İlk Dağcılık Okulu Niğde'de Açılabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan COMPETUS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,098

COMPETUS

Moderatör
Yer
KDZ Ereğli / Zonguldak
Telsiz Çağrı Kodu
TB2TMA
Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk dağcılık okulunun Niğde'de kurulabileceğini söyledi.

Karaca, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk dağcılık okulunun kurulması için Niğde'yi pilot il seçtiklerini ve 1996-1999 yıllarında kentte valilik yapan Adil Yazar ile birlikte çalışmalara başladıklarını anımsattı.

Proje çerçevesinde İl Özel İdaresi'nin kaynakları ile Mümtaz Çankaya Dağ Evi'nin yapıldığını ifade eden Karaca, şöyle dedi:

''Bizler burayı bir dağcılık okuluna dönüştürmek istedik. Fakat daha sonraki süreçte burası Güreş Eğitim Merkezine dönüştürüldü. Böylece Niğde büyük bir zarara uğradı. Bu hem turizm açısından hem de ekonomi açısından Niğde'ye büyük bir kayıp verdi. Bu konuda Adil Yazar'dan sonraki yöneticiler ne kadar pay sahibidir bilemiyoruz ama şuan ki Gençlik ve Spor İl Müdürü'nün güreş kökenli birisi olmasını bu durumun nedeni olarak görüyoruz. Bizler güreş sporuna karşı değiliz, ancak dağ evinin güreş eğitim merkezine dönüştürülmesine anlam veremiyoruz. Güreş eğitimi salonda verilebilir ama dağcılık mutlaka dağlarda ve dağ evinde öğrenilecek bir spordur. Burasının güreşe tahsis edilmesi nedeniyle her yıl binin üzerinde dağcı öğrencilerimiz eğitimlerini ya yurt dışında sağladılar ya da eğitim amaçlı tırmanışlarla bu sporu öğrenmeye çalıştılar. Oysa Niğde'de bu okul faaliyete geçerse eğitim verme fırsatı bulacağımız gibi, sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en saygın dağcılık okulu haline gelecektir. Ayrıca gelen öğrenciler Niğde ekonomisine ve turizmine çok büyük katkı sağlayacaklardır.''

Mümtaz Çankaya Dağ Evi'nin Türkiye'nin ilk dağ okuluna dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Karaca, Niğde'nin bu sürece sahip çıkması halinde Türkiye'nin ilk dağcılık müzesini de burada açmaya hazır olduklarını anlattı.

Karaca, Niğde denince ilk akla gelenin tarımsal ürünler olduğunu ancak, ilk akla gelmesi gerekenin Aladağlar olduğunu belirterek, ''Zira Niğde'deki tırmanış noktaları ve dağları İsviçre Alpleri kadar önemlidir. Dağ turizm açısından oldukça önemli bir coğrafyadır. Bizler federasyon olarak bütün eğitim tırmanışlarımızı Niğde'de gerçekleştirmekteyiz'' dedi.

Ajansspor 26 Temmuz 2010

Etiketler
Ynt: İlk Dağcılık Okulu Niğde'de Açılabilir mi?

Umarım bu güzel düşünceler bir gün gerçekleşir...

Ynt: İlk Dağcılık Okulu Niğde'de Açılabilir mi?

TDF'nin ileri kaya eğitiminden yeni geldim. Eğitim kampını da Mümtaz Çankaya Dağevi'nin çim sahasına kurduk. Ora hem Cimbar Vadisi'ne beş dakika mesefe BDK için kamp atabileceğiniz ilk noktaya 2 saat mesafede bir yer ama hem spor salonunda hemde dağevinde sadece güreşçilerin başarıları ve fotografları var. Alaattin Karaca haklı en azından dağevi dağcılık okulu olarak hazırlanabilir hatta bu olmalı. Zaten toplum önünde deli işi bi'şey yapıyoruz. Bir okul olursa insanlar nasıl bir eğitim aldığımızı da görürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR