'de 2004 model V6 prado aldım,Aşkın benim arabayı inceledi,servise yolladı exp için araba full çıktı hiç bir arızası hiç bir çalışmayan yeri yoktu;
Şimdi soruyorum 100000km den sonra arabaların değerinin bukadar vahim düşmesinin mantığı nedir,arabalar bu kadarmı kötü 100000km den sonra dağılıyormu (bir gün yetkisili servisteyken bir arkadaş "abi sen bu arabayla çok fazla km yapıyorsun "dedi anlamsız olarak başını iki yana sallayarak), istanbul gibi yerde bir sürtme kaza yapmadan dolaşabilen insan varmıdır?
0km araç satan yetkili satıcıların bu kadar ukala olmasının,sizi kaz gibi görmesinin mantığı ne olabilir?
0km araç alırken size halı paspası bile parayla aksesuar olarak satmanın mantığı nedir?
Yetkili servislerdeki elemanların bilgisizliği,bir kaç telefon ettikten bağırıp kaba konuştuktan sonra hakkınız olanı almanın mantığı nedir,hak herkezin değilmidir?
Amacım hiç bir firmayı yermek veya övmek değildir,amaç insanın insanca ilgi ve hizmet istemesidir,mal almaya gittiğinizde sizin çamurdaki (hele hele 2.el bir araba satıyorsanız sizin suçlu olarak) insan olarak görülmesinin rahatsızlığını dile getirmek istedim,
Her marka araç iyidir,kullanıcısına ve kullanım amacına göre,Ben hayalim olan biraz kötü bir macerayla Toyota Prado marka aracıma kavuştum mutluyum,önemli olan bence mutluluktur,
Bu güzel günde sizleri sıktıysam yeniden özür dilerim
Saygılarımla