Hava Debimetresi Sorunu Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vetmederes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,717

vetmederes

Kamp I
Yer
İzmir
Herkese merhabalar. yaklaşık bir haftadır nedeni belli olmayan,cihazda hiçbir arıza kodu vermeyen bir sorunum var. Rolantide çalışınca gaz pedalına aniden basınca 2000-2500 e kadar araç boğuluyor gibi oluyor sonra toparlıyor. Fakat gaza normal yüklenince hiçbir sorun yok. Bujiler 30000 devirdi değiştirdim elimde 1 takım yeni kablosu vardı o da değiştirdim. Bobin yeni değişti. Elimde zamanında arızalıdır diye ustaların aldırmış olduğu 3 sağlam sensörü değiştirdim yine sorun devam ediyor. Tech2 de dikkatimi çeken ve ustaların önemli değil dediği blok ölçümlerinde ani gaz vermede " zengin karışım" yazısı çıkıyor ama ustalar önemli değil diyor. LPG ve Benzinde aynı sorun var fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Etiketler

vetmederes' Alıntı:
Herkese merhabalar. yaklaşık bir haftadır nedeni belli olmayan,cihazda hiçbir arıza kodu vermeyen bir sorunum var. Rolantide çalışınca gaz pedalına aniden basınca 2000-2500 e kadar araç boğuluyor gibi oluyor sonra toparlıyor. Fakat gaza normal yüklenince hiçbir sorun yok. Bujiler 30000 devirdi değiştirdim elimde 1 takım yeni kablosu vardı o da değiştirdim. Bobin yeni değişti. Elimde zamanında arızalıdır diye ustaların aldırmış olduğu 3 sağlam sensörü değiştirdim yine sorun devam ediyor. Tech2 de dikkatimi çeken ve ustaların önemli değil dediği blok ölçümlerinde ani gaz vermede " zengin karışım" yazısı çıkıyor ama ustalar önemli değil diyor. LPG ve Benzinde aynı sorun var fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Hocam aynisi olmustu hava debimetresi degisti sorun kalmadi. Fakat arada benzin/lpg gecisinde sadece ilk calistirmadan sonra istop ediyordu aramizdaki fark budur.

Arkadaşlar hava demimetresini yaklaşık 1 yıl önce orjinal bosch marka değiştirdim. Temizlemek aklıma geldi fakat ustanın !!! birsi geçen yıl üzerine direkt hava sıkarak değişmesine neden olduğu için temizletmeye korkuyorum 450 tl ye mal oldu bana !

Hava debimetersi ile birlikte gaz miydi yoksa rolanti miydi ama kesin kelebekli birseydi onunda ayari ve temizligi lazim.

Gecenlerde yazdigim gibi kasabldigim kadar lpg kullanmiyacagim. Anladim ki aracin ayarlarini bozan lpg. Ne marka olursa olsun. Gaz in patlamasi ve yanma isisi benzin e gore cok daha kuvvetli oldugundan bircok sensoru ve hava ile ilgili ekipmanlari bozuyor ayar tutmuyor birde sekmanlar gibi esneyen genlesen parcalar daha cabuk yoruluyor. Aracim henuz 100000 km oldu insallah daha uzun km ler binerim.

Ynt: Hava Debimetresi Sorunu Hakkında

uygun fiyata 1992 model 2.4i frontera benzinli hava debimetresi bulabileceğim adres varmı arkadaşlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,624
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR