2 tane wide band a gerek yok 2 tane ayrı delik açın 2 eksoza 1 ine tıpa takın. zaten 2. si arasında bir fark çok fazla yoktur. 2 ayrı karbüratör yoksa. 2 karbüratör varsa ve bu karbüratörler hangi silindirlere bağlıysa headers ta aynı silindirlerde ise 2 tane wide band şart. oz zaman, sizin sistem de ( cj yi çok tanımıyorum farazi konuşarak gidiyorum )
Demek istediğinizi anladım. Çıkış çapını daraltmadıktan sonra ister tek çıkarız ister 6 sı ayrı ayrı çıkar. Önemli olan kesit alanı. Ama bağımsız iki çıkış sesi etkiliyor. Stereo dediğiniz olayda bu sanırım. O zaman ben ilk olarak çapları küçültmeden çıkışı bire indirmeliyim. Sonrada wide band rahatlıkla bağlanabilir. Hemde ses düzelebilir.
997799' Alıntı:
2 tane wide band a gerek yok 2 tane ayrı delik açın 2 eksoza 1 ine tıpa takın. zaten 2. si arasında bir fark çok fazla yoktur. 2 ayrı karbüratör yoksa. 2 karbüratör varsa ve bu karbüratörler hangi silindirlere bağlıysa headers ta aynı silindirlerde ise 2 tane wide band şart. oz zaman, sizin sistem de ( cj yi çok tanımıyorum farazi konuşarak gidiyorum )
evet yani s,zn araçtan ilk olarak 6 tane boru çıkıyor. bu 35-40 cm civarında 3 e gene 35-45 sonra 1 e düşmeli. (1 e düştüğü yerde 6 borudan 1 dakikada kaç litre su geçiyorsa 1 den de 1 dakikada o kadar litre su geçmeli. eksoz gazının hiçbir şekilde bir duvara yada keskin dönüşle karşılaşmadan çıkması gerekli) 1 e düştükten 50-60 cm sonra ne yapıyorsan yap ama fazla yapma bunlar ister istemez birer y olacak ve duvar etkisi yaratacaktır. eksoz kazanları genişledikçe ses bas laşır ne kadar kazan daralırsa o kadar tizleşir.
bu size yazdıkllarım tamamen performans odaklı bir eksoz sistemi içindir, ses çok olur. söylediklerimde susturucudan hiç bahsetmedim çünkü. eksozculardaki susturucular işinizi görmezse kendiniz susturucular yapabilirsiniz. (çapları uymazsa vs gibi nedenlerle) çok zor değildir. sizi takip etmiştim arabanıza da hayranım bu arada güle güle kullanın.
abi konuyu biraz araştırdım, manifolt birleşmesi cj de nasıl dır diye ( çünkü bu da önemli, biri patlarken, diğer piston emmede gibi) şu fotoyu ekleyim o sıralamayı yapın.