İlk Deneyim Ve Kampçılık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kavil194 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,603
Ynt: İlk Deneyim Ve Kampçılık

sorularıma tam gaz devam ediyim : :

şu çadırı gerdirme ipleri nasıl bağlanmalı bir türlü çözemedim...

birisi nasıl foto ekleniyor gösterirse çok sevinirim.

Etiketler

Merhaba bir eksik göremedim;
foto konusuna gelince fotolarını önce fotosizer gibi bir proglamla en fazla 800x600 e kadar küçült sonra cevap yazdığın bölümün altında eklenti_ gözat 'a tıkla açılan pencereden fotoları seç aç 'a tıkla foto eklentiye düşecektir ordan dosyayı mesajın içine yerleştiri tıkla ve göndere bas ok. iyi kamplar

bugün ilk çadır gecemi geçirdim. gezgen abi sağolsun battaniye acayip işime yaradı. dün öğlen acayip sıcaktı gece üzerinde atlet tshirt ve kazak olmasına rağmen üşüdüm hemen battaniyye sarıldım [attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

kafanıza göre yerlere kamp kurmayın gelip rahatsız edebilirler benim önerim orman bakanlığının göstermiş olduğu kamp alanları oralar sizin için en güvenli yerler ben 20 yaşındayım arkadaşlarımdan benle kamp yapmaya gelicek bulamıyorum çoğu sizin gibi korkuyor bide çadırı rüzgar almayan bi yere kurun migros kipa gibi alış veriş merkezlerinden aalınanlar pek dayanıklı deil özellikle kapı tarafı rüzgar almasın çadır şişer uçar ya da dikişleri patlar^^

kafanıza göre yerlere kamp kurmayın gelip rahatsız edebilirler benim önerim orman bakanlığının göstermiş olduğu kamp alanları oralar sizin için en güvenli yerler ben 20 yaşındayım arkadaşlarımdan benle kamp yapmaya gelicek bulamıyorum çoğu sizin gibi korkuyor bide çadırı rüzgar almayan bi yere kurun migros kipa gibi alış veriş merkezlerinden aalınanlar pek dayanıklı deil özellikle kapı tarafı rüzgar almasın çadır şişer uçar ya da dikişleri patlar^^
bide şu çantayı önerebilirim satıcısı bizim forumdan http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-doga-sporlari-esports-newday-80-10-lt-kaliteli-ucuz-46081639/mega-foto/?photo=2

evet insanlar bir şekilde korkuyorlar bu da çok normal.Sistemin dışında yer alan birşeyler yaptığın zaman(kapitalist sistemin) insanlar yanış bilgilendirme,bilgisizlik yüzünden korkuyorlar.Benim görüşüme göre şehirde normal hayatımızda doğadakine göre çok daha fazla tehlikedeyiz.

Kamping alanları benim gözdem değil.İnsanlarında sizi pek öyle rahatsız edeceklerini düşünmüyorum

bende ilk defa yapıcam bakalım nasıl olucak bizde iki kişiyiz kuzenım ve ben kaliteli bişey olsun istedik maddi kötü sayılmaz everst outdoor a baktık bi çanta 600 falan dediler çanta buysa çadır ne kadardır thmin edersin artık güvenebileceğim bi arka ya da dükkan adı bilmiyorum migrosa da güvendiğim pek söylenemez eger fikriniz varsa paylasır mısınz? ayrıca bir şey daha merak ediyorum bunu kuzenımde soruyo diyelimm bi dünya turu falan yapıcaz 1 sene boyunca sürecek peki legal işlemleri nasıl olucak yanı pasaport falan tamam da her ülkeden bi de vizemi alıcam yanı şimdidden teşekkürler

Selamlar Kadir ,
Öncelikle Gezenbilir'e hoşgeldin.
Ben de Onur Bey'e katılmadan edemeyeceğim. Bir izcilik kulübüne kaydını yaptırırsan bu senin için çok iyi olur.Hem çoğu bilgiyi pratik yaparak öğrenirsin,hem tecrübe kazanırsın,hem de komün hayatını,yardımlaşmayı,doğayı çok daha iyi tanırsın.Gün geçtikçe tecrübelerin artar , arkadaşlarına doğada yol gösteren sen olursun.16 yaşında 1 arkadaşınla beraber doğayla baş başa kalmak çok iyi bir fikir gibi gelmedi bana , ama neden gelmediğinide şöyle açıklayayım sana; Kampçılık tecrübe ister. Bu sebeple deneyiminiz olmadan kamp atman taraftarı değilim. Ve bunlara müteakiben sana izciliği öneriyorum. Deneyim çok önemlidir. Çadırı kuracağınız yer bile hayati önem taşır doğada. Gece yağmur başlarsa çadırın içinde yüzmemek (Sel vs.) , ve daha kötü şeyler yaşamamak için bir müddet izci liderlerinin yanında pişmen taraftarıyım. Ama sakın ola bu sözlerimden sonra kampçılığı zor birşey olarak algılama. Kampçılık araba sürmek gibidir,bir süre sonra vites değiştirdiğini bile fark etmezsin. Bir müddet sonra çadırını 2-3 dakikada kuracak , doğada yön tayini yapabilecek , ağaçlardan deniz seviyesinden yüksekliğini anlayabilecek hale geleceksin.Ancak tekrar söylüyorum , izciliğe başla , liderlerine güven , gerisi gelir.
Sevgilerimle , Deniz.