Hayatınızın Dalış Noktası Hangisiydi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mokinto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,344

mokinto

Ana Kamp
Yer
Ankara
Evet arkadaşlar buyurun. En iyi dalış deneyiminiz neredeydi(yurtiçi- yurtdışı)
Benim için ; Manta point Maldiv- Türkiye'de Kanyon-Kaş.
Neden en iyi dersek mantaya değdim daha ne olsun canım

Etiketler
Ynt: Hayatınızın Dalış Noktası Hangisiydi?

Benin için Bodrum...küçük ve büyük reef ti...sanki hayvanat bahcesiydi...hertürlü balığı aynı yerde görmek muhteşemdi....Ayrıca Marmariste caretta caretta la yüzmek ilginç bir deneyimdi...

benim en güzel dalış noktam ayvalık ezerbey kırmızı mercanlar idi gerçi dip süresi oldukça kısa olsada deco ya ister istemez kalıyorsunuz.görülmeye değer hepinize tavsiye ederim

kerigans' Alıntı:
benim en güzel dalış noktam ayvalık ezerbey kırmızı mercanlar idi gerçi dip süresi oldukça kısa olsada deco ya ister istemez kalıyorsunuz.görülmeye değer hepinize tavsiye ederim

Kızıl mercanlara ineceğimiz dalış noktasında kıyafeti zor giyince yoruldum,bir de fotoğraf makinası atlayınca elimden çıkıp sonradan farkedince bi hışımla teknenin kıçına geri döndüm.Makineyi buldum ama tabiyki tükendim.Dalış iptal oldu benim için.

Kızıldeniz St. John's Habibi Ali'de köpekbalığı görmüştüm.

En sevdiğim buydu

http://saitelmas.com/v3/index.php?option=com_content&view=article&id=62&Itemid=64

Kalkan da dalış eğitimi aldığım yer.
3. gün 32 metreye daldırdılar süperdi, insanın yukarı çıkası gelmiyor.
Tabi ilk sefer de (tek yıldız padi eğitiminde) bu derinliğe indirmenin ciddiyetini ve yasak olduğunu sonradan öğrenecektim.
Bazı dalış okulları risk alabiliyor böyle..

benim en güzel dalış noktamda kaş kayondur.akıntıya karşı verdiğin mücaleden sonra kanyondan sanki bir uçurumun kenarındaymışçasına boşluğu izlemek muhteşem bir duygu.ayrıca düşmeyeceğini bilmek ve hidayet batığını görmekte çok güzel.

Bu arada geçen hafta Fethiye'deydim. 60 kişilik dalış teknesi ve 16 kişilik dalış grubuyla hiç bir brifing vs verilmeden sadece ticari amaçlı deneme dalışlarının ön planda tutulduğu ve bu sebeple deneyimli dalgıçların dalışlarını sadece suya batıp çıkmak mantığıyla dalışlarını düzenleyen mermeid diving (fethiye) dalış klubunünü protesto ediyorum. ???

İlk dalışımda eğitim merkezinin vermiş olduğu üzerime iki beden bol gelen bir elbiseyle (sonradan öğrendiğimize göre iflas etmiş o merkez ) Şubat ayında Saroz ibrice limanında titreye titreye aldığım eğitim dalışı.Ne kadar üşüdüğümü anlatmam için tüpümün 25 dakikada bittiğini söylemem yeterli sanırım.Neyseki bu beni dalıştan soğutmadı ve Kemer Üçadalar mevkiinde yaptığım mağara dalışı muhteşemdi.Mağara içinde maskenizi çıkartıp sarkıt ve dikitleri izleyebiliyorsunuz.

Malesef ülkemizde dalış klubü demek otellerden yabancıları toparlayıp discovery yaptırmaktan öteye gitmiyor.Tek başınıza gittiğinizde o meşhur dalış noktalarını sadece internetten görebiliyorsunuz :-[

Aslında iyi örneklerde var mesela (reklam saymayın lütfen) Kemer'de motif dalış, Sarıgerme'de Sarıgerme Diving Center ,daha adını hatırlayamadığım 1-2 dalış merkezi gayet profesyonelce işlerini yürütüyorlardı. Bunlar(mermaid) maalesef sadece skora oynuyorlar aslına bakacak olursak, kaçtane memnun olmayan dalgıç var ? deneyimlilerden 3-5. Kaç tane mutlu deneme dalışı yapan var ? 30 , daha ne istesin adamlar. 16 dalgıçla aynı grupda hiç dalmamışdım buda oldu. Tabi balıkmı kalır canlı mı kalır 16 dalgıçla siz hesap edin.

SEVAL' Alıntı:
Siz bu çekimleri yaparken,bizde rehberin peşinden gidiyorduk belki bir şey görürüz diye ama esas siz görmüşsünüz.