İç Giyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Dead_Smile Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,730

Dead_Smile

Ana Kamp
Arkadaş iç giyim olarak araştırma yapıyorum bir kaç gündür. The north face, marmot, millet gibi markaların üst olsun alt olsun 60 dan başlıyor fiyatları tek olarak.
Bir de Kanyon ve Swat diye 2 tane türk üretici var bunların ürünleri takım 40 civarında. Bir de Wildlife, icetech, Spyder, Quechua gibi diğer markalar var. Aslında benim kafam kanyona yatmıştı ama dış yüzeyde viskon kullanıyorlarmış galiba. Viskonunda nem tutma özelliği olduğu için kararsız kaldım.
Siz hangi markayı tavsiye edersiniz. Gidip Millet'e takımına 130-140 lira vermeye değer mi içlik için?:smiley:

(Viskonun nem alma özelliği, pamuktan daha yüksektir. normal koşullarda %11-14 oranında rutubet toplamakta, şişme özelliği yüksek olduğundan %80-120'ye kadar su emebilmektedir. viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. ayrıca renklerin daha parlak görünmesini sağlar)

Etiketler
Ynt: İç giyim

efor anında çok terleyen biri olarak yerli yabancı çok içlik denedim ...yün içliğin üstüne tanımam...

yün içlikleri pek sevmiyorum, termal olarak giydiklerinizden önerebileceğiniz marka var mı?

yerli olarak torosonkileri denedim...yabancı isim çok hatırlamıyorum...lino ya gelmişti bir ara üstelik de çok ucuza 1o lira gibi bir rakama almıştık o baya başarılı idi. hannah denedim sanırım bir tane...teri çabuk atanlar genelde yün gibi biraz sert oluyor...yumuşaklar ise teri çok da hızlı atmıyor...yün dediğim gibi biraz kaşındırsada ıslakken de ısıttığı için duruma göre hala tercih ediyorum...eldivendede yün baya başarılı...yurtdışı forumları biraz incele istersen...backcountry.com ,gearguy gibi siteler baya iyi bu konuda...

mesela : http://outside.away.com/outside/gear/gearguy/200905/20090522.html

Önemli olan hangi özellikleri olduğu içliklerin. Polartec PowerDry olması büyük bir artı. Power Stretch olması ayrı bir artı.

Marmot Longsleeve midweight crew gayet iyi bir içlik. Ben günlük olarak uzun kollu tshirt gibi bile kullanıyorum kışın. İndirimde daha uygun fiyatlarla bulunuyor.

Millet Thermal Max Plus Zip sırf üst içlik sanırım 140 lira. Altı ile 220 ye falan geliyor. 160 liraya olanlar kışlık termal içlik değil.

Hiç içlik yoksa ve sırf dağda falan kullanılacaksa icetech içlik seti alınır 30-40 liraya rahat edilir :smiley:. Yoksa en az 100 lira.

http://backpacking-gear.suite101.com/article.cfm/choosing_thermal_underwear

linkteki bilgileri de okudum. Sentetikte de koku yapma ihtimali var diyor, yün de geç kuruyor. En iyisi kaliteli bir sentetik içlik almak gibi duruyor. Marmot Longsleeve midweight crew fermuarlı almak daha iyi olur herhalde çok sıcak durumunda da fermuardan yararlanılabilir. Ben de arada t-shirt olarak kullanmayı düşünüyorum:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,946
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR