<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Hangisini Alırdınız?</b><br />
<br />
Öncelikle merhaba, <br />
<br />
Amacım bu kadar eski bir konuyu hortlatmak değil ancak arama motorunda bişeyler aranırken bu konuyu başladım ve burada artık müdahil olayım dedim. Konunun devamındaki iletilerde bir açıklama var mı bilemiyorum, tekrara düştüysem şimdiden özür dilerim. <br />
<br />
Bünyesinde Ssangyong bayiliği de barından bir şirkette yine otomotiv dalında ancak farklı bir branşta görev almaktayım. Şirketimizde ikinci el otomobil birimi de bulunmakta. Aynı zamanda bir offroad kulubü üyes<span style="color: darkred"><u><b>iyi</b></u></span>m. Yani hem Ssangonlar hem de Mitsubishiler hakkında hem işim gereği hem hobilerim gereği naçizane bilgi sahibiyim. <br />
<br />
Yakın bir dostumda %100 rear diff. lock, önde vinç, yükseltme kiti vs gibi offroad donanımları olan L200 vardı. Birlikte çok geziye kampa katıldık. Aracı ağır denilebilecek offroad'da da, asfaltta da çok kullandım. Ayrıca bir kaç sefer de L200 aldım, sattım. Şuanda da elimizde 2 adet 4x2 L200 mevcut. <br />
<br />
Özetlersek iki araç hakkında kıyaslama yapabilecek tecrübem var diyebilirim. <br />
<br />
Öncelikle bu iletimi sizden alıntı yaparak yazma sebebimle başlayayım. Bahsettiğiniz çift kilidin hem önü hem arkayı kilitlediği bilgisinin hatalı olduğunu söyleyeyim. L200 4x4 lerde standart olarak orta diferansiyel kilidi var. Bazı modellerinde ise manuel olarak tuşla devreye giren arka diff. kilidi vardı. Vardı diyorum çünkü şuanda satıştaki modellerde elektronik güç dağılım sistemi var sadece. Sizin çift kilit dediğinizin de arkada da kilit olması kaydıyla karşılığı orta diff ve arka diff'in kilitlenmesi olması gerek. <br />
<br />
İki aracın artılarını ve eksileri kısaca yazarsak; <br />
<br />
L200'ün artıları: L200 bence de görüntüsüyle maça 1-0 önde başlıyor. Marka bilinirliği ve buna bağlı olarak da 2.el değeri ile de öndedir. Özellikle arka kilidi de bulunan modeller arazide gerçekten çok çok iyi işler çıkartıyor. Yerden yüksekliği de göz önüne alında arazide actyondan kesinlikle en az bir gömlek üsttedir. <br />
<br />
Eksileri: 2.5 lt motorun 4x4 versiyondaki vergi dezavantajı büyük. Motor hacmine rağmen ürettiği 136hp'lik güç Actyondan az. Süspansiyon sistemi arazide iyi ama asfaltta actyondan kötü. Fiyat / Donanım oranı Actyon'dan düşük. <br />
<br />
Actyon artıları: Mercedesin sihirli değneği ile 2.0 lt 141 hp'lik güç sınıfı için çok iyi. 2.0 motorun vergi avantajı sınıfında tek. Donanımı oldukça iyi. Süspansiyon sistemi aracı SUT'dan SUV sınıfına taşıyabilecek seviyede. Ufak tefek uyarlamalarla arazide güzel işler yapabilir. <br />
<br />
<br />
Eksileri: Marka bilinirliği ve buna bağlı 2. el değer kaybı. Tasarım çok marjinal. Beğenen ölümüne beğeniyor, beğenmeyene kessen güzel araba dedirtemezsiniz. Yere yakın olması ve opsiyonel de olsa diff. lock olmaması sebebiyle standart halinin arazi kabiliyeti L200'e göre düşük. <br />
<br />
Uzun lafın kısası burada biri iyi diğeri kötü demek yanlış olur. Birebir aynı kullanıcıya hitap eden araçlar değil bunlar. Yoğun arazi kabiliyeti ile daha hard core bir araç isteniyorsa L200 tercih edilmelidir, ancak hem binek araç işlevi görsün hem de şöyle bir arazi gezisine çıkayım da diyorsanız ibre Actyon'dan tarafa döner. <br />
<br />
Hayırlı günler. <br />
<br />
alıntıdır</div>