İmkansız mıdır ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erman_gfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,742

erman_gfb

Yeni Üye
bu tur yapılabılırmı kı bence ımkansız dıe bısıy yoktur sızden ıstedıgım goz onune alın ve tecrubelerınızle yardımcı olun hangı konulara dıkkat etmelıyım gozden kacırdıgım bısıy olabılır uzunluk olarak 20 km yı gecmıyır 10 gun yeter dıe tahmın edıyorum cadır konaklamalı olucak

[attachment=1]bogazın fotosu
httpwww.panoramio.comphoto229147

Etiketler
Ynt: İmkansız mıdır ?

yürüyerek mi yapacaksınız yoksa bisikletle mi?
bisikletle 35-40 dk sürer ortalama bu yüzden yürüyerek gideceksin diye tahmin ediyorum
bide 10 gün çok gibi geldi günde 7-8 km yürüsen 2 güne biter geri kalan 8 gün kalacakmısın bence en fazla 5 hatta 4 gün ideal

Degerli erman_gfb, yuruyerek bence maximum 3 gun surer tabii bu tembel yuruyusu bicimindedir. !0 gunu ben gercekten cok abartili olarak gordum. Sayin thisrockhero sanirim bisiklet konusunda oldukca profeyonel, tabii bu kisinin kondisyonuna, yerin fiziki kosullarina ve bisiklet tipinede baglidir lakin benim icin bu rota ortalama 3 saat bisiklet ile biter diyebilirim.

Cikarttiginiz tahmini kilometre unutmayinki kus ucusu bir hesaplamadir..Gideceginiz yollari kullanmak, yerin egimi ve diger arazi sartlari yoculugunuzun uzamasina yol acacagini unutmayin.

Bu arada guzel bir rota cizmissiniz..Umarim ilerleyen zamanda fotograflari ile paylasirsiniz.

Iyi seyirler dilerim.

Kamp atesiniz sonmesin!

her geceyı 1 koyda gecırsem 10 gun dıyorum yanı yıllık ıznımın bır kısmını suanda tek dusuncem tatlı su kaynagı sanırım yok bolgeyle ılgılı yazılar okyrum kımse bahsetmıyor koylardakı lokanta tarzı barakalardan karsılarım sanırım bellı bır ucret karsılıgında, arazı kaya belırlı bır yol yok denecek kadar az sanırım bolgeye daha once gıtmedım ama fethıyede bulundum karsı kıyısı dalaman zaten arazı yapısı aynı yukseltıler farklı en cekındıgım (ve en cok yapmayı ıstedıgım) yer kapıdagı ve oncesındekı zırve bu turu 2 kısı olarak planlıyrum arazıde tek tuk baraka lokantalar var koylarda ıhtyclarımı oralardan karsılarım dıe dusunuyorum gecelem ıse cadır da yaya olarak o arazıde bısıklet kullanacak kadar prof degılm malesef.
Arkadaslar ıstedıgım boolge hakkında bıraz bılgı aramızda mutlaka 12 adalar yat turuna cıkan vardır
bunu bende yapabılırım ama yatla herkez yapıyor yha bın fethıyeden sabah aksama don gordummu gordum ıste bunun gıbı basıt daha zorlu olmalı dıe dusunuyorum
bolgeyle ılgılı aklınıza gelen herturlu bılgıye ıhtıyacım var ılgınız ıcın tesekkurler

iyi bir rota ,su sıkıntısı olabilir.Kaynak olarak.başkada bize bol bol fotoğraf yükle şimdiden iyi gezmeler.

selimpusat' Alıntı:
Sayin thisrockhero sanirim bisiklet konusunda oldukca profeyonel, tabii bu kisinin kondisyonuna, yerin fiziki kosullarina ve bisiklet tipinede baglidir lakin benim icin bu rota ortalama 3 saat bisiklet ile biter diyebilirim.

ben 35-40 dkyı biraz abartmışım çünkü çıkışlardaki hızı işin içine katmamıştım. düz yol olsa benim dediğim sürede gidilir ama 500 mt rik dağa çıkmak epey zaman alır bisikletle.

yine okuduğumda 10 gün çok fazla geldi bence bu kadar uzunluk yapılacak iş açısından sıkıcı olabilir. etrafı,doğal güzellikleri gezerim diyebilirsin ama onlarında çok fazla süreceğini sanmam.
eğer 10 günde kararlıysan rotayı biraz daha uzatmanı öneririm.
eğer gerekenden fazla eşya alırsan hiçten çekilmez olabilir yolculuk
ben su sıkıntısı olacağını sanmıyorum zaten her köyün girişinde ya da içinde en az 1 çeşme olur. yok bakteri vardır falan dersen çevredekiler sana iç yavrım iç diyecektir biz onca yıl içtik hayvanlara içirdik bişey olmadı sana da bişey olmaz derler.
bisiklet turlarında her köyde durup su içerdik normal suyu biraz aratır ama bu da yeter dersin.
sana kolay gelsin
fotoları bekliyoruz.

köymu rotada yerlesım alanıyokkı
ne gibi malzemeler onerırsınız yaya olucak bısıkletle dııl tmel malz. bellı zaten cadır mat tulum baska etkıleyıcı malz. neler olabılır ornegın ınce bı detay sınek kovucu bunun gıbı..?

-Uyku Tulumu
-Çadır
-Çanta
-Mat
-Bıçak
-Sinek kovucu vs
- büyük hacimli su torbası vs
- tencere seti
- Gerekli gıda ve giysi

Yukarida Asiksk arkadas bircok seyi belirtmis zaten, benim ekliyecegim fener, ates baslatici/kibrit, nisan aylarindayiz yagmura karsi su gecirmez bir giysi, yedek giyseler ve mevsime bagli yagli veya az yagli konserveler. Hemen hemen tum aktivistlerin unuttugu bana birsey olmaz deyip almadigi kucuk ilkyardim paketinizide cantaniza koymayi unutmayin derim.

Eger degisiklik yaparda bisiklet secenegine tekrar donerseniz pompa ve yamayida listenize ekleyin.

Iyi aktiviteler dilerim

arkadaşlar iyi gidiyor.paylaşım ,devam ediniz gerekirse ben de bişeyler eklerim.

Bir günde gayet rahatlıkla biter 20 km eğer amaç bir yerden bir yere gitmekse. İlla ki zirvelere tırmanmak gerekmiyor, çevrelerinden dolanıp yolu toplamda en fazla 2 km uzatarak eğimi büyük oranda azaltmak mümkün gözüküyor resimde. Tek sorun boğazı geçecek vasıta bulmak. Eğer her koyda oturup yüzeceğim diyorsanız da bir gece konaklamalı bir buçuk günde biter burası. Bundan basiti olmaz Mesafe gayet makul. Fethiye mi burası?

o bolge balıkcıların yogun olmadıgı bır bolgedır. Su etraftakı lokantalardan temın edılebılır. ancak gun dogumu ve batımında arıya dıkkat etmek gerekır. koylar arası ulaşım yolları kıyıdan oldukca ıcerıdedır.
Kolaylar gelsın