İğneada

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,141

penguen

Zirve
60266340az7.jpg

60855750tg0.jpg

61235370qs0.jpg

balklarke7.jpg

img00941fb5.jpg

Ynt: İğneada

mrb iğne adayı biliyorum, bunlar çok güzel fotoğraflar olmuş, ellerinize sağlık. hatta iğneada'ya gitmeden karadeniz kıyısındaki bir diğer yerleşim yeri -adı eskiden midye şimdi kıyıköy olarak biliniyor- daha var ki gerçekten bir çok tabiat harikasını birden içinde barındıran bir köy. sizin objektifinizden oraya ait fotoğraflar da görmek isterdim. istanbul'dan TEM'e girdiğinizde vize-saray çıkşından çıkıp, ancak köylülere sorarak :smiley: bulabileceğiniz bir yolu var. ama hiç vaz geçmeden ilerlerseniz, karşınıza şahane bir karadeniz rengi, ve denize dökülen ırmağın çatallı ağzı ve yükseklerde tam denize karşı yerleşmiş bir şahane köy çıkacaktır. 2 fenerle başlamış ve bitmiş bir dalga kıran içinde yerlerini almış balıkçı motorları da...
şimdiden iyi yolculuklar...

fotoğrafları beğenmenize sevindim. kıyıköy'ü biliyorum. birkaç kez gittim.
sakinlik arayanlar için ideal bir balıkçı köyüdür.
istanbuldan gidecekler için alternatif bir ulaşım yolu da; esenler otogar'dan yaz aylarında hergün 16.00' da kalkan ve direkt kıyıköy seferi yapan yonca ve kale seyahat' e ait otobüsler. hangisinden bilet alırsanız alın aynı otobüsle seyahat ediliyor. bir de aynı firmaların her yarım saatte bir saray'a seferleri oluyor. saray'da biraz beklemeyi göze alarak kıyıköy belediyesine ait otobüsle kıyıköy'e ulaşılabilir.
eğer arşivdeki kıyıköy fotoğraflarımdan bulursam onları da koyarım.
saygılar...

Kıyıköy'e giderseniz ve özel aracınız ile gittiyseniz, Kastro'yu görmeden dönmeyin! Kıyıköy'ün tüm doğal güzelliği burada gizli. Kıyıköy merkeze geldiğinizde sağa dönüp sahil yolunu devam edin yaklaşık 10km. sonra yol ayrılacak ve sahile ineceksiniz. Sahilde tertemiz bir kumsal, muhteşem bir ırmak, yemyeşil bir ortam sizleri bekliyor!
Yazın gidilmesi tavsiye olunur

Deep' Alıntı:
Kıyıköy'e giderseniz ve özel aracınız ile gittiyseniz, Kastro'yu görmeden dönmeyin! Kıyıköy'ün tüm doğal güzelliği burada gizli. Kıyıköy merkeze geldiğinizde sağa dönüp sahil yolunu devam edin yaklaşık 10km. sonra yol ayrılacak ve sahile ineceksiniz. Sahilde tertemiz bir kumsal, muhteşem bir ırmak, yemyeşil bir ortam sizleri bekliyor!
Yazın gidilmesi tavsiye olunur
kastro,
kumsalda yürürken bir tarafınızda deniz, diğer tarafınızda orman. endurocular için harika bir yer. çadırlı kamp için her türlü imkan var. en güzelide kastroda hala pansiyon, otel gibi yapıların bulunmaması...

Geçen sene Kastro'ya kampa gitmiştik, arkadaşların çektiği fotolardan biri:

img6719ar4.jpg

hakikaten de çok hoş bir yerdi.. sahile vurmuş kocaman kütüklerle gece enfes bir kamp ateşi yakmıştık.. gerçi ateşe filan hiç gerek yoktu, muhteşem bir dolunay vardı, ortalık kitap okunacak kadar aydınlıktı nerdeyse..

img6719ar4.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR