Özlem, aslinda anlamaktan ziyade insanin kendini salip etuduyle falan oluyor herhalde..,
bu arada o gun hem sis, hem gunes, hem hipodrom, hem de bende akilli ve yetenekli bir camera vardi..
yani burda benim katkim inan cok fazla degil
vay canına demek istiyorum hakkatten de inanılmaz, bazı şeyleri başka bi açıdan bakmadıkça farkedemiyor insan demek ki
bu 3d animasyon vs teknikleri daha da gelişince eski istanbul sokaklarında, hipodromda filan sanal üç boyutlu, böyle kafana virtual reality araçları takaraktan turlar da yapmak mümkün olacak, işte o zaman ağlamaklı olacağız hepten herhalde..
Biraz geç oldu ama ben yeni gördüm Gamze'nin çektiği fotoğrafları.
Çok faydalı oldu bu fotoğraflar. Çok teşekkür ederim. Çok farklı bir gözle baktım bu görüntülere...
Eline ayağına sağlık..
sultanahmet camiinin bahçesinde hipodromdan son kalan bank var görülebilir. ayrıca kuranda geçen bir ağaçtır vak vak ağacı meyvasıda insandır. çınarlara asılan insanlar aynen ona benzetildiği için ayaklanma vaka-yı vakvakiye diye adlandırılmıştır.
birde unutmadan yılanlı burmalı sütunun başı tesadüfen topkapının bahçesinde bulunmuş. atmeydanı yaklaşık 100 yıl öncesinde toprak bir zemin ve eserlerden ibaretmiş. ağaçlar alman kayzeri 2. vilhem gelecek diye dikilmiş. at meydanı aynı zamanda yangından ve afetlerden sonra insanların toplanma yeri imiş. insanlar malcanın yongası tabiri kurtarabildikleriyle oraya gelirmiş.
geçenlerde milanoya kaptırdığmız expo vardı bilirsiniz. ilk expo 1871 de yapılıyor 1889 daki paristekine osmanlıda katılıyor. hani şu eyfel kulesinin yapıldığı expo.
dönüşte abdülaziz emir veriyor osmanlı topraklarında yetişen ürünlerden yer altı madenlerinden filan oluşan bir fuar düzenliyor. bu amaç için bina bile inşa ediliyor. şimdilerde buğday sıkıntısı çekiyoruz ya işte o fuarda kaç tür buğday sergilenmiş bilirmisiniz. 212 evet yanlış okumadınız 212...!
Dün gece ''Teke Tek'' isimli programda Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı'nın konuğu Prof. Semavi Eyice'ydi. Programda Hipodrom'dan da bahsedildi. İzleyince hemen aklıma sen geldin Sedat paşam
merhaba ben yeni üyeyim aslında bu başlık için acil bir üyelik yaptım
Adnan Menderes Anadolu lisesi öğrencisiyim ve Uluslararası semep adlı projeye hipodramdan sultanahmete adlı konu ve resimleriniz,bilgileriniz gerçekten mükemmel ve hazırlayacağımız video,sunum ve albümde bunlardan yararlanmak isterdim izniniz olursa..