Ynt: İlk Kampım, İlk konum ve Malzeme Konusunda Yardım İsteğim
yeni konu açıp sorunca pek yanıt gelmiyor, millet bıkmış olabilir yenilerden belki
o yüzden açılmış konulardan devam edeyim bari
beni de kampçılık hevesi sardı, şöyle çantamı sırtıma yükleyip dere tepe sahil gezmek istiyorum her fırsatta.
tabi araştırma aşamasındayım henüz, neler gerekiyor hangi malları almalıyım?
şimdilik 40 tl ye oriflame (galiba) marka fransız malı bir bıçak aldım, küçük ama iyi kesiyor. 2 kez günübirlik yürüyüşe gittim ve kendime dallardan barınak yapmaya çalıştım, orada işe yaradı. fakat bıçak küçük olunca yanında balta gerektiriyor.
ben kendime göre liste çıkarıyorum, her fırsatta bunları teker teker tamamlamayı düşünüyorum
çadır- bir taraftan 30-40 tl ye satılan çadırlardan alıyım diyorum başlangıç olarak, ne de olsa çok extrem koşullara gitmeyeceğim, fakat güvenemiyorum, daha önce yine almıştım ve direkleri kırılmıştı, içi çok sıcaktı filan. bir daha masraf etme o yüzden iyi bir şey al bir daha uğraşma diyorum ama deneyimsizlik düşündürüyor, iyi bir çadırında hakkını veremezsem yanlış kullanıp harap ederse diye endişeliyim, bakalım ne zaman karar verebileceğim.
uyku tulumu - yazın özellikle sahil bölgelerine gideceksem yanıma almama gerek yok, dağlık bölgelerde ormanlık alanlarda gece konaklayacaksam gerekiyor.
ben çok sık döndüğüm için geniş battaniye tarzı olanlardan araştırıyorum.
mat - kaliteli bir mat olmalı, yine serin bölgelerde alttan ısı kaybını önleyen tasarım harikası matlar var onlardan düşünüyorum.
balta - küçük fazla yük yapmayacak, ufak dalları kesebilen bir balta düşünüyorum, tabi gideceğim kampın biçimine göre yanımda götüreceğim.
kampçılıkta deneyim kazandıkça aslında yanıma çadır da almadan minimum araç gereçle doğaya açılıp barınağımı kendim yapıp konaklama hedefindeyim.
ocak - bu konuda çok bilgisizim ama sanırım çok da önemi yok, rasgele migrosta satılan küçük ocaklardan birini alsam olur diye düşünüyorum ?
kap, kacak - yemek pişirmek su ısıtmak amaçlı olarak bunlar çok önemli değillerdir sanırım ne dersiniz ?
bunlar acil ihtiyaçlar gibi görünüyor, bunların dışında fener, şapka, iğne iplik, ipler, ilkyardım malzemeleri ... gibi parçalar aklıma geliyor.
kışın karda buzda dağda kamp yapmaya şu an için niyetim yok, daha çok havalar sıcakken sahil bölgelerinde, ormanlık bölgelerde, göl dere kenarlarında takılmayı düşünüyorum, tabi heves sardıkça ve uzmanlaştıkça şartları zorlayabilirim. o amaçla malzeme listesini çok da abartmanın anlamı yok, hedef minimum malzeme ve teknoloji maksimum doğa.
doğada görüşmek üzere...