Hız Göstergesi Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alp140 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,453

alp140

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar,
2008 model forester (yeni kasa) sahibiyim
Hız göstergesi var olan hızın 8-9 km yükseğini gösteriyor.
Bunun nedeni ne olabilir, kalibrasyon yapmak gerekir mi, bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: Hız Göstergesi Sorunu

lastik ebatları nedir acaba araçda orjinal ebatlı lastik kullanılmamışsa bu olabilir..

orjinal lastik ebatları 215 / 60 / 16 hız farkı ile gösterge farkı bundan dolayıdır

GPS ile ölçtüğünüz hız kadrandaki hızdan %5-10 arası düşüktür, bu bütün araçlarda böyledir.
Lastik ebadını orijinal ebattan büyük kullanmak bu farkı düşürür, orijanal ebattan küçük lastik kullanımı bu farkı arttırır.

Hız cezalarındaki %10luk toleranta buradan geliyor zaten. Kargılının yazdığı gibi lastik ebadatları da olması gerektiğinden farklı ise hız farkını doğurabiliyor.

Bugüne kadar kullandığım bütün araçlarda ford c-max, laguna, jetta, amarok, 307, polo, megane, bravo hep %7-8 hız fazla görünüyordu, navigasyonda görünenden. 120 ile gidiyorum hız navigasyonda 111-112 çıkıyor. Geçen bir arkadaşım standart 2005 landrover freelander td4'ünde birebir aynı görünce şaşırdım. Gerçi sormadım lastikleri orjinal ebadında mı diye?