meralolcay
Yeni Üye
<div class="bbWrapper">Hayvan Dostlarına Çağrı! <br />
<br />
<br />
23 Mayıs Pazar günü 12: 00-18: 00 arası Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı yararına kermes düzenlenecektir. Katılımcıların, kermeste satışa sunulacak ünlü markaların ürünlerinden satın alarak, destek vermeleri beklenmektedir. <br />
<br />
<br />
Etkinlik kapsamında çocuklar için çeşitli aktiviteler, sürpriz sanatçılar, Mavi Nota korosu performansları, lezzetli yiyecek ve içecek standları da olacaktır. <br />
<br />
<br />
Sahipsiz, muhtaç hayvanların barındırılması ve rehabilitasyonu günümüz modern kent yaşamının gereklerindendir. Unutmayalım ki bu dünya hepimizin; duyarlı insanlar olarak, hayvanlarla paylaştığımız bu dünyada, onlara hak ettikleri olanakları sağlamak bir borçtur. <br />
<br />
<br />
Yedikule Hayvan Barınağı <br />
<br />
<br />
Fatih Belediyesi desteğiyle 2001 yılında kurulan Yedikule Hayvan Barınağı, yardıma muhtaç hayvanlara sahip çıkarak, sağlık, gıda ve bakım ihtiyaçlarını karşılamayı amaç edinmiştir. Desteğini gönüllülerden alan barınak, şu anda 2 bin 500’ü aşkın hayvana ev sahipliği yapmaktadır.<br />
<br />
Bilinçli hayvan sahibi olmaya teşvik eden barınak, sahiplendirme sistemi ile sessiz dostlara ev aramaktadır. Toplam 16 kişinin görev aldığı barınağın, gönüllü yöneticiliğini Mimar Meral Olcay yapmaktadır.<br />
<br />
Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı <br />
Yedikule Sahil Yolu, Yedikule Sur Dibi <br />
Tel-Fax: (212) 633 58 57<br />
<br />
www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com <br />
<br />
<br />
<br />
Onların Ricası <br />
<br />
<br />
Benim hayatım 10 ila 15 yıl sürer… Beni almadan önce bunu düşün. Senden ayrılışım bana acı verir, unutma! <br />
<br />
<br />
Beni terk etmen ile duyacağım acı; bir çocuğun annesi tarafından sokağa terk edilmesi ile aynıdır. <br />
<br />
<br />
Bana, benden istediklerini anlayacağım bir süre ver. Benim içimde güven duygusu uyandır, çünkü ben bununla yaşarım. <br />
<br />
<br />
Beni asla dar, karanlık, kapalı yerlerde ve yazın sıcakta araba içinde bırakma; ölebilirim. <br />
<br />
<br />
Bana hiçbir zaman uzun süreli darılma ve beni cezalandırmak için bir yere kapatma. Senin hayatında iş, eğlence ve arkadaşların var. Benim hayatımda ise sadece sen varsın. <br />
<br />
<br />
Arada sırada benimle konuş. Sözlerini anlamasam bile bana yönelttiğin sesini anlarım. Ben asla unutmam. <br />
<br />
<br />
Beni isteksiz, tembel ve inatçı diye azarlamadan önce düşün. Belki yediğim yemek dokunmuştur, belki hastayımdır ya da güneşin altında uzun zaman kalmışımdır veya halim yoktur. <br />
<br />
<br />
Her zor anımda yanımda ol, “benim içim kaldırmaz” veya “ben görmeden olsun” deme, çünkü her şey seninle birlikte daha kolay. Ben gerekirse senin için ölürüm. <br />
<br />
<br />
Yaşlandığımda benimle ilgilen, bir gün sen de yaşlanacaksın.</div>