Her Yönü Ile Güney Karavan ..gerçek 01 Belgelİ-750 Kg.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AKMühendis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 309
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 102,600

Eklediğim resimdeki branda açılır bir sistem değil. Sadece cam üstündeki çerçeveyi su akışına karşı korumak amaçlı yapılmış camlar üst kesimden su alma ihtimali olması sebebiyle.
 


Bizim seçim yaptığımız karavan birer bu oldu. Dış rengini beyaz yapmışlar. Krem istemiyorduk, iyi oldu. İç kısım da ahşap rengi olacak.











 





Uygun fiyata yapılan bazı işlere çok takılmamak gerek. Örneğin tente; avrupa malı euro hesabı uçup gidiyor. Açıldığında evet adam gibi kıpırdamıyor ama şiddetli rüzgarda paşa paşa herkes yerine katlıyor.

Benim gibbi projeksiyon perdesi tarzında olanlar ekstra 5 lt lik su ya da taşlara ip marifetiyle sabitleyerek ekstra uçmamasını sağlarsanız hesap aynı olur.

Ya da bildiğimiz yine binlerce euroluk karavan camı yerine dolmuş/minübüsler için yapılan Bursa imalatı camlar gayet iş görüyor. Hatta estetik ve görsellik açısından minubüs camı daha iyi : )

Kurumsal olmayan firmalar için bizler birer AR-GE'yiz malasef. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı.
 

Çok sert ruzgarlı havada ne yaparsanız yapın, bu gölgelik yırtılır veya uçar gider.
Ama az rüzgarlı havalarda, ayakların altına 50 Lt lik şemsiye bidonuna kum doldurup sabitlerseniz, rahat gölgelik görevini yapar zannediyorum..
 

Konudan bağımsız olarak söylüyorum, düşük maliyetli pratik çözümleri estetikten kopmamak kaydıyla hep beğenmişimdir.

Hele ki malum ekonomik koşullarda bu "düşük maliyetli pratik çözümler" tercihten ziyade zorunluluk haline geldi.
 

Güney Karavan Bu açıdan beğenimi almıştır. Kendi ürettiği tavan havalandırması gibi, Mutfak su armatürü gibi bir sürü başka pratik ucuz çözümü de barındırmaktadır.
Onlarca bin euroluk karavanlarda bunları görmek istemeyebilirsiniz.
Ama Güney Karavan'da bunları görmek bence iyidir.
 

Güney karavan'ın İstanbul şubesi olan Nas karavan'a bombe serisini görmek için gittim. 350 ve 380 modelleri vardı yanılmıyorsam. Kapılarının önünde duran karavanlar için benden sahibindende ilandaki fiyatın üstüne 3.750 tl nakliye ücretini eklemem gerektiğini söylediler. Ankaradan bu fiyata geliyormuş, dün gidip geldim kendi aracımla başka bir marka karavan aldım ortalama 800 tl tuttu yakıtım. Bir de oradaki karavanların O1 belgesi uluslararası geçerliliğe sahip değilmiş, yeni geleceklerin bu geçerliliği varmış öyle diyorlar.
 



Ankara İstanbul için tek karavan tek bir araçla gelecekse istenen ücret çok değilmiş bence. Sizin aracınız 800 yakabilir ama emin olun nakliye piyasasında kimse bunu önemsemiyor. Belki de en iyisi karavanınızı Ankara'dan kendiniz teslim almanızdır.
 

Karavan gelmeyecek, karavan zaten burda yani Istanbul'da. Dukkanlarinin onunde duruyor. Bir de bunu ilana yazmiyorlar gidip fiyati sordugunuzda soyluyorlar. Bu yuzden gidip baska bir marka aldim zaten.
 

Karavan gelmeyecek, karavan zaten burda yani Istanbul'da. Dukkanlarinin onunde duruyor. Bir de bunu ilana yazmiyorlar gidip fiyati sordugunuzda soyluyorlar. Bu yuzden gidip baska bir marka aldim zaten.
Eğer öyleyse onlar karavanları çifter çifter getirip nakliyeyi daha ucuza getirmeleri mümkün olabililir bence.
 





Fiyat biraz fazla abartılmamış mı......

sıfırı şu an 137.000 TL
Üzerine 18.000 TL (1000 Euro) Güneş Enerjisi sistemi, 6.000 TL Webasto, 2.000 TL Şofben konsa. 2.000 TL'de tente
165.000 TL yapar.
4-5 ay teslim süresi var.

Bence ilanı koyan çok abartmış ama tabii ki alış - veriş meselesi...