hatalı alınan yakıtı on panelde gorme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deeppitane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,443

deeppitane

Ana Kamp
sevgılı dostlar

oncelıkle kapıların harekete gecmesıyle kapanması konusunu bugun ıtıbarıyle cozduk.Torpıdonun ıcınde bulunan yere yetkılı servıs bılgısayarı takıldı ve servıs calısanı arkadasımz ıle menulerı gezerek bulduk.Artık oyle bır samımıyet kurdukkı kardes bu pc yı aksam bana versene bıle demısım ::smiley::smiley::smiley::smiley:.Aracla ılgılı her hadıse ekrana dokuluyor gercekten cok guzeldı araba harekete gecınce dırek olarak kapılarım kapanıyuor artık

dıger bır konu ıse benzın gostergemde ıstıkrarsızlık oldugunu soledıgımde servıs calısanı hatalı yakıt almısındır abı dedı.Nasılmı yakıt ıstasyonuna yanastıgınızda oncelıkte teyp kapanacak arabadan ınılınce kapılar kılıtlenecekmıs kılıtlenmezse ıcerıde yanan tavan lambası bazı seylerın ayarlarını bozuyormus tabı ınanmadım gosterge reset yapılacagını soledı ve tabı bende gozlerımı dıkerek caktırmadan ızlemye basladım

ANLATIYORUM DOSTLAR

teyp kapaltılacak ve ardından kontak kapatılacak sonra sayac sıfırlama koluna yanı km sıfırlama butonuna basılı tutulmak kaaıdesıyle kontak acılacak bıranda ıbreler oynamaya baslıyor hız gostergesı 200 lere kadar dayanıyor panık yok.Ekranda bır suru sey gorunuyor menu goruntusu gıbı sonra bır kac kere basın ve 1-2-3 benım arabamda 4 gosterıyordu yanı sıstem 4 kere hata vermıs rakamları gordugunuz yerde yıne butona basılı tutun ve resetlemıs oluyorsunuz en kısa surede resımlerını eklerım arkadaslar

Etiketler
Ynt: hatalı alınan yakıtı on panelde gorme

sayın deeppitane açıklamalarınız çok aydınlatıcı öncelikle teşekkür ederim.. merkezi kilit sorunu bende devam etmekte,mahsuru yoksa servisin adını alabilirmiyim?

Azizim, güzel bilgiler verdin de, çok hızlı verdin, valla ben anlayamadım.

Tane tane numaralandırarak anlatırsan ancak anlayabilirim. ;D

Bir de şu hata verme meselesi; ve de hatalı yakıt.... Onları da açıklarsan sevinirim. ;)

ttn' Alıntı:
sayın deeppitane açıklamalarınız çok aydınlatıcı öncelikle teşekkür ederim.. merkezi kilit sorunu bende devam etmekte,mahsuru yoksa servisin adını alabilirmiyim?

izmir nazar servıs fakat onlarda ılk etapta zorlandılar ama buldular daha once yapmamıslar ıstanbulda yapıldıgından bahsettım servıs mudurune gıdın ve benım adımı verın konuyu hatırlayacaktır

olguncandan' Alıntı:
Azizim, güzel bilgiler verdin de, çok hızlı verdin, valla ben anlayamadım.

Tane tane numaralandırarak anlatırsan ancak anlayabilirim. ;D

Bir de şu hata verme meselesi; ve de hatalı yakıt.... Onları da açıklarsan sevinirim. ;)

1-araba calısır vazıyetteyken teyp kapatılacak
2-sonra kontak kapatılıp araba stop edılecek
3-on paneldekı kılometre sıfırlama butanuna basılı tutarak kontak acılacak elımızı butondan cekmıyoruz takı hız ve devır gostergelerı hareket halıne gecınceye kadar
4-sonra butona tek tek basarak menude gezınıyorsunuz
5-arızanız yoksa menude ............. seklınde gorunuyor yakıt alım hatanız varsa 2 3 4 yada 5 yada 6 kere dıyebılır o kısıma geldıgınızde uzerıne tekrar basılı tutuyorsunuz ve sıfırlamıs oluyorsunuz

sonra ıkı üçkere dugmeye basarak menıuden cıkıyorsunuz ve kontagınızı acıyorsunuz araabanızı calıstırıyorsunuz bolelıkle servısın yaptıgı ısı sız yaparak yakıt gostergenızı stabıl hale getırıyorsunuz

deeppitane' Alıntı:
izmir nazar servıs fakat onlarda ılk etapta zorlandılar ama buldular daha once yapmamıslar ıstanbulda yapıldıgından bahsettım servıs mudurune gıdın ve benım adımı verın konuyu hatırlayacaktır

çok teşekkür ederim ;D

93 model aracımın gözünü seveyim ben. Ağzı var dili yok. Dıgıtal olan tek şey orjinal saati ve orjinal clarıon radyo - kasetcaları. yıllardır yağını tuzunu değiştir bas git kullanmaktan tamirhaneyi (şimdikiler servis diyorlar) unuttuk. Bi de unutmadan birkaç haftada bir motor kaputunu açıp bakıyom. motor yerinde duruyormu diye :D :D :D .
Yeni jenerasyon araçlar teknolojik altyapıları nedeniyle gerçekten bizim ihtiyarlardan çok daha hızlı,güvenli ve konforlu ancak ben bu teknoloji fakiri araçlardan hoşlanıyom arkadaş. en azından bütcemi yormuyor , Teknoloji şımarığı araçlara o kadar para veripte serviste vaktimi harcayıp asabımı bozup ömrümü kısaltamam ben.

MİCOMİCO' Alıntı:
93 model aracımın gözünü seveyim ben. Ağzı var dili yok. Dıgıtal olan tek şey orjinal saati ve orjinal clarıon radyo - kasetcaları. yıllardır yağını tuzunu değiştir bas git kullanmaktan tamirhaneyi (şimdikiler servis diyorlar) unuttuk. Bi de unutmadan birkaç haftada bir motor kaputunu açıp bakıyom. motor yerinde duruyormu diye :D :D :D .
Yeni jenerasyon araçlar teknolojik altyapıları nedeniyle gerçekten bizim ihtiyarlardan çok daha hızlı,güvenli ve konforlu ancak ben bu teknoloji fakiri araçlardan hoşlanıyom arkadaş. en azından bütcemi yormuyor , Teknoloji şımarığı araçlara o kadar para veripte serviste vaktimi harcayıp asabımı bozup ömrümü kısaltamam ben.

Al benden de o kadar... Ne kadat teşkilat, o kadar müşkülat.

Daaaa, konfor da fena olmuyor muhterem. ;D

Bugün km. sıfırlama düğmesiyle kontak açıldı; aynen arkadaşımızın dediği gibi göstergeler gitti geldi filan; o arada rakam çıktı mı hatırlamıyorum. Ama bütün değerler sıfırlandı, km ve günlük km hariç. Yani reset yapmış oldum. Ama göstergeler harekete geçince elimi çekmem gerektiğini unuttum ve sonuna kadar basılı tuttum. Bu yüzden rakam var mı yok mu anlayamadım herhalde.

Sonra yakıt alırken araba kilitlendi .

Bakalım ne olacak? Gösterge düzelecek mi?

olguncandan' Alıntı:
Bugün km. sıfırlama düğmesiyle kontak açıldı; aynen arkadaşımızın dediği gibi göstergeler gitti geldi filan; o arada rakam çıktı mı hatırlamıyorum. Ama bütün değerler sıfırlandı, km ve günlük km hariç. Yani reset yapmış oldum. Ama göstergeler harekete geçince elimi çekmem gerektiğini unuttum ve sonuna kadar basılı tuttum. Bu yüzden rakam var mı yok mu anlayamadım herhalde.

Olgun Bey bu işleri servise havale etsek daha iyi olacak gibi ;)

olguncandan' Alıntı:

Ağrımadık başa çaput sarmak noolcek şimdi

ümiterkan' Alıntı:
Olgun Bey bu işleri servise havale etsek daha iyi olacak gibi ;)

Neticede bütün değerleri sıfırladık ümiterkan; ayrıca teknik bir işlem yapmadığım için, sorun olmaması lazım.

Eve gelince baktım hepsine, sıfırladıktan sonra tekrar kaydetmeye başlamış.

Bozulursa servis çağırırız. ;D

olguncandan' Alıntı:
Neticede bütün değerleri sıfırladık ümiterkan; ayrıca teknik bir işlem yapmadığım için, sorun olmaması lazım.

Eve gelince baktım hepsine, sıfırladıktan sonra tekrar kaydetmeye başlamış.

Bozulursa servis çağırırız. ;D
sayın olguncandan hıc bır rısk faktoru yoktur ıcınız rahat etsın servıse yakıt gostergenızdekı duzensızlık ıcın gıttııgınızde aynı ıslemı yapıyor ben sıkıntımı dıle getırdıgımdede servıs bu ıslemı yaptı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,631
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR