Cavid bey,
Kendi tecrübemi aktarayım. 12m3 Ducato campervan'ımda "Webasto Air Top (AT) 2000ST Air Heater" kullandım. Sağ ön koltuk altına rahatlıkla sığıyor. 12m3'ü ısıtmak için uygun.
Spesifikasyonlarından :
7000 BTU.
Saatte 0.29 lt/saat dizel tüketiyor (ölçmedim bir fikrim yok)
hava akışı 110 m3/saat
çektiği akım 1.80 Amps (22 W), başlarken 8.8 Amps (ilk 30 saniye) ----> yaşam akü şarjınızla ilgili, çünkü ısıtıcı gece termostatta iken ısı düştüğünde amperajda sorun varsa çalışamaz.
Benim karşılaştığım sorun:
Dizel deposundan yakıt çeken pompayı şaside bir yere bağlıyorlar, benim şansızlığım bağlanan yerin sesi geçirgen bir yer olması idi. Yankı yapıp aracın içine "tak,tak" şeklinde gürültü veriyordu. Etrafını köpükle kapattım gene çözüm olmadı, sessiz alanlarda yanınızda çadırda kalınması mümkün değil. Son çare olarak pompayı tamamen şasiden bağımsız havada askıda kalacak şekilde monte ettim. Bu nispeten gürültüye çare oldu.
Ama inancım, ısıtıcı özellikle ilk çalışmada ve daha sonraları termostat devreye girince mutlaka gürültü yapacaktır. Çevrenizde çadır varsa eğer uyarmanız gerekir. Yanan gazı dışarı atan egzost sistemi de gürültü yapıyor.
Özetle, gündüz vakitleri etraf gürültülü iken hiç sorun değil ve çoook konforlu, 1 dk içinde aracın içi ısınıyor ve yeterli oluyor. Tek sıkıntı sessiz gece vakitlerinde oluşan gürültü. Kafaya takarsanız (benim gibi) sabaha kadar da uyuyamazsınız, eğer pompa iyi izole edilmiş olarak takılmazsa.
Kışın kesinlikle araçta olması gereken bir donanım ve eğer imkanınız varsa yeni alın derim. bana 1600 YTL'ye mal olmuştu diye hatırlıyorum (2006) , yurtdışı fiyatı kesinlikle daha ucuzdur. 2.elde ısıtıcı kapalı kutu olduğu için arızası varsa ne siz ne de başkası anlayabilir. Zaman içinde size sorunlar çıkaracağı kesindir.
Umarım açıklayıcı oldu. Kolay gelsin
Oguz