Hizmet Aracı Olarak Jeep'ler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,053

seyit

Kamp III
Binek amacı dışında çok yönlü hizmet aracı olarak kullanıla gelmiş olan Jeep'lere bazı örnekler.

5799636babac2bb3_large.jpg

brochure_cover.jpg

brochure_pg02.jpg

3BSnowplow.jpg

61cj3.jpg

Etiketler

Ynt: Hizmet Aracı Olarak Jeep'ler

Merhabalar,
Bizim memleket malum dağlık olduğundan ve yollarımız pek düzgün olmadından bizde bu arabalardan epeyce vardır.
Hemde öyle böyle değil git en kötüsünü al bas marşına avrupaya git öyle bakımlıdırlar kasa branda yanıltmasın.
Bir abimiz vardı dükkan komşumuz kuyumculukla (imalat işeriyle) iştigal ederdi maddi gücü her zaman gerçekten çok çok iyi idi fakat kesinlikle gösterş meraklısı değildi, birgün bir arabayla geldibabam sordu "ula bune? babama yanıtı " bak burası kaynak makinası yaylada makas kırılırsa kaynatırım giderim, babam tekrar sordu yahu sen kaynak yapmayı bilmesinki, yanıt verdi olsun Mehmetali'yi alır yaylaya öyle giderim bak abi bu öyle bir arabaki tıpkı grebi gibi her eve lazım" dedi.
Mehmetali Demirel abimiz mekanı cennet olsum baskül imalatcısı olup elinden gelmeyen hiç birşey yoktu.
Grebi; bizim bölgede balta veya macak gibi olup ağaç budama ve kesme gibi işlerde kullanılır ucunda bir çıkıntısı olup kaçan odunlar veya dallar ona takılıp çekilir.
İşte bende (bizde bu kasalara alçak kaput, keçi kulak, düz kaput gibi isimler verilir) bu keçikulakları görünce dükkan komşumuz olan abimiz aklıma gelir.
Sağlıkla kalın.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Bizim memleket malum dağlık olduğundan ve yollarımız pek düzgün olmadından bizde bu arabalardan epeyce vardır.
Hemde öyle böyle değil git en kötüsünü al bas marşına avrupaya git öyle bakımlıdırlar kasa branda yanıltmasın.
Bir abimiz vardı dükkan komşumuz kuyumculukla (imalat işeriyle) iştigal ederdi maddi gücü her zaman gerçekten çok çok iyi idi fakat kesinlikle gösterş meraklısı değildi, birgün bir arabayla geldibabam sordu "ula bune? babama yanıtı " bak burası kaynak makinası yaylada makas kırılırsa kaynatırım giderim, babam tekrar sordu yahu sen kaynak yapmayı bilmesinki, yanıt verdi olsun Mehmetali'yi alır yaylaya öyle giderim bak abi bu öyle bir arabaki tıpkı grebi gibi her eve lazım" dedi.
Mehmetali Demirel abimiz mekanı cennet olsum baskül imalatcısı olup elinden gelmeyen hiç birşey yoktu.
Grebi; bizim bölgede balta veya macak gibi olup ağaç budama ve kesme gibi işlerde kullanılır ucunda bir çıkıntısı olup kaçan odunlar veya dallar ona takılıp çekilir.
İşte bende (bizde bu kasalara alçak kaput, keçi kulak, düz kaput gibi isimler verilir) bu keçikulakları görünce dükkan komşumuz olan abimiz aklıma gelir.
Sağlıkla kalın.

Hikaye için teşekkürler.Daldım ve içinde kendi geçmişimden izler buldum.Çocukluk yıllarımdan başlayarak ( şu an 60 yaşı geçtim) cipsiz hiç bir dönem yaşamadım.Halihazırda 37 yıldır bende olan bir 1962 Kaiser-Willys CJ5 ve 8 yıldır bende olup devletten sonra ilk sahibi oldugum AMC 1980 CJ5 im var.1962 olanı çift PTO ve kaynak ünitesine sahip.İlk jeepimiz de yine devletten sonra ilk sahibi olduğumuz 1954 CJ 3B idi.Nihayet ben ortaokulda iken babam onu sattığında üzüntümden yatağa düşmüştüm.Sonra çamurlu bir günde evin bahçesinde biryerde kalmış olan ve kurumuş durumdaki tekerlek izini fosil gibi kalıp halde çıkarıp onu bile yıllarca sakladığımı hatırlıyorum.( Zaten hiç unutmadım ki)
Sizde sağlıcakla kalın.

seyit' Alıntı:
Hikaye için teşekkürler.Daldım ve içinde kendi geçmişimden izler buldum.Çocukluk yıllarımdan başlayarak ( şu an 60 yaşı geçtim) cipsiz hiç bir dönem yaşamadım.Halihazırda 37 yıldır bende olan bir 1962 Kaiser-Willys CJ5 ve 8 yıldır bende olup devletten sonra ilk sahibi oldugum AMC 1980 CJ5 im var.1962 olanı çift PTO ve kaynak ünitesine sahip.İlk jeepimiz de yine devletten sonra ilk sahibi olduğumuz 1954 CJ 3B idi.Nihayet ben ortaokulda iken babam onu sattığında üzüntümden yatağa düşmüştüm.Sonra çamurlu bir günde evin bahçesinde biryerde kalmış olan ve kurumuş durumdaki tekerlek izini fosil gibi kalıp halde çıkarıp onu bile yıllarca sakladığımı hatırlıyorum.( Zaten hiç unutmadım ki)
Sizde sağlıcakla kalın.
vay be benim de 2 yaşında bir oğlum var ve traktör hastası gece yataktan kalkıp baba motur diye ağlıyor sanırım biyüyünce sizin gibi olacak

sahin05' Alıntı:
vay be benim de 2 yaşında bir oğlum var ve traktör hastası gece yataktan kalkıp baba motur diye ağlıyor sanırım biyüyünce sizin gibi olacak

Allah bağışlasın.
O benden önce başlamış; Ben bu amansız hastılığa yakalandığımda ilk okul 3. sınıfta idim ve bizi tüm okul olarak götürdükleri bir filmde izlediğim üç adet üzeri açık CJ 2A ve CJ 3A jeepleri görünce bu derde tutulmuş oldum.Hala da tedavi olabilmiş deyilim.

Belki daha önce gönderilmiştir ama ben yinede paylaşayım:

http://www.youtube.com/watch_popup?v=lgwF8mdQwlw&feature=player_embedded

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR