Ynt: Hasankeyf,Midyat,Mardin (Günes dogudan dogar) konaklama
Merhaba,Özlem hanim,illginiz ve cevabiniz icin tesekkür ederim.
daha öncede sitede dolastim, yöre hakkinda bir cok bilgi ve konaklama imkanlari topladim.Özellikle selma(PASSIFLORA) hanimin paylastiklarinin cok faydali olacagina inaniyorum.
Birazda sira disi bir gezi düsünüyorm.Programli tur organizasyonlarindan cok,gezinin ve yörenin akisinda o atmosferi yasamak istiyorum.
tekrar tesekkürler...
HASANKEYF;MARDIN;MIDYAT ,,,,KONAKLAMA ALANLARI (bulabildiklerim)
Öztürk Ailesi Evi Mardin’den Midyat’a giderken, yaklaşık 50 km. sonra, yemyeşil bir ilçe olan Savur’da, Öztürk ailesinin 200 yıllık evi. Savur, 0482 571 21 27
ÖZELLIKLE BU EVI GÖRMEK VE DENEMEK ISTIYORUM
BEYAZ SU MESIRE ALANI ; sanirim kamp alani olabilir.
HASANKEYF ;Dicle üzerindeki cardaklarin altinda yildizlari yorgan yapip kekik kokularini koynumuza alip yatabiliriz galiba.(biraz hayalci oldu )
Birde coban ALI ve köy yöre evleri olabilir...
Devlet Konuk Evi
Sevinçlerin, hüzünlerin kısacası duyguların taşlara işlendiği özgün Midyat Evlerinden birinde kalmak; tarihi nostaljik bir ortamda, bir süre de olsa yaşamak istiyorsanız Devlet Konuk Evinde kalabilirsiniz.
Bilgi ve rezervasyon için tel :
0482 464 07 19
Hotel Demirdağ
Adres :Mardin Cad. Este/Midyat
Bilgi ve rezervasyon için
Tel: 0 482 462 20 00
0 482 462 56 30
Fax: 0 482 462 14 82
Hotel YuvamAdres : Dörtyol Cd. No:1 Estel /Midyat
Bilgi ve rezervasyon için
Tel: 0 482 4622531
NEREDE KALINIR?
Artuklu Kervan Sarayı-Mardin
Tel: (0482) 213 73 53
www.artuklu.com
1275 yılından kalma bina çok görkemli. Keşke, etraftaki gözü yoran gereksiz objeleri kaldırsalar da o güzelim taş işçiliği ön plana çıksa. Odalar bölge imkanlarına göre iyi döşenmiş, banyolar da ayarı tutturamamışlar, duş aldığınızda etraf göle dönüyor. Yemekler lezzetli. Yanındaki cami geceleyin aydınlatıldığında, büyüleyici.
Erdoba Evleri-Mardin
Tel: (0482) 213 76 77
www.erdoba.com.tr
Sürekli büyüyen bir tesis. Taş işçiliği güzel. Şehrin tam göbeğinde. Restoranından manzarası harika.
Büyük Mardin Oteli-Mardin
Tel: (0482) 213 10 47
Şehir merkezinden uzakta. Manzara Mezopotamyalı. Mimari olarak yeni zaman binası.
Öztürk Ailesi Evi-Savur
Tel: (0482) 571 21 27
Mardin’den Midyat’a giderken, yaklaşık 50 kilometre sonra, yemyeşil bir ilçe olan Savur’a varıyorsunuz. Öztürk ailesi 200 yıllık evlerini gelen konuklara açıyorlar.
Nezirhan Otel-Nusaybin
Tel: (0482) 446 34 16
4 yıldızlı, güzel bir tesis.
[attachment=1][attachment=1]
´´Kekik kokusu duydum,kekik kokusu, koynumda huysuz gecenin, Uyandim birdenbire.Haydi dedim yüregim, gidelim bu sehirden.
Bu sehir; koparmak istiyor beni özlemlerimden,
Yorgunum, cünkü yorgunlugumun yasamak gibi bir anlami var.
Yine de yasamaktan duydugum mutlulugun tadina düsmanlarim ulasamazlar..´´
(yillar önce ezberlledigim,kimden oldugunu bilmedigim bir siir)