Hf/ Vhf/ Uhf

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,066

seyit

Kamp III
Çok özet sormak istiyorum:
İnternet / yabancı piyasalarda HF / VHF / UHF sistemin üçüne birden sahip ve 75-100 Watt gibi güçlerde araç telsizleri dikkatimi çekiyor.
- Bunlardan herhangi birini alsam gümrükten içeri girer mi?
- Lisanssız kullanım sınırları içinde olur mu?
Teşekkürler

Etiketler
Ynt: Hf/ Vhf/ Uhf

Söz gelimi şöyle bir cihaz Türkiye de mevzuata uygunmudur?

http://www.aliexpress.com/item/New-Arrival-Free-Shipping-Four-Bands-HF-VHF-UHF-Cross-Band-Repeat-Mobile-Car-Transceiver/2028437163.html

bu cihaz gümrük mevzuatına uygun fakat cihazın markası belli değil bi de bu cihaz hf bandında çalışmıyor olabilir size tavsiyem yaesu (biraz pahalıdır) yada alinco veya wouxunun masa üstü cihazlarından almanız olucaktır .
ayrıca bu cihaz yüzdeyüz gümrüğe takılır çünkü bu cihaz boyut olarak biraz büyük ama boyutu pek farketmez daha çok telsiz özelliği olduğu için gümrüğe takılacaktır yani yurt dışından alacaksanız öncellikle çinden almanızı tavsiye etmem çünkü cihazın yanında beyan edebileceğiniz faturasının olması gerekmektedir.

eğer amerikadan alacaksanız bu siteden alabilirsiniz. www.hamradio.com

Bende bir soru ile konuyu farklı bir boyuta çekmek istiyorum. Örneğin Wouxun KG- UVD1P model bir cihaz Amatör Telsizcilik (B) belgesine sahip birisi tarafından faturası olmaması durumunda kullanılabilir mi?

dediğiniz doğru fakat gümrükçüler gıcıklık yapabiliyorlar.
amatör telsizci arkadaşım yurtdışından 1200 dolarlık kenwood cihaz getirtmişti gümrükten alabilmek için çok dil dökdmüştü ordan biliyorum sonrada %20 vergi ödeyip ürünü almıştı ha bide sakına fedex tnt dhl yada ups ile getirtmeyin bu gibi şirketler ürününüzü bilerek gümrüğe takabiliyorlar.

hakan075 sizi anladım. Fakat ben zaten elimdeki cihazdan bahsediyorum. Yani yeni almayacağım. Bu sebeple beni durduracak polis, jandarma ya da gümrük memuru fatura soramaz. Çünkü aldığımız hicbir urunun faturasini yanimizda tasimiyoruz zaten.

benim demek istediğim atıyorum el cihazınızı düşürdünüz yada kaybettiniz genelikle kaybettiğiniz cihazlar btk ya teslim edilir
siz btk ya gittiğinizde cihazın tk ya kayıtlı olup olmadığına bakılır yurt dışından getirdiğiniz cihazınızı faturasını beyan ederek tk ya kayıt etirirsiniz ha cihaz türkiyeden alınmışsa zaten tk ya kayıtlı oluyor.
yanlışım varsa affola.

Anladım sizi. Benim cihazım yurt dısindan geldi ve faturası yok. Sorum buydu aslında. Su an amator telsizci belgem yeterli oluyor anladigim kadariyla. Kaybetmem veya calinmasi durumu zaten ayri degerlendirilecektir.

Selamlar,

Amatör telsizlerde ruhsat zorunluluğu kalkmasından beri bu tip sorunlar yaşanmıyor; menşei ve adedi fark etmeksizin istediğiniz cihazı bulundurabilirsiniz. Tek bağlayıcı konu tahsisli frekans ve çıkış gücü hususları, zaten bunları da amatör telsizci belgesi alma aşamasında hepimiz öğrendik.

Şahsi tavsiyem, ebay ve aliexpress gibi platformlardan sadece el telsizlerini almanız; ya da daha önce alışveriş yaptığınız bir satıcıdan almanızdır. Mobil ve/veya sabit cihazları kendiniz veya yurt dışına gidip gelen biri vasıtasıyla elden alırsanız işiniz daha sağlam ve kolay olur. Anten konusunda daha da dikkatli olmanızı öneririm zira piyasada çok fazla taklit ürün mevcut.

Doğrudur, standart prosedür bu şekilde işliyor. Yalnız son mevzuatta ticari maksada giren alışverişlere adedi bir kısıtlama koyuldu diye biliyorum, yanlış hatırlamıyorsam ayda iki yılda beş defa olacak şekilde. Daha önceki yıllarda birkaç defa muafiyet sınırını aşan ürünler getirip, posta idaresinde %20 vergiyi ödeyerek(UPS ile gelen bir ürünüm olmuştu, onda havalimanına gitmek gerekiyor) teslim aldım. Lakin dediğim gibi bu, mevzuat değişmeden önceydi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR